27-11-09

Oj oj vad dagarna flyger iväg. Mycket julklappshandel att tänka på nu också, som tur är så är nästan allting klart. Det är bara till min kusin kvar att hitta någonting bra. Sen har jag fått en julklapp av mormor redan. En babysitter med Nalle Puh, Tiger och Nasse gosedjur hängades. Den är perfekt, det är en sådan som man kan välja sittandes eller liggandes och så är det som "bär"hantag på sidorna om man ska flytta den m.m.
Annars händer det mycket men det känns som att det är inget som är vettigt att skriva ut. Jag fick en julklapp i förskott av Jimmy idag och han fick en av mig i.. förrgår tror jag det var ; ) Och eftersom han märker hur nyfiken jag är när någon säger att dem har någonting till mig i present eller julklapp, utan att tala om vad det är för användningsområde eller ska jag säga.. "Bra-att-ha-område".. Det enda han säger är att jag kommer bli super överlycklig och att den kommer vara dyr, så jag får inte handla av mina pengar, för dem kan vi behöva i slutet av månaden då.. Hmm.. Det vill säga den är dyr.. Men vad tusan kan det vara? Han ler bara var gång.. Någon som kan ha en aning? Det är inget som kommer ha med barnet att göra. Utan det är endast jag som kommer ha användning för det. Vad fasiken kan det vara då?! :S *klia huvud*.
Jag kommer grubbla på det ända till jul nu ju. : /  Och grannen har börjat julpynta lite smått och stan har satt upp krimskrams. Usch vad jag hatar julen!! Det är bara kallt och trist och folk är överallt och ingenstans.
Imorgon ska vi iallafall åka och hämta babysittern, den låg ute på blocket och fanns en liten promenad härifrån, sen på kvällen så ska vi på födelsedagsfest då det är två stycken som fyllt/fyller. Och på söndag ska vi fira Robin, Jimmys lillebror, som fyllde år igår.

Jag längtar tills nästa helg <3 ; )

Nej, nu ska jag ta och gå ner till grannen som har det ungefär lika tråkigt som jag. Våra pojkar sitter nämligen här uppe och bara spelar, spelar och spelar, dricker lite alkoholhaltiga drycker och spelar lite mer..

23-11-09

Jaha, då är det bara en månad och en dag kvar tills det är julafton.. Igen.. Tänk att man kan vara så trött på julafton. Jag tycker iallafall att när man blir äldre så finns det ingen vits med att fira julafton. Jag menar.. Maten som du äter på julafton, den kan du lika gärna äta idag, imorgon, om en vecka? Man äter ju nästan julmat på midsommar bordet också (kanske inte exakt samma saker men det är inte lika långt ifrån). Jag tycker det verkligen var mycket roligare förut, när man var mindre. Då man umgicks med släkt och alla andra. Nu för tiden känns det inte alls samma sak. Man träffas, äter, spelar julklappsspel, äter lite till, dricker alkoholhaltiga drycker, umgås, barnen leker med julklapparna, vissa barn sover, ungdomarna går ut och festar eller vad dem nu gör. Tanken är härlig men att vara där igen.. Nej.. Det känns inte alls lika roligt längre. *Ångesten kommer krypandes*
Vad tycker ni om julen?
Jag har iallafall varit och köpt min julklapp och Jimmys julklapp till spelet som vi ska ha när hans syster kommer hem runt jul/nyår. Jag tänker inte avslöja vad det är då jag vet att några av dem sitter och läser här lite då och då.
Sen har jag köpt julklapparna åt Sofie och Louise (mina kusinbarn). Så fort som både Jimmy och jag blir friska från den hemska senhöst förkylningen så ska vi iväg och kolla åt Erik, Lukas och Linus också. Erik tror jag redan att jag vet vad jag ska köpa, men det är värre åt Lukas och Linus eftersom jag inte känner dem så jätte bra, jag lämnar istället över det åt Jimmy, det är ändå hans systersbarn så han bör nog veta ungefär vad dem kan tänkas behöva/vilja ha. : )
Sen, för att INTE tala om någonting till Jimmy. Jag har köpt hans julklapp också.. Eller ja.. En av dem.. Och den har jag gömt så bra att han skulle nog aldrig till att tänka ut var den kan ligga ; )
Jag väntar bara på att Hannah och jag ska ha en dag där vi sitter och slår in alla julklappar, antagligen blir det en dag när Jimmy är på jobbet eftersom hans inte är inslagen ännu ; )

Nej nu ska jag iväg och sysselsätta sig med här hemma. Igår spikade jag upp alla tavlorna som vi hade så jag får gå och plocka inne i barnrummet eller någonting istället : )

PS. Jag går in i v. 26 idag, nu är det bara 14 veckor kvar..

20-11-09

Ursäkta den dåliga uppdateringen på sista tiden, men jag har haft ganska mycket att göra och mycket att tänka på. Jag kan med glädje berätta att jag slipper ligga och trängas med Jimmy varje kväll nu, igår var vi på IKEA och investerade många nya och vettiga saker. Från att ligga tillsammans i varsin kant (nästan) i en ca 120 säng till en säng som är 180. Det är fantastiskt skönt. Dock kändes det lite hårt att somna i den igår men det blir bättre när man haft den ett tag och legat in den. Så här ser iallafall våran nya underbara säng ut : ) Vi har lite i MALM-serien redan och detta är naturligtvis också en sådan. Så nu fortsätter uppsamlingen av MALM :)

Andra saker vi hittade på IKEA var även en fårskinnspläd till bebisen, en taklampa som jag ska måla mönster på in till barnrummet, 2 st förvaringslådor till barnrummet, en mindre vägghylla till vardagsrummet, en lång vägghylla att ha i sovrummet, galgar, barngalgar, stativ + 4 nätkorgar till garderobsförvaring, rött matsett till barnet (tallrik, skål, haklapp och sked), 4 st. dubbelsängslakan, tallrikssett i 18 delar. Lite smått och gott och sammanlagt så det blev inte alls priset så mycket som vi hade räknat med. Och vi har tur att jag kollade genom kvittot nu också och ser att vi har betalat en liten hylla två gånger trots att vi bara har hämtat en, så det blir en tur till IKEA imorgon igen och försöka lösa situationen.

Idag har vi även varit på Vingåkers Factory Outlet och köpt en vinterjacka som jag absolut behövde. Dock fanns inte den som jag ville ha till en början kvar och det var nog tur det, den var jätte skön och snyggmmen vi hittade en annan, en Helly Hansen jacka som egentligen var herr jacka men jag orkade inte bry mig om det, så vi sparade ändå rätt många slantar på det. Sen hittade Jimmy en nalle som det stod "gullunge" på av märket Lundmyr som han ville ha i vagnen. Jag hittade en vagnmobil av samma märke, en fjäril som speldosa även av det märket och sen hittade jag ett par ursöta byxor som var svarta och så stod det Älskling på rumpan.

Det var nog allt för denna gång, jag orkar inte sitta kvar här utan jag ska kila och prova mitt nya Balance Board till Wii:t istället ; )
Men först ska jag bara slänga in tre bilder på magen, början till tjockismagen : )
V25 (24 + 3)

Magen börjar äntligen komma fram mer och mer och snart är våran älskling här <3 Det är 108 dagar kvar idag om allt går som det ska : ) <3


12-11-09

Ikväll så har Micke varit här och spelat något bilspel med Jimmy så jag har försökt fördriva min tid genom att sitta vid datorn och kolla på super söta baby kläder, någonting till julmiddagen vi ska på tillsammans med Jimmys jobb i början av December. Jag var så snäll ikväll så jag lagade faktiskt mat åt dem utan att dem hade sagt att dem ville ha. Jimmy blev lite små chockad och frågade mig till och med hur det kom sig att jag ställde mig och gjorde den. Vi har nämligen varit i gamla lägenheten och hämtat lite mer mat idag och då packade Jimmy med Romana soppan, och det var bara tur det för jag har varit jätte sugen på den hur många dagar som helst nu : )
Och nu har även mina sug kommit, men om det är någonting som kommer stanna eller någonting som bara är en tillfällighet är lite svårare att svara på. Jag är nämligen super sugen på Kit-Kat. Jag vet dock att jag kommer bli jätte finnig efter dem eftersom det är choklad, och choklad är som gift på min hud. Finnarna kommer på en gång (alltså bara över en natt).

Under mitt "tidsfördriv" här vid datorn har jag märkt att Ellos fungerar för mer än ett endamål, det fungerar med att fördriva tid och genom att hitta saker man vill haaa!! Hela tiden.. Och som tur är så sa Jimmy att det var okej att jag fick köpa några barnkläder och någonting till julmiddagen då. Det enda som gjorde det så svårt var att jag har ingen aning om hur stor mage jag kommer ha om 3-4 veckor. Så det fick bli ett tubtop-linne som är lite pösigare.
Detta är iallafall sakerna som jag hittade : )

1. Body 2pack strl. 62 och en storlek i 56
2. Body 3pack strl. 62 (Har dessa i svart/vit i stlr 56 som jag tänkte ta med upp till BB)
3. Panda pyjamas 3pack strl. 68
4. Byxor 2pack strl. 62
5. Sparkdräkt strl. 62
6. Och min tubtop till julmiddagen.




Nej nu ska jag ta och kolla på Björnbröder 2 på svenska innan killarna tröttnar för mycket på att spela. Imorgon blir det att kolla på bägge igen fast på engelska : ) (Egentligen tycker jag att den engelska versionen är bättre men låtarna är bra på svenska).


10-11-09

Usch vilken dag det har varit. Hannah och jag har setat uppe på förlossningen en timme idag och fördrivit tiden så gott vi kunde. Jag var tvungen att åka in på en extra koll då jag hade läkage i förr-förrgår. Det var inte förns idag som jag började bli orolig om det var fostervatten som hade läkt eller gått då. Oron kom inte förrän Hannah och jag satt och diskuterade det mer och mer. Sjukvårdsrådgivningen tyckte att jag skulle åka in på en extra koll och det tyckte förlossningen också att jag skulle göra. Så jag fick lämna urinprov och fick veta att jag har äggvita i urinen (3+) men det är inget som är farligt. Och på UL så var kanalen stängd så det kan inte ha varit något fostervatten som läkt iallafall. Konstigt kändes det iallafall när det hände, men det är och var riktigt skönt att veta att hon har gått om vatten att röra sig i och att kanalen inte har öppnat sig en millimeter ens.

Annars har vi bara tagit det lugnt idag. Hannah och jag försökte göra spenatsoppa med korvbitar i och ägghalvor till, men det blev lite så där halvmisslyckat. Jag pinade i mig lite medans Hannah käkade desto mer. Micke skulle ha tagit av det han också men han hann bara komma upp hit med Melina så var det dags för oss att åka till förlossningen eftersom jag fick en tid dit på en gång.

Dem kunde åter igen inte bekräfta till 100 % att det är en flicka men hon tyckte också att det såg ut som det, precis som jag tyckte och som BM tyckte när vi var på UL i v. 19-20. Dock låg lill tjejen väldigt mycket precis i en skugga så det var jätte svårt att se. Innan Hannah och jag fick åka hem igen så sa dem att skulle jag känna något läkage eller så igen så skulle jag inte tveka på att höra av mig ifall att det kan vara fostervatten. Man vet aldrig heller om man börjar föda redan nu då jag har hört att det finns folk som kan komma igång redan nu. Jag fick iallafall veta att hon har det bra och hon var riktigt livlig för hon sparkade mig hela tiden i vänster sida när dem kollade henne och vattnet. Så fick jag även se att hon låg med huvudet nedåt, rumpan upp till höger sida av magen och fötterna + händerna till vänster sida.

Jag kan inte vänta mer tills min lill tös är här, så jag kan krama henne, gosa med henne och sno henne från Jimmy hela tiden så fort han vill gosa ; )

Ne, det var nog allt för mig ikväll. Nu ska jag ta och äta lite is cholklad glass och strössel tillsammans med Jimmy och Navy CSI - Los Angeles.

PS. Är det någonting någon vill fråga, berätta, tycka eller dylikt så är ni faktiskt välkomna att skriva en rad då jag ser att flera är in och läser den dagligen. (Vilket är bra, det pushar mig mer att uppdatera oftare : ).. )


09-11-09

Nu har vi äntligen börjat få lite ordning i lägenheten. Vi började flytta över lite små saker i måndags men i fredags satte det gång. Stackars grannar som får hjälpa oss hela tiden med det ena och det andra. Möbler har iallafall kommit på sin plats (förutom sängen) och några kökssaker är i sin ordning. Även fast nästan hela lägenheten till fullo så känns det som att det är tusen bitar kvar av tårtan.
Ni får ursäkta om jag inte uppdaterar så ofta men jag har ingen större lust med det just nu mitt i all packning och uppackning. Bilder kommer iallafall komma upp när vi har hela lägenheten färdig.

*idétorka...*

Sängen lockar mig enormt nu och jag tror jag kommer lyssna på den. Jag vet ett litet liv som blir gladare då och det är alltid lika mysigt (eller ja.. Ibland jobbigt) när man känner kraftigare rörelser när man lägger sig eller när man vaknar.


02-11-09

Det är sjukt vad tiden går fort. Vi är redan inne i november nu. Usch, det kommer bara säga swich så är det december. Men det är bra, desto snabbare tiden går, desto snabbare får vi våran dotter : )

Idag var det rättegång, och som tur var så gick den rätt så fort. Tog knappt en timme lite drygt. Vi hann lagom komma hem och glo på tv en stund, halvsovandes bägge två, så ringde Kommunfastigheter och sa att vi kunde få komma och hämta nycklarna till lägenheten. Självklart åkte vi med en gång och dem blev förvånade att vi kom så fort. Det är ju självklart, man vill ju ha nycklarna så man kan få flytta över massa kartonger med smått, börja lite här och plocka lite där. Det blev inte mycket kört idag, spjälsängen, bokhyllan, böcker och Jimmys priser från skytten en gång i tiden.
Sen fick Hannah två bokhyllor av mig som hon ville ha i Melinas rum, vi kommer ändå inte få någon plats med dem i den där planlösningen och om dem ändå ska slängas så kan lika gärna Hannah ta dem : )

Imorgon är det arbetsförmedlingen som gäller. Och kl. 17 har jag personalmöte. Och någonstans där emellan eller innan amf så ska Hannah och jag åka ut till parken zoo (röda korset) och kolla på saker. Dem hade tydligen massor som var vettigt, men ändå rörigt : /

Nåväl, det var allt för mig. Nu ska jag röra mig bort till soffan och kolla på Without a trace med katten.

RSS 2.0