Fredag 30-04-2010

Igår var Julia och jag på rutin-läkarbesök på BVC samt vägning och mätning. Vi börjar med läkarbesöket.. Allting såg bra ut på henne, dock knakade det lite i hennes vänsta höft men läkaren sa att det inte var någon fara. Det var ingenting som han tyckte att man skulle oroa sig för nu. Den var ändå stabil trots knaket. Så jag hoppas på att det har blivit bättre med det när vi ska dit om ca 4 månader. (Då hon ska på halvårs undersökningen). BVC-Lisa sa även att hon skulle skicka hem en tid på vaccination. USCH! Jag vill inte det, det räcker med att akuten har stuckit henne i tån och tryckt ut massor med blod. Då var hon arg, så jag vill inte veta hur hon kommer bli nu då.. :(
Iallafall, Julia har lagt på sig lite. Vi har kännt att hon har gått upp en hel del när man har burit henne. Jag gissade på att hon hade gått upp från 4865 (för två veckor sedan) till 5200. Men ack, jag hade fel! Inte så stort fel men lite grann, hon vägde nu 5525 gram och är 56,3 cm lång. Så hon har även vuxit ynka 0,6 cm.
Ett halvt kilo ungefär och ca en halv cm är inte illa på två veckor. Knubbisen. Jag undrar vad hon kommer få för smeknamn snart om hon fortsätter öka på sig till en sådan knubbis. :D

Idag är det ganska fint väder men inte tillräckligt fint. Jag undrar vad tusan Julia och jag ska  hitta på idag tills Jimmy slutar. Eftersom det är Valborg och dagen före röd dag så slutar han 15.00. Men jag är så trött på att inte ha så mycket att göra under dagarna när folket jobbar. Har någon något bra tips? :(

Nu börjar det bli dags att blåsa håret och sminka mig innan Julia vaknar.


Måndag 26-04-2010

Åh, jag älskar verkligen att sitta och lyssna på Julia när hon pratar. Ibland när jag härmar henne så är det som att vi pratar, hon svarar och gör olika grimaser. Just nu sitter hon i soffan med en filt över sig och pratar. Hon tittar till och med på TV:n :)
Julia har även blivit jätte duktig om nätterna, hon sover hela natten. Hon äter sista gången omkring 11 och sover fram till mellan 6 och 8 på morgonen. Det är jätte skönt, men hon har lite svårt att komma till ro innan hon somnar. Hon ligger gärna och sprattlar som en fisk och gnäller och gråter om vartannat. Hon har även fasonen fortfarande att hon inte vill sova på rygg. Helst på sidan eller magen och verkligen bredvid Jimmy. Det är mysigt, men jag är inte så förtjust i det. Tänk om man drömmer någonting och råkar slå till henne eller någonting..?! Nej, det tänker då inte jag göra.
Nu på morgonen så har vi lekt titt ut under filten och hon tyckte det var jätte roligt. Så nu ska jag ta och sätta på henne kläder så ska vi gå till affären :)

Torsdag 22-04-2010

Dagen börjar ju inte så bra. Julia väckte mig kl 6 imorse och var hungrig. Och när hon nästan precis somnat som hårdast så frågar Hannah om jag ville följa med henne och lämna Melina på dagis. Så vi klädde på oss och drog iväg. Sen var det bara raka vägen hem igen. Julia sov tills för 10 minuter sen och ville ha mat. Nu är hon snorig så hon kan inte somna om även om hon är jätte jätte trött. Min lilla tjej <3
Idag ska vi upp till mormor. Jag ska se om jag kan låna henns symaskin till lite kläder. Och sedan ska vi hämta hem lite också. Sen ska vi fortsätta med städningen här hemma. Eftersom det inte finns något bättre att göra när det är sådant skitväder ute. Det är finstädning från golv till tak och rensning av allt som vi äger och har. Det ska bli skönt att få ordning på alla papper. Förvisso har jag redan koll på allt men jag vill ändå lägga det rätt ändå. Konstigt nog så har jag typ blivit pedant och perfektionist sen Julia kom. Allting ska till sin plats DIREKT! Jag vet inte om det kanske är för att jag går hemma om dagarna med det och då vill jag ha ordning och reda så jag slipper se allting och leva med allt?! :S

Nej usch. Nu har jag gjort om min header igen och den blev jag välldans nöjd med denna gång. Nu ska jag fortsätta spela Patiensduell med Nyskogh på msn.

♥♥♥♥

Tisdag 20-04-2010

Jag vet att åter igen var det ett tag sedan som jag skrev någon rad här. Jag har inte alls haft någon motivation till det då det varit väldigt mycket runt omkring mig och Julia. Men det kommer bli bättre med tiden. På något vänster och vis så kommer det bli det.
Det är tyvärr någonting som jag måste intala mig själv just nu. Allting är bara för jobbigt just nu. Jag vill inte skriva allting här för jag anser att alla har inte med det att göra då det är oönskat folk som läser här lite då och då. Förvisso skiter jag i dem då dem inte har något i mitt liv att göra, men dem behöver inte veta allting i minsta detalj. Dem närmaste runt omkring mig vet och finns där, det är det viktigaste för oss just nu!

Idag var vi med i Eskilstuna Kuriren iallafall :) YAY! Bara 3 veckor senare efter vi var och tog kortet. Nu ska vi bara vänta på att han ska redigera bort hennes kräkfläck på klänningen och så ska vi få bilderna i handen också. Woho! Längtar tills jag kan sätta dem på mitt nattduksbord och titta på varje morgon och varje kväll. Vi ska nämligen skicka över bilder till ett minneskort eller ett USB minne och skriva ut dem så det blir riktiga kort i affären. Jag vill överrösas med tusentals bilder på min vackra och underbara lilla tös.

Nu håller Julia på och skriker som en idiot och Jimmy har dragit till Hannah. Jag färgar håret så jag kan inte ta upp henne. Det blir till att stå vid sängen och nynna henne lugn, som fungerar i 2 minuter.. Dock bättre än ingenting.



Johanna Andersson och Jimmy Nordström, Eskilstuna, fick en flicka 3 mars. Hon vägde 3 420 gram, var 49 centimeter och heter Julia.


♥♥♥♥

Fredag 09-04-2010

Förlåt till tusen att jag är dålig på att uppdatera. Det har varit ganska mycket den senaste veckan så jag har inte alls riktigt haft motivationen att skriva något. Jimmy börjar få magsår, Julia har haft feber och kräkts som en.. Ja.. Och jag har haft konstant migrän. Men jag LOVAR! Jag ska bättra mig. Det kommer med tiden. :)
Jag kan iallafall berätta att min sparv börjar bli stor, hon har redan gått upp till 4715 gram och hon är då bara 1 månad och 6 dagar gammal. Sedan har hon vuxit till 54,9 cm så det tar sig bra. Vikten är det som hon hoppar upp mest med. Hon har redan vuxit ur typ alla 50 och de flesta 56. Dock är 62 för stort för henne så jag vet inte vad jag ska ha på henne längre. Förvisso kan jag göra som Hannah säger, hellre för stort än för smått. Och visst.. Det håller jag med om.. Men hon försvinner ju nästna i dem. Jag tog fram ett sov påse igår som hon sov i inatt, och det är en 62, den är lite stor i halsen bara men annars så sitter den bra på längden och över armarna. Jag tror dock att det är värre med bodys.
Julia har även börjat göra ljud av sig som AH och AU. Hon har även börjat le mer och mer. Man ser att det är inte det leendet som hon har när det killas i magen för då kisar hon mer med ögonen på ett vissst sätt också. Nu är det mer rena leenden istället och det värmer så mycket när man ser det kommer. Hon är jätte stark i nacken, förvånandsvärt stark för att vara 1 månad. Och hon fäster blicken på saker som rör sig förbi hennes ögon om det inte går för fort, då blir det svårare att hänga med. Hon är helt enkelt en perfekt liten flicka <3

Igår var jag ner på Skatteverket då dem har gjort fel. Dem har satt att hon ska heta /Andersson/ i efternamn trots att jag hade skrivit på pappret att hon skulle heta Nordström. Så nu är det nya papper som måste skickas in och jag hoppas att det inte kommer något nytt misstag igen. Och så har jag skickat in 2 ansökningar om föräldraledighet och dem är ifyllda till näst-sista veckan i maj. Så pengarna och så kommer rulla in automatiskt ett litet tag nu iallafall :) SKÖNT! Jag hoppas bara på att jag kommer hinna få havandeskapspenningen och den första föräldrapenningen den här månaden. Annars ska jag ringa och tjata järnet på dem.

Planerna för helgen är toma. Inte helt dock, imorgon ska vi åka ut till min kusin med familj och fira Petra som fyller år på söndag. Och idag blir det antingen att gå ner på stan och se efter om man hittar någonting. Men största sannolikheten är nog att vi åker ut till Tuna Park och snokar.
Nu ska jag ta och byta kläder på Julia och sen ska jag börja göra oss iordning.

På återseende! :)
RSS 2.0