Torsdag 24-06-2010

Idag är det precis ett halvår kvar till julafton, vilken deprimerande tanke. För ett halvår sedan var det till och med julafton. Usch.
Men jag längtar dit ändå för att se hur Julia reagerar på julklappar :)

Jag känner för att uppdatera då det är ett par dagar sedan jag gjorde det, men det känns inte som att jag har så mycket att berätta som vanligt. Det enda är väl att jag tror jag börjar bli förkyld igen, jag är små snorig till och från och så börjar jag bli hes och är slemmig. Ingen som känner för att ta över? ;)

Julia är underbar. Men ändå så påfrestande i värmen. Hon vill inte så mycket. Själv tror jag inte ens att hon riktigt vet vad hon vill. Vi har slutat med hårdliften i vagnen nu så hon får sitta upp och se lite mer, det är ju det hon vill. Så varför ska jag trycka upp henne mot en kunde och ha en filt/ ett täcke under rumpan så hon inte glider ner, och sätta henne längst in under suffletten? Och hon har reagerat positivt till det. Det är någon gång hon har gnällt men då har hon antingen varit trött så hon vet inte om hon vill sitta eller ligga eller så har hon varit hungrig. Många gånger ser man även att hon är så himla trött i ögonen så hon nästan somnar sittandes, det är bara lägga henne ned och många gånger somnar hon eller reagerar lite snabbt med gnäll och sen somnar. Hon sover dock inte så länge då (från 20 min. till max en timme) och då sover hon även på rygg.
Hon verkar även ha kommit från sin period att *bara* ligga på mage. Idag var hon så varm och trött att hon inte ens visste vad hon hette (inte för att hon gör det annars men tanken..) så vi matade, provade lägga henne, gick inge bra (typ 30 min.) sen var det vaken igen, mer hungrig (äter jätte dåligt i kvavheten och värmen). Så hon fick vara vaken med oss och titta på CSI, efter måltiden så lade vi henne och det ville ju inte hon. Efter en stund gick jag in igen, rätade till henne (på rygg!) satte på hoppen till sängen och hon somnade typ bums. Och så har hon legat nu i en och en halv timme. Jag tror hon kommer sova så hela natten, men jag har en känsla av att hon kommer vakna runt 6-7 som hon gjort några dagar nu. Det är skönt att hon även kan vilja ligga mer på rygg nu också och inte bara magen hela, hela tiden.
Jag tänkte idag på vad det är hon hatar med bilstolen, jämförelse med vagnens bälten. Bilens bälten har spännts åt allt för hårt (enligt henne men det har varit bra). Idag gick det jätte bra med våran sväng till Tuna Park. Men det kanske var för att hon var så ruggigt trött som hon var också, för på hemvägen passade vi på att köpa med oss sallad (kyckling ;)) för att äta kallt, vem orkar varm mat när det är varmt ute?.. Då blev hon iallafall väldigt ledsen på att sitta i stolen, när Jimmy tog ut henne så förstod vi varför, trots att AC:n står på under 18 grader så var hon super varm på ryggen och benen. Stackare. Tur att det är svalt hemma ändå.

Nu under midsommar vet jag inte riktigt vad som händer. Jag har en känsla av att Julia inte mår bra. Hon är otröstbar emellanåt. Hon gråter hysteriskt fast hon har matflaskan i munnen. Jag har provat det mesta, lägga henne i famnen med magen nedåt, rapat, lekt, matat, bytt om. Och jag förstår inte vad det är. Är det värmen som gör henne knäpp eller vad är det frågan om egentligen? Jag har jätte svårt att tyda henne vissa stunder.

Nej ni, det blev nog lite att skriva ändå. Nu ska jag ta och äta mina äppel-båtar till något skit på tv:n, ingen aning om vad som finns att se men något gör det nog. Sen är det sängen!! Imorgon är det midsommarafton ;) Glad midsommar på er :)



Så här trött är man i värmen!

(klicka för större bild)

Fredag 18-06-2010

Herre jösses vilken dag det har varit. Dagen började med att Jimmy hade stängt av barnvakten i sömnen så vi hörde inte alls när hon vaknade imorse, som tur är så sov Mica på soffan så hon tröttnade att lyssna på Julia efter en stund när vi inte reagerat så hon kom in med henne. Jag blev något chockad när Julia hålls ut precis framför mig när jag vaknade till liv igen. Hela denna dag har hon varit gnällig och varm. Julia har heller inte bajsat nu på två dagar vilket gör mig lite fundersam till förstoppning (?!). Jag har fått alternativet med katrinplommon att sätta igång magen men vårdcentralen gick inte med på att man skulle kunna ge henne det för att hon är alldeles för liten för det (:S). Så vi får avvakta, dem sa att det ska helst inte gå mer än 3 dagar när hon går på ersättning. Så gör hon ingenting nu inom en snar framtid så måste vi åka in med henne till akuten så en barnläkare får titta på henne. Hon har nämligen feber också, nyss när vi mätte så hade hon 38,1 och både sjukvårdsrådgivningen och vårdcentralen tyckte inte alls att varken magen eller febern hade någonting med varandra att göra. Vi fick alternativet att avvakta febern och gnälligheten hemma (skulle det bli värre gnäll än redan nu eller febern skulle stiga mer så ska vi ringa tillbaka och få remiss upp till barnläkaren..) eller så skulle vi få remissen redan nu. Jag sa att vi avvaktar hemma istället, jag har ingen lust alls att sitta med ett gnälligt och febrigt barn på akuten i flera timmar på en fredagkväll. Jag vill henne det bästa men eftersom det inte är så hög feber ännu så är det inte så super akut. Annars skulle sjukvårdsrådgivningen och vårdcentralen reagerat allvarligare med Julia. Min skrutt ♥
Hon verkar inte ha någon förkylning heller på gång. Hon nyser och hostar lika mycket som hon alltid har gjort, men hon har inga tecken så liksom på förkylning.

Jag som skulle iväg och träffa Robin imorgon. Jag ska få en barnfri dag. Jimmy ska få ha henne helt själv en hel dag för första gången! Super roligt för honom när hon är sjuk. Men han får höra av sig om hon blir jätte jobbig, då får jag väl komma hem igen.

Tack Robin och Mica förresten på en fin bangolfrunda igår ;) Julia var jätte skrikig i bilen och hon var allmänt jävla gnällig och jobbig. Hon hade säkerligen feber igår med eller så var det en början till infektionen (?!). Vi turades om alla tre om att slå sina slag och samtidigt gulla lite med Julia så att hon var nöjd för en liten stund. Jag vann med 61 poäng, Robin kom tvåa med 65 poäng och Mica kom sist med 69 poäng. Vi får ta en revansch när du kommer upp igen Mica ;) *garv*

Mitt i allt skrivande nu så har Julia självklart bajsat. Jimmy fick en gåva av Julia ;) *skratt*
Så det är lite lugnare nu iallafall. Nu är det bara frågan om hennes feber. Den får tusan inte öka, då blir vi ledsna hela bunten. Och om hon ska sova lika dåligt inatt som hon har gjort på hela dagen idag så kommer nog Jimmy och jag få köra om vartannat i att vara vaken och roa henne. Hoppas dock inte det.
Just det, jag har glömt en sak också. Julia har sovit i eget rum nu i två nätter. Jag fick inte som jag ville att ändra det i måndags, Mica ville sova ut en morgon för att vi hade gått upp så tidigt (mellan 4-6) på morgonen när vi har varit hos henne så jag tyckte att hon kunde få en morgon sömn.

I övrigt händer det inget speciellt. Vi börjar med smakportioner som sagt till Julia. I övermorgon ska hon få smaka på palsternacka (puré). Vi ska även byta ersättning åt henne. Så fort våra 6 påsar med det är slut (från födseln ersättning) så går vi över på 4 månaders ersättningen (vällingen). Och vilken skillnad i pris det är på dem två då! Från födseln kostar 59:- st på Ica Maxi medans 4 månaders kostar 109:- på Ica Maxi. Det är ju nästan att man får två st. från födseln för ett paket 4 månaders. Jisses. Det är så när dem växer, dem kostar mer. Julia har iallafall tur att hon aldrig kommer behöva gå med trasiga skor som en annan har fått göra flertalet gånger när man var barn.

Nu ska jag sätta mig och spela Wii med Jimmy medans Julia (kanske) är något lugn. Det kommer lite småpip hela tiden. Nepp. Nu sticker jag. Ha en trevlig fredagskväll i omvärlden.


♥♥♥

Måndag 14-06-2010

Nu är vi äntligen hemma igen. Det är alltid lika skönt att komma hem när man har varit borta ett par dagar, men samtidigt är det så himla underbart att få komma hem igen. Jag undrar hur det kommer sig?! Borta bra men hemma bäst, helt klart!

Vi började åka från stan runt 13 tiden och var framme vid 17.30. Det var en ganska jobbig resa. Julia HATAR bilstol och det känns så elakt att "tvinga" henne att sitta i den trots det, men jag får inte sluta åka med henne för att hon måste vänja sig. Folk säger att det bara är en sådan period, men när ska den ta slut?
Julia bajsade även två gånger på vägen ner och hur kul är det att försöka hitta någonstans att byta blöja när man bara ser skog överallt?
När vi väl var hemma hos dem så hade hon främmande, Mica fyllde hela 25 år (Nej du är bara halvvägs till 50, take that ;) mohaha). Det är inte illa att få tårta det första man får när man kommer hem till någon heller. Vi bytte lite presenter med varandra. Hon fick ett familjefoto av oss, en kort på Julia själv och ett presentkort på Cervera på 500:-, jag fick dock inget men Julia fick, så man kan väl räkna så att blir till båda två. Det ena var ett halsband med en liten söt ängel och det andra var en gul klänning med 4 giraffer i olika färger samt en fågel, tillhörande det så var det ett par tunna vit-gul-randiga byxor.
Semestern kunde inte vara skönare ändå, trots att vi hade regn större delen av tiden eller en flock isbjörnar som svepte oss när man var ute så var det helt okej. Fredagen var vi bara hemma och tog det lugnt, Daniels familj kom över på lördagen och firade Mica. Dem var faktiskt riktigt trevliga. Alla tre faktiskt.
Söndag morgon var det upp tidigt, redan klockan 5 faktiskt. Klockan 6 skulle vi sitta i bilen för att vara framme på Ullared klockan 8, när dem öppnade så man slipper trängas i timmar i kön. Skatten har ju kommit tillbaka (för de flesta iallafall) så vi trodde det skulle vara massor där när vi kom. Men icke sa Nicke, det var inte alls så många men det var ändå en del. Och herre gud vad saker man hittade. Jag blev nästan rädd för vad summan skulle bli när man kollade i vagnen och sedan stod i kassakön. Men det var inte så farligt som jag trodde det skulle. 48 st. saker för 1500:-. Jag hade dock velat köpa två tröjor åt mig också men eftersom jag var osäker på summan så struntade jag i det, och vad jag ångrade mig när vi kom hem till Mica igen. Jag ville bara tillbaka.. Men jag kan nog överleva utan dem två också. Jag har ändå två garderober och 8 lådor med kläder. Två tröjor mer eller mindre överlever jag med.

Jag har även bestämt nu att Julia ska få sova i eget rum. Hon sover hela natten och vi har väggarna till sovrummen jämte varandra så vi kommer garanterat höra henne om hon vaknar, det är trots allt ganska tunna väggar. Så det ska vi få se hur det blir. Jimmy vill inte göra det idag men det tycker jag att det gör. Jag tycker nämligen inte att det spelar någon roll om man ställer in sängen idag eller inte. Plus att Mica följde med oss upp så hon kommer till 110 % att höra henne då dörren till Julias rum är genom vardagsrummet. Så envis som jag är så åker hon in i sitt rum ikväll ;)

Nej ni, nu ska jag ta och kila ner till Hannah och Marie en sväng. Jimmy och Mica sitter bara och spelar ändå så det är ingen total höjdare för mig att glo på dem.. Dock har jag mer att packa upp fortfarande. SUCK!

♥♥♥

Onsdag 09-06-2010

Usch vad man har haft planer för hela veckan, kommer inte den ena saken så är det den andra. Tillslut glömmer man vad det är man ska ha gjort den dagen tills man är där!

Idag var iallafall jag coh Jimmy till Barnens Hus och skulle klaga på vagnen som har blivit skel i handtaget. När vi köpte vagnen (och när man fällde ihop den...) så förklarade dem att man kunde lyfta i handtaget när man skulle ta in den i bilen, det har resulterat i att den har blivit skel och jag har tappat den två gånger när den har lossnat så att jag har repat bilen. Och den är lackad hela vägen ner :( Nåväl, tur att man känner folk som kan fixa det där ;).. Men när vi pratade med själva Cresent försäljaren så sa han att vi INTE ska lyfta i handtaget (?!) utan i chassit. Jaja, vi får väl börja göra så men jag tycker faktiskt att dem kan informera rätt på en gång istället. Sedan klagade jag även på att suffletten fastnar ibland när man ska fälla ner den och ibland så åker den ner själv så man får gå och dra upp den hundra gånger. Han fällde den, drog upp den och höll på så där några gånger och kände att det stämde inte. Någonting var fel, så han skulle beställa in nya hållare åt oss. Och eftersom han inte sa någonting om något pris så antar vi att det blir gratis. Det är nog bäst för dem, vi har bara använt den i 3 månader och det är inte meningen att den ska gå sönder direkt.
Efter Barnens Hus så möter jag upp Sofia och Malin på torget. Vi knallar in på Hemköp och köper fika och så går vi till Strömsholmen och njuter av det fina (ingen sol men ändå inget regn) vädret. Från parkeringen (mitt emot badhuset) till röda bron ut till holmen så åker suffletten ner 4 gånger. Visst det var grus jag gick på, den har åkt ner förut när jag gått med den på grus men nu var det extremt. Säkerligen bara för att han drog upp och ner den hela tiden. Jag hoppas verkligen att den har kommit till nästa vecka då så att vi kan få den hel igen.
Iallafall.. Efter en stund så kom Tammy också. Det var jätte kul att få se Alizée (stavas?!) igen. Hon har blivit en stor tös, men dock inte lika stor som Julia eller så som Johannes än. Tammy och jag gick på föräldragrupp tillsammans och Tammy födde dagen innan mig. Det var riktigt trevligt att träffa dem igen också :) Efter det knallade jag runt på stan i jakt på födelsedagspresent åt Michaela. Dock hittade jag ingenting förutom nya leggings åt mig ;) Haha!
Efter det knallade jag vidare till Jimmy som befann sig på Niklas jobb. Niklas fick till och med gosa lite snabbt med Julia. Han hade knallat ut och pratat med henne medans jag letade reda på Jimmy och bilnyckeln. Vi begav oss istället ut till Tuna Park och hittade två perfekta saker. (Då jag vet att hon läser min blogg så kan jag inte skriva ut ännu vad det är jag har köpt ;)..)
Imorgon är det BVC och babymassage igen som gäller. Denna gång kan jag vara med då vi ska få lära oss ryggmassage på dem också. Direkt efter BVC så ska vi sätta oss i bilen ner till Småland och Vetlanda. Det är lika bra att åka direkt efter massagen för då är Julia jätte trött och då kanske hon kan sova ett tag i bilen. Jag hoppas resan kommer gå fin fint. Hon har en period då hon HATAR bilstolen och det är ingen höjdare att åka med i 30 mil :(

För att slippa disk ikväll så köpte Jimmy och jag pizza, som vi även bjöd Hannah på. Medans jag och Hannah hämtade Pizzan så var Jimmy barnvakt. Han fick en hel del häftiga och super söta bilder på Melina. Här kommer en av dem. Jag bara älskar Nikon D90 <3


Melina kastar boll med Jimmy :)

Och jag bjuder på lite bilder på Julia och djuren som vanligt ;)

Julia och Chiara tittar på Barnkanalen ihop

Nicke och Chiara :)   Chiara sover gott

Det är rätt kul att bada när vattnet är varmt :)


Filosofering på hög nivå

Nyheterna börjar i tidig ålder ;)

Nu blir det ingen uppdatering förräns vi kommer hem ifrån Småland. Jag ska passa på att njuta så mycket jag bara kan av att vara borta hemifrån i några dagar. Få vara utan datorn och internet. Kunna få spendera ännu mer tid med Julia. Spendera tid tillsammans med Jimmy. Och speciellt spendera underbar tid med min bästa bästa Michaela aka Blåbär ;)

♥♥♥

Fredag 04-06-2010

Uppdatering från gårdagens händelser.
Vi var ner på BVC och skulle få lära oss mer om babymassage. Denna gång så fick vi lära oss mer om bröst och mag massage. Dock kunde jag inte lära mig så mycket om det denna gång heller då Julia hatar att ligga på rygg och det är så hon är. Hon ska alltid ligga på mage, till och med när hon sover. Nästa torsdag så skulle det vara ben, armar, mage, bröst plus rygg massage så då kan jag för en gångs skull kanske vara med än att bara titta på hur de andra gör. I alla fall.. Efter all massage och frågor så fick Julia sitt 3 månaders vaccin. Jisses vad hon blev arg. Det var inte kul att göra henne så arg och ledsen som hon blev av att bli stucken. Någon timme efter det så fick hon feber (38 grader) så hon fick en alvedon och 3 ½ timme efter alvedonen så var hon nere på 37.2 igen. Så nu mår hon bättre igen. Trots att hon var varm och hade ont av alvedonen (det var ingen höjdare att ha i sig) så försökte hon hålla humöret uppe, hon lyckades inte hela tiden men hon försökte flera gånger med att prata och skratta.
Efter sprutan och BVC så gick Malin och jag vidare till BalanZe för att träna lite. Det blev ungefär 2 timmar igen. Och efter träningen var jag bara så super sugen på en glass så jag syndade lite och smaskade i mig en sådan på hemvägen. Malin gjorde samma sak. Det var ju varmt ute och så har vi varit jätte duktiga ;) Vi har till och med åkt på träningsvärk nu. Vi tränar varje måndag och torsdag mellan 10/11 till 12/13, eftersom vi har gjort det i ca 3-4 veckor nu så är man bra trött. Det är NU träningsvärken kommer trots att jag gör precis samma saker, precis lika dant som jag har gjort sedan början.
Mina ben och min rygg är nog de ställen jag har mest träningsvärk på. Jimmy skulle massera mig igår ikväll efter maten för att jag inte skulle få sträckningar i ryggen och hjälpa musklerna lite, och naturligtvis, precis som vanligt så somnade jag på soffan. Det har jag nog gjort 4 dagar i rad nu. Jag förstår inte. Julia sover från halv 10 på kvällen, jag lägger mig tolv ungefär och jag är ändå trött vid 7-8 när hon vaknar på morgonen. Får jag tillräckligt med sömn eller är det för att jag hade "vant" mig lite mer att vakna om nätterna? Nåväl.
Idag går Jimmy på semester i 3 veckor! SKÖNT! Så nu slipper jag vara hemma själv de veckorna. På torsdag åker vi ner till mitt underbara blåbär/min underbara Michaela. YAY! Dock har jag inte besämt mig om jag ska träna innan vi åker eller om jag ska hoppa den träningen?! Jag kommer ändå missa måndagen efter när vi ska åka hem :S Blir för lång tid mellan träningarna så jag tror nog att jag tränar innan vi åker :P

Just det. Jag kanske ska berätta väga - mäta på Julia också innan jag kilar iväg och diskar.
Jag gissade på att hon skulle väga 6.200 någonting.
Nu väger hon 6260 gram och är 60 cm lång. Hennes huvudomfång är 40.5 och hon börjar bli riktigt pratglad, varje dag, helst flera, flera gånger om dagen. Mammas hjärta <3

Nu kallar disken och dammsugaren på mig.


♥♥♥

Torsdag 03-06-2010

God morgon.
Vilket härligt väder det verkar bli idag också, vad skönt. Igår blev det en riktig hetta helt plötsligt, gud vad härligt det är när sommaren kommer! :D Dock tycker jag synd om Julia :(

Vad har hänt annars dem senaste dagarna då?
Söndagen minns jag inte ^^,
Måndagen var Julia och jag tillsammans med Malin och Johannes och tränade sen tog vi det bara lugnt.
Tisdagen var vi bara hemma och var, jag kände att jag behövde bara ha en ensam dag typ.
Onsdagen var jag, Jimmy och Per (Jimmys pappa) ut och fiskade så Monica (Jimmys mor) fick ha barnpassning ett par timmar. Jag minns inte exakt när vi åkte ut (tror det blev omkring 18.00) men jag vet att så fort man satte ner pimpeln så nappade det, så när solen gick ner, tiden flög iväg, fiskarna började strunta i oss så förflyttade vi oss en sista gång. Vi kom till ett ställe där det var riktigt, riktigt fina abborrar. Det slutade iallafall med att vi rundade av kvällen vid 21.30 och började dela upp fiskarna. Vi kom upp i hela 101 st. abborrar och en gös. Dock blev det ganska många abborrar som kommer bli kattmat. Men vi fick några som vi kan ha till smörgås iallafall.

Idag blir Julia 3 månader, grattis älskling <3 ;)
Och idag är det träning och BVC som står på schemat. Först ska vi träffas i grupp och prata lite om våra barn, få tips och råd med mera. Idag är det även väga + mäta Julia och så ska hon få en hemsk vaccinationsspruta. Hoppas hon inte blir allt för dålig av den :(

Nej nu måste jag kila iväg och väcka henne om vi ska hinna bli klara till 9.30 för att möta Malin.



♥♥♥

RSS 2.0