Seeeegt!

Det var segt som fan att gå upp ur sängen i morse. Julia vaknade kl 4 och hade bajsat och så var hon hungrig (hon har en tillväxtperiod nu antagligen, som gör henne hungrig två gånger om natten). Jag visste inte att hon hade gjort något så jag matade henne och försökte få henne att somna men icke, så jag tröttnade och tog in henne till oss. Jimmy upptäckte och Julia blev nöjdare när hon fick bytt. Så hon fick sova kvar mellan oss. Så att vakna med en Julia kastandes över bröstkorgen på en på morgonen är ju lite mindre härligt. Men det är underbart när man tittar upp på henne och hon ger en världens leende tillbaka! Min lilla snutta! ♥
Annars, ja, hon fick börja på dagis vid 9 tiden istället för vid 8. Jag var lite seg att stiga upp men det gör ingenting ändå. Så kom jag hem och försökte fixa klart stolsdyns-överdragen till köksstolarna. Sen tröttnade jag när jag skulle sätta dit andra sidan (över/underdelen). Så jag tänkte sätta mig och plugga istället. Först ska jag bara ta och kluddra ihop ett brev till CSN också.
Sen har jag ett möte klockan 13. Och sedan är det bara till att fortsätta plugga. Mycket att göra nu också när man precis har börjat, innan man kommer in i det hela så att säga.
Ni får ha en trevlig fortsatt dag, nu ska jag skriva mitt brev.
Over and out!

So far; nothing!

Klockan är inte mycket nu inte, hon är bara 10 men ändå känns det som att klockan vore 8 eller något.
Här hemma har vi i alla fall revolution, Julia är hemma och har mysdag med mig idag igen för sen är det konstant hårda puckar ända fram till semestern.. Men revolutionen är att hon har blivit arg en gång. EN GÅNG! Och det var för att hon inte fick slå på den bärbaras skärm. Annars har vi till och med fått äta frukost tillsammans, vid köksbordet och inte någon välling. Hon fick gröt och bröd med juice utan att säga någonting. Nu vet jag att jag ska ge henne ett rån på morgonen medans man dukar fram och gör ordning allt annat. Jag passade på med frukosten bara för att hon fick rånet och gick raka vägen till sin stol och drog ut den. Nu är det dags att sluta med välling helt.
Julia står just nu bredvid mig och leker med ett armband och ett halsband i sten. Hon ska promt lägga ner dem i en av hennes små fyrkantiga hinkar. Och just nu håller hon på att lägga dem på tangentbordet hela tiden, svårt för mig att skriva samtidigt man får armband och halsband på sig :)
Idag händer inte mycket i alla fall. Julia och jag ska bara ta det lugnt och bara vara eftersom vädret är lite si så där halv roligt. Men ut i lekparken lär vi väl gå och det ska vi väl göra strax. Ska bara ge henne en banan först.
Sen ikväll så ska vi ut till syster i Hållsta och hälsa på en liten stund på kvällen. Så är det äntligen underbara helg.
Inte har jag hört någonting från företaget jag var hos på arbetsintervju. Dem sa att jag skulle få höra någonting antingen på torsdagen eller på fredagen (idag). Så varje gång telefonen ringer nu så kastar jag mig på den för att kolla vem det är. Känslan är skum också, emellanåt känns det som att jag vet att dem kommer säga att jag får det, men sen kommer känslan som säger tvärtom istället, att jag tabbade mig helt och hållet. Men ingenting att gå och tänka över förrän jag vet helt säkert, men det är svårt att försöka koppla bort det.
Nåväl, jag ska gå och ge Julia lite banan nu sen ska vi gå ut och leka på gården. Eller vi och vi, hon ska gå traska omkring.
Ha en bra dag!

Vabbar dag

Godmorgon på er.
Idag blir det inget dagis för Julia, dagis ringde mig 15.40 igår och ville att jag skulle komma och hämta henne (hon hämtas annars 16.30) för att det går magsjuka på dagis och hon hade bajsat 3 ggr på knappt en timme och det skulle visst bara blivit lösare och lösare. Men varken Jimmy eller jag har märkt någonting av det på henne. Hade hon varit magsjuk så hade hon gjort mer igår kväll också, men ingenting. Just ja, dem märkte att hon inte mådde så bra heller för att dem väckte henne efter 2 timmar så hon hade lätt kunnat sova längre. Men men, vi får ha en mys dag idag istället, det gör mig abolut ingenting. En hel natts sömn och en liten tjej som står och tittar på mig 20 över 7. Det är så mysigt att vakna av att hon tittar på en, och när man tittar tillbaka så får man världens leende och ett litet "ka" med nappen i mun.
Just nu sitter hon med ett smörgåsrån i min "Lägga-in-ren-tvätt". Tur att det bara är en nätkorg från IKEA så skitar hon inte ner hela den ;)
Nu ska jag ta och hämta ett till rån och sen ska jag äta klart min frukost innan påklädning här hemma. Tvätten åker igång snart med, så jag har en del att göra idag.
Ha en superfin dag i det superfina vädret.

Intervjuresa

Klockan är nästan 7 och jag börjar bli mer och mer nervös när jag tänker på vart jag ska idag och hur jag ska vara. Jag blev nämligen uppringd igår vid halv 4 av en arbetsgivare i Stockholm, dock ska dem öppna här i stan. Men huvudkontoret är där och hon undrade om jag fortfarande var intresserad, så jag fick välja dag och datum denna vecka kan man säga.. Vi bollade lite fram och tillbaka med det :) Så när jag lämnat Julia på dagis så är det raka vägen till JobbCentrum (K68) och prata med Ingela nu inför samt försöka jaga reda på rätt person på rätt skolor som kan faxa över mina betyg då dem har försvunnit spårlöst hemma. Att vrida och vända på varenda papper har inte hjälpt. Tur att det går att få tag i dem igen :)

Nej nu ska jag ta och äta klart min frukost för snart måste jag väcka Julia nu när klockan är precis 7.
Trevlig resa till mig och trevlig dag till er andra :)

Måndag igen

Det är ju det jag säger, helgerna går alldeles för fort, man hinner ju inte ens märka av helgen känns det som :/ Men det kommer bara säga poff igen så är det helg och sedan ännu en ny vecka.
Hur har jag spenderat helgen annars då? Ja.. I fredags så ringde jag Micke så han fick komma över och spela lite med Jimmy, vi hade tre plattor öl att bära upp också, men han klagade så mycket från bilen - upp till porten så jag bar dem upp för trappen och han fick ta Julia. Så Micke och Jimmy satt och spelade till 4 eller något sånt där. Jag gick i alla fall och lade mig kl 3 och då stod ögonen bokstavligen i kors! Micke slocknade på soffan, halvsittandes. Frustrerande nog vaknade Julia kl 6 och satt och grät i hallen för att hon inte hittade oss i sin morgonyrhet för att Jimmy hade stängt till dörren till sovrummet (inte helt, men tillräckligt för att bli en springa). Det var bara att gå upp, fy fan vad trött man var den dagen.. Så vi åkte ut till Sundbyholm och köpte glass och gick en liten sväng alla 4. Julia skulle dock promt ner i vattnet hela tiden vid båtarna och eftersom hon inte lyssnade efter mycket, mycket tjat så bestämde vi oss för att åka hem. Väl hemma ringde farfar till Jimmy och pratade på, hungrig som farfar var så fick han äta med oss, ovanligt nog blev det storkok för 4 pers. + ett barn. Närmare kvällen när Julia hade somnat så satte vi oss och spelade Chicago och åt en massa godsaker. Farfar somnade på soffan under omgång 2 så efter den omgången satte sig Jimmy och Micke och spelade igen. Det har varit en riktigt trevlig helg med trevligt och roligt sällskap.
Denna vecka kommer dock inte bjuda på så mycket, tandläkaren på fredag för att dra ut sista tanden. Sen slipper jag de jävlarna i ett år! :)
Annars tar jag nog det bara lugnt, jag börjar plugga nästa måndag så jag ska väl ta och förbereda mig lite innan nu så jag vet vad jag har och göra, när jag har att göra.
Nu ska jag ta och återgå till sista avsnittet jag har hemma av One Tree Hill från förra veckan och sedan åter till Dead Like Me :)
Ha en superbra dag.

Äntligen fredag

Eller är det verkligen bara ett äntligen? Helgen kommer ju ändå swicha förbi fortare än vad man verkligen hinner se den :(

Dagen har i alla fall varit rätt skönt. Vi lyxade till det lite och åkte upp till min gamla bästa pizzabagare i Hällby, Adnan! MUMS! Det är svårt att tro att det redan är ett år sen jag fick hans super goda pizza. Han har ju heller aldrig träffat Julia, vad jag minns i alla fall, så han tyckte hon var jätte söt och han har till och med hållit koll på att hon redan blivit ett år. Aaaw! Han tänker på oss :D
Ikväll, vad händer? Ja, ingenting. Jag ska väl försöka plugga lite men har kört fast, hårt! Jag avskyr ekvationer. Men snart ska jag bita tag i det igen, oavsett hur jag än vrider och vänder på talen så får jag inte fram svaret. Kanske får ta lite hjälp av min kära syster, matte snillet ;) ♥
Jimmy och Micke ska sitta här och spela ikväll tillsammans med några öl. Förra helgen dem gjorde det var det väldigt roligt, man kom på många roliga minnen och samtalsämnen. Så man får väl se nu om det blir lika intressant ikväll.
Julia var ett rent helvete att lägga ikväll också så jag ska nog bara sitta framför datorn och glo på film eller någon serie.
Jag tror hon får sova för mycket på dagis (sov 1 ½ timme idag) och hon var alldeles för pigg för att somna när hon alltid annars har somnat, även om då har sovit 40 min. eller 2 timmar på dagis. Jimmy och jag hade bokstavligen ren skyttetrafik mellan soffan/tvn och hennes rum i 1 ½ timme. Jag vet inte hur många gånger hon sprang upp. Tillslut blev hon i alla fall så trött att hon somnat. Det tar på krafterna ibland att springa upp och ner hela tiden från sängen. Nu har hon också sovit i 25 mintuter och jag hoppas hon sover gott hela natten nu när dem ska spela. Men det tror jag så trött hon blev av allt spring. Snuttan!
Imorgon blir det nog till att ta en cykeltur ut till Sundbyholm och ta en glass och ha lite allmänt "springa omkring bus" om det är fint väder. Så jag håller tummarna för att det kommer gå!
Nej, nu är hon 20 över så jag ska ta och kila iväg på toa och sen glo på min serie, pojkarna är ner till ICA och köper dricka åt mig eftersom dem har öl ;)
Ha en underbar fortsatt kväll kära bloggläsare. Och bättring med kommentarer eller ord i gästboken! Snart ryker båda länkarna. Jag är trött på att ha dem där bara för syns skull nu för tiden. Kommentera mera....! :D
Puss och adjö!

Finare väder

Idag är det garanterat finare väder än vad det har varit de senaste typ två dagarna. Skönt att det börjar bli lite fint nu när regnet har lagt ner allt damm och pollen i backen.
Just nu halv ligger jag i sängen och är så trött så jag vill egentligen lägga mig igen. Men gör jag det så kommer jag sova bort halva dagen och så kommer jag ha svårt att somna i natt igen. Så för att hålla sig vaken ligger man och sneglar på "alla älskar Raymond" och glor omkring på Facebook. Jag behöver inte börja plugga än eftersom jag börjar den 30e. Så jag vet inte ens vad jag ska göra så länge. Jag är trött på att bara gå så här och fördriva tiden hela dagarna. Som idag.. Vad tusan ska jag göra?! I eftermiddag ska jag cykla till Jimmys jobb och överraska de tre tomtarna med äppelpaj. Dock vet ju Jimmy redan det men inte de andra två. Men det är ju inte förrän 3 som dem har fika rast. Men fram tills dess då?! Ska jag sitta här och försöka kolla på min serie "dead like me", eller ska jag ta och kolla genom och kanske repetera lite skolarbete innan jag börjar med det? Victoria skulle så snart som skicka ner mina böcker igen som hon lånade.
Nej ni. Här händer inget roligt. Jag tror jag lägger ner med bloggandet i alla fall, då kanske någon kan börja prata mer med mig och fråga mig saker än att läsa det här och inte kommentera och säga något alls. Men men. Bloggen blir nog inom kort nedlagd.
Ha en bra ni andra i det fina vädret.
PS. Jag har nu fixat en gästbok som ni kan se här till vänster under min bild..

Busborgen, 50-års firande...

.... Ja ännu en gång så har helgen gått alldeles för fort. I fredags var Jimmy hemma med Julia då dagis hade planeringsdag så vi passade på att bara vara och ta allting som det kommer, vi tog en sväng till Tuna Park och Jimmy köpte två linnen och leggings åt mig i försenad födelsedagspresent.
I lördags så var det dags att kliva upp tidigt, Julia vaknade av solen redan vid 6 men hon gick att söva om tills klockan blev runt halv 8 eller nåt sånt. Så vi klädde på oss, åt frukost och åkte iväg till Sofia, Magnus och lilla Olivia. Vi hade en dag planerad att åka till busborgen i Västerås. Och nog var det allt att man blev som barn själv. Jisses vad roligt det var. Här kommer några bilder från det samt ett videoklipp när Julia åker rutchkana. Jag älskar hennes "aiii" (Wiiie).

..
Mamma & Julia     Olivia & Julia         Mamma & Julia            Pappa & Julia
.
Pappa & Julia       Julia funderar (?!) Sofia & Olivia             Julia & Olivia
..
Julia leker            Olivia & Julia              Mammor med valparna Pappa & Julia
.
Åker rutchkanan Älskar minerna :)         Hur glad som helst
Det finn även många, många mer bilder från när vi var där men jag orkar inte sitta och ladda upp runt 90 bilder. Så detta var litet smakprov bara och det är absolut inte sista gången vi kommer åka dit, det kan jag lova :)
Eftersom det ändå blev jobbigt att vara där i 2 ½ timme så bestämde vi alla oss för att åka hem, barnen blev jätte trötta och vi vuxna blev nog minst lika trötta vi också. På hemvägen somnade Julia i bilen så vi åkte till Jimmys morbror och fördrev tiden en stund.. Våran "stund" blev bara si så där två timmar :). Vi väntade på att klockan skulle gå lite då vi skulle överraska Jimmys lillebrors pappa Mats (Julias extra farfar) då han fyllde 50. Jimmy är så smart att han kommer på (när vi parkerat) att man skulle handla grillat och ta med själv om man ville ha. Så vi väntade en stund på att Mats skulle komma (han spelade golf tävling..), och Julia blev tröttare och gnälligare. Så när vi väl skyndar oss iväg till Ica Slagsta så hinner Mats komma hem precis innan oss så man fick aldrig se hans min när han såg alla. Skit också! Men kul var det för nog blev han överraskad allt. Vi kom inte hem förrän runt 8 - halv 9. Julia var jätte duktig och skötte sig galant, så vi fick mycket beröm om att hon var ett charmtroll och så snäll och glad.. Eller beröm och beröm.. Hehe, komplimanger eller vad ska man säga?! :)
I alla fall, när vi kom hem så hängde jag upp 3 filtar för hennes fönster så vi fick sovmorgon, åtminstånde hoppas på att få det, solen går upp vid våra sovrumsfönster och det är frustrerande! Så vi fick sova till halv 9. SKÖNT :D
Idag har det bara varit lugnt, Jimmy och jag var och shoppade i dag så Julia fick lite fina långärmade t-shirts så hon inte bränner sig på dagis, några fler jeans och jag fick 3 tröjor. Inte mycket men alltid något! :) Sen var det bara hem och göra mat och Jimmy stack till innebandyn. Själv satt jag och gjorde om 3 bodys till t-shirts istället. Julia kan inte ha body då hon alltid bajsar ner dem så jag kapade nederdelen och dem passar utmärkt. Varför slänga fräsha kläder när man bara kan modifiera om dem lite och använda dem propert?! :)
Nej nu är klockan 21,56 och regnet är snart här. Det hänger ett stort mörkt moln och jag väntar på att helvetet ska bryta loss.
Uppdatering inom kort om jag känner för det.. Motivationen är låg när det inte är några som kommenterar. Något speciellt ni vill veta?! :S

Gammel tar mig!

Jao, det är väl så det är. Gammel kommer ifatt och tar mig och han börjar med huvudet.
Det började med att jag skojade med Jimmy igår kväll och sa att jag skulle ha frukost på sängen, dock fick jag bara ett lite bittert svar tillbaka "ska jag gå upp halv 6 för att ge dig frukost på sängen, ett glas oboy?" haha! Han är bra söt ibland. Men han gjorde ett glas oboy åt mig imorse och kom in med till sovrummet, så nog trodde jag knappt mina ögon, dock var jag helt slut i huvudet ändå och trodde jag drömde.
Men Jimmy cyklade till jobbet och jag började känna mig stressad att fixa ordning Julia för dagis så att hon skulle hinna innan frukost. Men icke, för jag fann inte mina nycklar. Medan jag springer runt här och vänder upp och ner på allt och känner paniken kommer krypandes så går Julia precis bakom mig och svansar, stanna jag så krockade hon med mina ben. Lilla snuffsan :)
Jag ringer Jimmy och säger att han måste komma hit för att Julias hjälm ligger i vagnen som ligger i bilen (tänkte ju att han åkte bil till jobbet). Han kunde inte komma och bilnyckeln låg i min hall. Suck, men nycklarna då? Jag kan ju inte gå hemifrån utan att låsa, och hur ska jag komma in med vagnen annars sen? Så jag ringde Viccan och frågade vart ett par nycklar kan gömma sig?! Det tog inte lång stund förrän jag upptäckte att dem ligger i sufletten på vagnen. Bah! Inte min dag idag även om det på vis är det.
Nu ska jag ta och göra ordning mig lite och så får vi se om jag går ner på stan och shoppar nu på morgonen eller om jag tar och diskar istället.. Hmm.. Svårt val ;)
Ha en bra dag så kanske jag uppdaterar ikväll, annars kanske jag gör det imorgon. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :P

Måndag morgon

Redan måndag, igen. Veckorna börjar gå för fort nu och helgerna försvinner innan man ens hinner se dem. Tråkigt men sant. Det har nog mycket med att göra att Julia går heltid på dagis nu, så kvällarna består mest av att göra mat, leka halvtimme - timme och sedan är det dags att sova så man orkar upp nästa morgon. Själv är man tröttare än tröttast. Jag är mer nattuggla än morgonmänniska. Just nu skulle jag bara vilja lägga mig i sängen och hoppas på att den fortfarande är varm och slumra bort några timmar.
Men det går ju tyvärr inte, just nu sitter jag på K 68 igen, snart ska jag iväg på ett möte och sedan komma tillbaka hit. Det är ett jäkla cyklades hit och dit genom stan hela dagarna, men ska man ha saker gjorda så är det det man måste ibland. Skönt att det snart tar slut med det. Den 30 maj börjar jag nämligen plugga igen, omvårdnad fast på distansutbildning. Så när jag har varit på mitt möte (när jag kommer tillbaka hit på K 68) så ska jag och min handledare sätta oss och disskutera hur vi ska göra nu, nyligen på morgonen när jag berättade att jag är antagen så tyckte hon att jag var klar här och skulle inte behöva sitta här mer. Men sen finns det alltid andra som säger andra saker. Men det ska bli skönt att komma igång med någonting.
Om 10 minuter måste jag in på ett annat möte här så det är dags att jag tar och avslutar här och knatar bort.
Ha en underbar dag alla där ute.

3 maj och det snöar

Kan det verkligen bli mindre roligt nu? Min morgon är helt åt helvete. Först får man höra att det snöar av en herre som står och fnittrar när han klivit upp ur sängen. Inte okej!! Och efter det så går det bara utför. Igår när Jimmy och jag skulle sätta på vajern till min bakbroms på cykeln (den tidigare hade pajat) så slutar det med att en av bromsklossarna ligger emot och jag var trött och inte alls på humör för något tekniskt (min gårdag var bara skit..) och det slutade med att Jimmy och jag tjaffsade istället. Det var mindre roligt att somna osams iaf.
Och nu ska jag även ta och försöka lägga undan pengar och sälja massa barnsaker från källaren så jag kan köpa en ny vagn åt Julia. Den jag har nu blir det bara fel på, muttrar som lossnar, sufflett fästet är åt skogen trots lagningar och ersättningar av skruvar/muttrar. Jag har hittat den som jag vill ha och den ligger nu bara på 2750. Det borde gå bra att hitta något som man kan få iväg så man får ihop den summan. Och när jag köpt den så ska jag sälja den vi har nu. Tror jag iaf, det är Jimmy som får bestämma eftersom det är hans vagn (han som betalat den).
Annars då?! Ja jo, jag mår inte alls något bra. Trött och yrslig. Och inte nog med det så är det dags att åka till tandläkaren idag och laga hål. Vill verkligen inte, för imorgon är det visdomstandutdragning :( Sen är det bara en till visdomstand så har jag inga kvar alls. Dem ville ta bort dem, dels för att det är hål i dem (ut mot kinden) så dem kan inte laga dem (vanligt tydligen) och dels för att dem växer lite snett och trycker emot de andra tänderna. Ska bli skönt ändå att bli av med dem snart :)
Nej nu är kl kvart i 9 så jag ska ta och sätta mig och filura lite vidare här :) Ha en underbar dag i snön alla ni där ute. Och tänk på mig när jag ska spendera halva min dag med att bara cykla fram och tillbaka till alla ställen hela tiden.

1 maj

Ja nu är vi redan inne i maj. Det är helt sjukt vad fort tiden går, speciellt när man har roligt.
Valborgen spenderade jag tillsammans med Jimmy ute hos min kusins svåger med familj och umgicks mycket med tjejerna. Det var så skönt att se dem alla igen. Det känns som att det var jätte länge sen fast att det inte är så jätte länge sedan. Men ändå.. Vi tog en cykeltur dit ut (Kolunda) och sedan när vi väl är framme så ser vi regnmoln och det blåser till en förbannelse utanför. SUCK tänkte jag, nu kommer vi frysa som fan när vi cyklar hem sen och Julia kommer inte vara nöjd. Men Daniel skjutsade hem Jimmy till mig med cyklarna och hämtade bilen istället. Klockan började bli alldeles för sent för att Julia skulle få i sig kvällsmat så hon fick äta lite där ute medan grabbarna var in till stan och dem andra barnen åt. Lagom när vi kom hem skulle vi åka och kolla när dem tände brasan i Sundbyholm, vakten om tog parkeringspengar sa "halv 9". Vilken värd lever han i när det sedan (kom till till 20.10) står i hamnkiosken "elden tänds 21.00".. GAH! Vi var bra tidiga.. Jimmys pappa var även med dit. Så medans vi går omkring och fördriver tid i en stormvind så möter vi på Tammy och Luis, med deras jätte söta lilla Alizée. Deras dotter är född dagen innan Julia och vi gick i samma föräldragrupp med våra barnmorskor :)
Efter raketerna och elden i Sumpan åkte vi hem och lämnade Jimmys pappa och vi åkte upp till Vilsta för att se om man kunde se några riktiga puckon man kände igen :P Men det var alldeles för mörkt och Julia hade somnat när vi kom dit. Men lagom när vi kommer och sedan ska åka därifrån så börjar dem med sina fyrverkerier. Vi hade turen att få se två st. Jimmy säger att han inte såg mycket att Sumpans för att han tittade på Julia hela tiden hur hon reagerade (hon fick ont i nacken att luta bak huvudet hela tiden så hon fick ligga i Jimmys famn). Men Vilstas hann han se.
Så min valborg var helt okej, Julia var små trött och gnällig men supernöjd när hon fick springa omkring där hon ville :)
Nu hör jag att Jimmy försöker få Julia att titta på Simpsons i sovrummet så jag ska ta och äta klart min oboy här och gå iväg och mysa med dem.
Tänker på dig Erik och hela din familj ♥
RSS 2.0