29-12-09

Går det att få ett skepp (som sjunkit och ruttnat) att flyta igen?

29-12-09

Usch och fy vad det är kallt i lägenheten, och inte nog med det, man är svintrött för att man har varit halvvaken sen 3-4 inatt. Snart tror jag grannen kommer upp och kollar att jag är vaken och nästan klar så att vi kan gå på stan nu på morgonen. Jag har kommit underfull med varför jag sover så himla dåligt på morgonkvisten, det är en liten tös som verkligen måste röra sig och härja omkring och så blir jag bara hungrigare och hungrigare men har aldrig ork att gå upp och göra frukost mitt i natta.
Nu på morgonen är jag som sagt tvingad på ett lite finare sätt att följa med Hannah ner på stan och när jag pratade med Jimmy så sa han att jag verkligen skulle klä mig varmt, det är tydligen en rätt rå kyla ute och bilen tror jag visade -12 grader.. BURR!!
Äsch, jag orkar inte skriva mer nu, jag uppdaterar nog mer under dagen efter mina sysslor med att städa och spika i barnkammaren.

Grattis mormor <3<3<3



21-12-09

Nu sitter jag själv här ute på landet och har det super tråkigt. Det är så tråkigt, tyst och ensamt att det känns som att jag bara vill gå och lägga mig. Jimmy var hem på lunchen men han hann bara stanna kvar i ca 20 minuter. Jag får väl roa mig med att sätta mig vid tv:n om en stund. Halv 2 börjar förlossningskliniken, sen är det Jon, Kate & 8 barn och efter det är det Ghost Whisperer. Sen kommer min käraste hem igen. Det är tur att man har hittat program som man kan följa och roa sig med när det verkligen _inte_ finns någonting annat att göra. Jimmy tyckte att jag skulle se detta som en "semester" från all stress, han tycker att jag inte ska tänka på allting hela tiden utan att detta ska vara som en paus. Men jag vette fan. En semester?! Då brukar man väl kunna ha mer att göra än att sitta och titta in i väggen?
Men skit också.. Ni ser, hade jag inte tänkt på allting jämt och ständigt så hade jag inte glömt att vi ska hämta min mormors julklapp idag direkt efter Jimmy slutat jobba. GAH! Och då måste vi åka och hämta ut pengar först också. Suck! Det är aldrig någon lugn och ro. Visst, jag har det här nu på landet, men det är en annan sorts lugn och ro. Det är en tråkig lugn och ro.
Nu är det iallafall bara 3 dagar kvar tills julafton. Och vad jag tror (?!) så ska vi ha alla julklappar klara :) Har ni handlat klart allting? :)

Nej hörrni. Om jag ska ta med mig hunden upp för trappen och lägga oss i soffan eller sängen och glo på tv:n tills klockan blir mycket mer än 13.11.. Hmm..

20-12-09

Nu är det inte många dagar kvar tills det är julafton. Usch, den dagen kommer maten. Först ska vi äta jul-frukost hos Jimmys mor, sen åker vi vidare till min mormor och ska äta jul-lunch och så är vi kvar där några timmar. Innan Kalle börjar så ska vi vara tillbaka hos Jimmys mor och titta på det och sedan äta jul-kvällsmat. Som tur är så har man en dag efter då man kanske inte behöver äta lika mycket :P Det kommer på annan dag jul när vi ska vara hos min kusin och äta mat med mera. Jag längtar verkligen tills dess : )

Nej, nu ska jag fortsätta äta min frukost innan Jinmmy kommer hem och hämtar mig. I ca en vecka nu så kommer jag antagligen vara väldigt off på alla ställen. Jag kommer bara finnas på mobilen (om jag har mottagning eller om jag lyckas komma åt datorn). Vi ska vara husvakt ute på landet från och med idag. Jimmy har lämnat av dem på Skavsta flygplats nu på morgonen. Trevlig resa på er... Fuskisar ;)

Nu ska jag ta och leta reda på min Mp3 och ladda den med lite musik och med lite batteri så jag kan sysselsätta mig med någonting när Jimmy jobbar imorgon.

14-12-09

Idag har Hannah och jag haft pepparkaksbak. I slutet blev det skapligt jobbigt men det var ändå roligt. När pepparkakorna var klara så knallade vi ner till Ica och köpte kristyr. Allting tog sin lilla tid men den som väntar på någonting gott, väntar aldrig för länge :)



Annars så har jag inte så mycket mer att berätta. Jag kan tillägga iallafall att jag längtar till i morgon bitti. Då får Jimmy nämligen följa med (tjänstledigt från jobbet, tack och lov) på föräldragruppen. Även fast jag inte är så förtjust i att gå upp klockan 6 - halv 7 på morgonen, så längtar jag ändå. Just för att jag tycker dem andra 5 paren verkade väldigt trevliga och så ska vi prata om förlossningen denna gång.

Nej nu ska jag sticka ner till grannen i två minuter medans Jimmy tar på sig vettigare kläder än bara mjukisbyxor. Sen ska vi ut och åka bil. Jag bjuder iallafall på några bilder som jag bara älskar :)



<3 Creative <3



PS. Jag går även in i vecka 29 idag. Alltså 28+0 :)

13-12-09

Nu har jag gjort om bloggen ännu en gång, denna gång är den i alla fall lite mer färglad. Men jag är inte helt 100 % nöjd med headern. Vi får se om jag gör om headern ännu en gång eller hur det blir : )
Dagarna springer iväg, fortfarande lika mycket som dem alltid gjort antar jag. Det känns fortfarande som en evighet tills våran ögonsten kommer, men ändå är det inte alls så många veckor kvar längre. Nu är det ca 11-12 veckor kvar (räknat på snabb hand). Igår kväll var vi och hämtade en amningskudde och en mjölkpump hos Jimmys mamma, som hade varit nere och fått med sig från Martina (Jimmys storesyster). Tack Martina för sakerna : ) Men iallafall, för att komma till saken.. Jimmys mor tror att Stephanie kommer komma tidigare då jag är ca 2 veckor tidig och Jimmy är en månad tidig. Monika gissade på att hon skulle komma kring den 20 februari, men ska hon komma då då kan hon lika gärna få hålla sig till i Mars tycker jag : ) Men man kan alltid tycka så mycket :P

Jimmy och jag var även ut och tog lite nya och snygga kort på Curre och Jimmy, på en ensam plats i Stora Sundby. När jag känner för det så kommer jag lägga in några på bilddagboken. Så har jag inget för mig imorgon så kommer dem nog upp då, jag har redan sorterat bort dem sämre och dem jätte dåliga : )
Jag avslutar iallafall mitt onödiga inlägg med några fräna bilder på mina sötnosar!


Tänk att man kan se så tydligt på hur dem bägge tar i. <3


Min racermaskin <3

Jag älskar mina två sötnosar <3

08-12-09

Ehm, jaha och vad händer då? Väldigt mycket. I fredags så var Hannah, Micke, Jimmy och jag på bio och såg Luftslottet som sprängdes. Den var helt okej, mycket roligare än dem andra men jag tror nog ändå att dem andra var liiite bättre. Vi tänkte även göra mat och ha en mysig middag innan den började, men vi hann inte med att göra potatisgratängen, så maten fick vänta och ställas in igen. Vi var hemma igen efter bion runt 12 snåret och då kan jag lova att man såg fram emot att få göra och äta maten. Mums! Potatisgratäng med fläskfilé (och tänkt kantarellsås som alla glömde bort :)) och lite sallad till. Jimmy och jag somnade nog inte förrän klockan var.. 2 kanske?! Jag vet att jag kollade på klockan när vi lade oss vilket var runt halv/20 i 2. Sen pratade vi lite och Jimmy sövde mig genom att dra fingrarna på ryggen (Mmmm!!). I lördags var det bara att stiga upp kl. 9, vilket Jimmy inte alls orkade med trots drygt 7 timmars sömn. Han kom inte upp ur sängen förrän kl. 10 :) Vi åkte och lämnade Curre hos Jimmys pappa och for vidare för att hämta hans kusin och hans tjej. Bilfärden fortsatte mot Trosa Stadshotell. Det var hur mysigt som helst där. Vi fick större rum är Niklas och Carro och ändå lyckades vi (på något vänster och vis) tappa bort en handduk. Morr! Hur? Jag har ingen aning, trots att det bara var en hall som satt ihop med "sovrummet" och ett badrum så lyckades vi slarva bort den. Nåväl. Det är tur att handdukar inte alls är så dyra då, plus att den var ändå sliten och så var det gammal hårfärg som inte gick bort :)
Kvällen började bra med att leta reda på alla andra från Langes, det vill säga (PV) personbilsverkstaden eftersom dem på (TP) transportsidan bara är tre stycken. Jag kanske ska berätta varför vi var där till att börja med ^^,
Det var nämligen deras julbordsmiddag. Middagen började kl. 18 och med förrätter, det vill säga kallrätter. Fisk och annat tjofräs. Gott var det trots att jag inte fick äta så mycket av det. Det blev mest ägg och mackor för min del. När vi kom till varmrätterna var det en helt annan sak. MUMS! Prinskorv, köttbullar, potatis, Jansons och.. Åh gud vad gott det var. Vi blev så mätta så mätta så vi tänkte på skoj att vi inte behövde äta på en vecka. Jag fick en enorm sammandragning en stund efter jag ätit klart att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Utvägen för min del, med en svansande Jimmy efter mig, blev att lägga mig på rummet en halvtimme. Jag tror det även var för att jag hade väldigt mycket gaser då hon stökade omkring och tryckte på fel ställen. Det kändes inte så lämpligt att släppa rökare vid maten, och att hålla det inne är inte världens bästa. Det blev iallafall bättre så vi gick ner igen till gänget och fick sitta och lyssna yttligare på Jimmys chef om att mannen jobbar, kvinnan sköter hemmet bl.a. Usch det var så jobbigt och frustrerande att han struntade i andras åsikter om det. Till slut blev det alla tre från TP vs. ME! Kvällen slutade iallafall runt kvart i elva. Jimmy skulle köra så han skulle inte dricka så mycket, och han klarade det. Jag blev till och med förvånad att han åt frukost på söndagsmorgonen. Han som ALDRIG brukar äta frukost utan att ha varit vaken en timme eller två först. Vi började åka hem runt... 10 - halv 11 någonting. Då var det bara till att lämna av Niklas och Carro och sedan hämta Curre igen hos Jimmys far. Egentligen skulle vi åka till Hallstahammar, men det blev inte alls som planerat. Saker och ting hade kommit emellan så vi ska ta det den här helgen som kommer istället. Det ska bli kul att se hur Jimmy och dem andra kommer vara/reagera på varandra. Jag längtar efter att få träffa alla igen :)
Nej, nu har jag ätit mat och ska gå iväg och leka med kameran istället, och visa Jimmy en julklänning jag köpte men känner mig osäker på.



03-12-09

Då tänkte jag lägga upp lite magbilder igen för att visa vilken rund kula jag börjar få. Eller börjar och börjar.. Jag blev chockad när jag fick se från en annan vinkel om hur den ser ut : ) Detta är iallafall v. 27 (26+3)


Snett framifrån till vänster


Framifrån :)


Och till slut helt från vänster sida


Det får avsluta min kväll. Jag ska fortsätta prata med Emelie som är beräknad samma dag som jag. Sen ska jag fortsätta plocka och dona här hemma.

02-12-09

Då är man hemkommen från förlossningen ännu en gång. Jag har nämligen varit vaken nästan hela natten av att jag har haft spänningar i vänstersida, från de 2 nedersta revbenen - ner till höften - ut mot naveln - bak till ryggraden. Och jag hade så (ursäkta svordomen) jävla ont att jag satt och grät konstant. Jag funderade på att ringa till förlossningen eftersom jag inte kunde sitta eller ligga eller knappt ens röra mig. Men tillslut somnade jag om när Jimmy låg och knådade och drog handen över det onda. Då var klockan omkring halv 5 - kvart i 5. När jag istället skulle ringa min BM idag så var telefonkön FULL (!?!) och jag skulle försöka senare eller nästkommande vardag, jag som är så otålig väntade en timme och ringde till förlossningen istället. Då var klockan 14. Jag förklarade min smärta och att jag gråtit hela natten. Så snälla och hjälpsamma som dem är på förlossningen så tyckte dem att jag skulle komma in ännu en gång på en extra koll kl. 16. Så Jimmy fick sluta jobbet lite tidigare eftersom han ville följa med den här gången. Så när vi kom dit strax efter kl. 16 så tog dem urinprov och blodtryck och så tyckte dem att jag skulle ligga en stund med en pulsmätare och värkmätare till barnet. Deras "lilla stund tills dem tyckte att det räckte" var en timme, för att jag ringde på klockan då hon vred bort sig flertalet gånger och inte alls ville ligga kvar och bli mätt. Allting såg iallafall bra ut med hennes puls för att ha gått den tiden som jag har gått, (26+2) så det kändes bra. Jag blev bara väldigt orolig då undersköterskan krånglade jätte mycket och inte kunde hitta pulsen till en början, utan hon fick kalla in specialist läkaren, som heller inte hittade barnet till en början. När jag märkte att dem började bli oroliga för det så blev jag ännu mer orolig för att någonting inte stämde. Hon sparkade en till två gånger på mätaren när dem letade men inte hittade någon puls. Det enda dem hittade hela tiden var MIN puls, vilket var väldigt skrämmande. Men iallafall..
Dem tyckte att det såg ut som att jag har fått urinvägsinfektion, vilket är vanligt bland gravida att åka på, så får jag gå på medicinkur nu i en vecka för säkerhetsskull. Det kanske kan förklara varför jag har läkage om dagarna, inte mycket men det är ändå någonting. Vi kom därifrån vid 19 tiden så vi slapp vara där hela kvällen och natten. *pustar ut*
Så den mindre bra nyheten är att jag troligtvis har urinvägsinfektion (vilket dem såg för att jag hade vita blodkroppar i urinet, d.v.s det var så dem började misstänka't). Och den bättre nyheten är att vi garanterat vet att vi väntar en flicka. Det var klart och tydligt. Nu ska vi bara försöka se om vi får ett 3D UL i Sthlm i julklapp ; )

Nej, nu ska jag fortsätta hänga och packa upp kläderna på sina ställen. Jag hatar att ha MASSOR med saker som ska hängas och inte alls ha utrymme att hänga allting på.
Det var nog allting för mig idag. Sov gott och dröm sött. Jag måste försöka få en natts sömn iallafall nu när jag har två nätter när jag varit vaken nästan hela tiden. Det börjar ta sin energi.

01-12-09

Usch, det är redan December månad. Klockan är redan 07.52, vad fan gör jag vaken nu? Till och med Curre och Shina ligger och sover fortfarande. Jag avskyr att ha såna här dagar när man är nästan pigg, men iallafall vaken kl 6 på morgonen när man inte har något planerat över dagen. Man vrider och vänder på sig men inte fasiken kan man somna om. Plötsligt ringer Jimmys alarmklocka hejvilt och blinkar värre än en polisbilssiren. Hunden ligger och drömmer och katten kliar sig så hon plingar repeterande. Gosh, jag vill verkligen bara dra täcket över huvudet och sova bort hela morgonen, men icke. Inte nog med att man vaknade klockan 6 som sagt, så har livet i magen sparkat runt, rullat runt och bara stökat allt hon kan för att störa mig med att försöka sova. Man går upp och tar ett glas mjölk i hopp om att kunna få somna om, men icke, hon blir värre och till slut så har man mjölkuppstötningar istället. Min morgon, finns det någon som vill byta? :) Just nu sitter jag här istället, tillsammans med Bandit-radion och ett glas apelsinjuice och hallonkräm med mjölk. Snart ska man väl ta och slita med hunden ut genom dörren och ut i kylan.
Min dag ser inte så bra ut den heller, hänga tvätt, lägga in kläder från kartonger, städa barnrummet och bära ner massa skit i källaren, ner till försäkringskassan och hämta massor av rosa papper till arbetsgivarintyg. Jag vill inte. Jag orkar inte. Jag vill bara gräva ner mig själv 1 ½ meter under ett täcke och vakna när klockan säger "lunch". Jag får väl se om jag lyckas få med mig Hannah ner till stan iallafall.
Jag måste ju hitta en julklapp åt min kusin också och det är verkligen inte världens lättaste. Och på tal om julklappar, jag är helt klar med julklapparna i övrigt. Eller ja, dem enda som är kvar är Jimmy och Jonny. Men Sofie, Louise, Erik, Petra är klara. Jimmys mor och far, julklappsbytet, Jimmys systersöner Linus och Lukas är klara. SKÖNT! Då slipper man tänka mer på sådant nu.
Det enda som Jimmy och jag önskar oss i julklapp är mycket kärlek så klart ( ;) ), 3D UL i Sthlm och barnleksaker.

Jagvill att det ska bli mars, NU! Jag börjar redan bli trött på uffarna mot revbenen och alla kraftiga rörelser huller om buller i magen hela tiden, trycket utåt på magen när hon, antagligen, vänder på sig. MARS KOM TILL MIG NU!!! <3<3
RSS 2.0