02-12-09

Då är man hemkommen från förlossningen ännu en gång. Jag har nämligen varit vaken nästan hela natten av att jag har haft spänningar i vänstersida, från de 2 nedersta revbenen - ner till höften - ut mot naveln - bak till ryggraden. Och jag hade så (ursäkta svordomen) jävla ont att jag satt och grät konstant. Jag funderade på att ringa till förlossningen eftersom jag inte kunde sitta eller ligga eller knappt ens röra mig. Men tillslut somnade jag om när Jimmy låg och knådade och drog handen över det onda. Då var klockan omkring halv 5 - kvart i 5. När jag istället skulle ringa min BM idag så var telefonkön FULL (!?!) och jag skulle försöka senare eller nästkommande vardag, jag som är så otålig väntade en timme och ringde till förlossningen istället. Då var klockan 14. Jag förklarade min smärta och att jag gråtit hela natten. Så snälla och hjälpsamma som dem är på förlossningen så tyckte dem att jag skulle komma in ännu en gång på en extra koll kl. 16. Så Jimmy fick sluta jobbet lite tidigare eftersom han ville följa med den här gången. Så när vi kom dit strax efter kl. 16 så tog dem urinprov och blodtryck och så tyckte dem att jag skulle ligga en stund med en pulsmätare och värkmätare till barnet. Deras "lilla stund tills dem tyckte att det räckte" var en timme, för att jag ringde på klockan då hon vred bort sig flertalet gånger och inte alls ville ligga kvar och bli mätt. Allting såg iallafall bra ut med hennes puls för att ha gått den tiden som jag har gått, (26+2) så det kändes bra. Jag blev bara väldigt orolig då undersköterskan krånglade jätte mycket och inte kunde hitta pulsen till en början, utan hon fick kalla in specialist läkaren, som heller inte hittade barnet till en början. När jag märkte att dem började bli oroliga för det så blev jag ännu mer orolig för att någonting inte stämde. Hon sparkade en till två gånger på mätaren när dem letade men inte hittade någon puls. Det enda dem hittade hela tiden var MIN puls, vilket var väldigt skrämmande. Men iallafall..
Dem tyckte att det såg ut som att jag har fått urinvägsinfektion, vilket är vanligt bland gravida att åka på, så får jag gå på medicinkur nu i en vecka för säkerhetsskull. Det kanske kan förklara varför jag har läkage om dagarna, inte mycket men det är ändå någonting. Vi kom därifrån vid 19 tiden så vi slapp vara där hela kvällen och natten. *pustar ut*
Så den mindre bra nyheten är att jag troligtvis har urinvägsinfektion (vilket dem såg för att jag hade vita blodkroppar i urinet, d.v.s det var så dem började misstänka't). Och den bättre nyheten är att vi garanterat vet att vi väntar en flicka. Det var klart och tydligt. Nu ska vi bara försöka se om vi får ett 3D UL i Sthlm i julklapp ; )

Nej, nu ska jag fortsätta hänga och packa upp kläderna på sina ställen. Jag hatar att ha MASSOR med saker som ska hängas och inte alls ha utrymme att hänga allting på.
Det var nog allting för mig idag. Sov gott och dröm sött. Jag måste försöka få en natts sömn iallafall nu när jag har två nätter när jag varit vaken nästan hela tiden. Det börjar ta sin energi.

Skriv gärna din åsikt

Skriv din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (det är endast jag som ser den)

URL/Har du en blogg?:

Vad har du för något på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0