god kväll.. just nu är det ganska mycket s...

imag0162 (MMS)

god kväll.. just nu är det ganska mycket som händer här hemma så jag ber om ursäkt för dålig uppdatering. Jag är på kurs nu om dagarna och man kan säga att oddsen till att få jobb efter den om man ska gå efter vad lärarna berättar. Så kvällarna blir tidiga hemma nu när det är full rulle från ca halv 7 fram till man lägger sig vid 10- 11. Julia växer på så det knakar, idag fick jag höra henne säga nypon efter att hon hörde mig säga det en gång innan. på tisdag har hon sitt första utvecklingssamtal och sen är det min sak som händer. Jag vet att jag sagt tidigare om den och har ni turen att detta går min väg nu så kanske... bara kanske... kan jag berätta. nu är det dags för mig att lägga mig i sängen och glo på tv. ögonen går i kors på mig nu. innan jag går så bjuder jag på en liten bild på mitt charmtroll som togs för några dagar sedan. sov gott världen, för det ska jag göra. / Johanna

Söndag

Ja då var ännu en vecka slut och nästa vecka kommer krypandes för fort, precis som vanligt (:

Helgen har varit rätt okej faktiskt. Julia var sjuk i torsdags och fredags så hon fick vara hemma från dagis, hon hade bara förkylning men hostan var något förgäves hemsk så Jimmy tog henne till vårdcentralen i torsdags och det konstaterades bara extrem hosta, som tur var så var det inte värre än så, men vi var något så trötta alla 3 efter att hon höll oss vakna en hel natt av hostan. Så hostmedicin blev utskrivet och redan efter 2-3 dagar så är hon bättre. Så imorgon blir det åter till dagis igen.

Annars så har vi varit hundvakt hela helgen. Först hade vi Norton, men redan på lördag morgon så ringer H och talar om att vi måste åka in med Lucifer till Strömsholm för att han kräktes blod. Kul tänkte vi, vi som precis hade gått ut för att njuta av vädret i skogen med Norton. Så hem blev det direkt och sedan raka vägen till sjukan. Dem märkte inget större fel på honom och veterinären var först osäker på om det verkligen behövdes ett blodprov. Som tur var ändrade han sig och ville ha ett i alla fall. Så storasyster min (som jobbade (;) fick hjälpa oss att få ett prov åt veterinären. Efter 40 minuter får vi svar på att något är fel på honom och att H måste komma tillbaka med honom i nästa vecka. Hoppas bara Lucifer blir bra nu och att det inte kommer bli allt för jobbigt beroende på vad ultraljudet visar sen.

H var ju utomlands så när han kom hem så fick vi alla tre en sak var från honom.
Jimmy fick någonslags wiskey som han avgudar, jag fick också något liknande fast med hallonsmak och att den är god att antigen bara ha is i eller blanda ut med typ fruktsoda eller något liknande.
Mest av allt så gillar jag Julias klubba som hon fick (;



(Ps. nej det är inte en enda stor som vi alla trodde att det var, det var 15 st. sådana små i med alla dess olika smaker)

Sen är det den där vanliga frågan.. Så nu har jag berättat lite kort och snabbt om helgen.. Vad ska jag skriva nu då? S:

Imorgon börjar jag min braiga utbildning också inom lager och logistik på kunskapscompaniet. Så nu kan jag få truckkort och förhoppningsvis (!) ett jobb i vinter. Utbildningen är klar ganska så precis vid jul/mellandagarna och eftersom det är 4 veckors praktik innan den avslutas så vet jag att jag ska göra ett så gott intryck på platsen (var jag nu bestämmer mig att landa) att dem vill ha kvar mig (;

Nu är klockan redan 20, så nu ska jag ta och hämta min Cola och se om det finns något annat gott. Finns det inte blir det en tripp ner till Shell.
Ha en fortsatt bra söndag kväll alla där ute och att ni sover gott sen, ni som inte jobbar.

/Johanna

Frisör besök

Jag kände att jag var tvungen att göra någonting åt håret, men jag ville ändå inte göra för mycket. Alltså att jag ville ha långt men ändå var jag tvungen att klippa bort det gamla slitna så mitt hår kan få börja om från början igen, med fräshare och finare hår.
Mitt val blev rätt bra och än så länge så är jag jätte nöjd (: Det blev sig ett litet lyft trots allt.

(Klicka på bilden för att se större..)

Bilderna är i skit dålig kvalité, jag vet, men det blev inte så bra när den ena var större än den andra och man fick trycka ihop dem lite.

Nu ska jag återgå till att fylla i en massa jävla papper till facket och så vidare. Så snart vi har hämtat hem Julia så ska vi åka och handla åt mormor och åt oss själva.
På återseende allihopa (:

/Johanna

Måndag åter igen..

..Helgen går alldeles för fort. Jag längtar redan till nästa helg, då ska vi vara hundvakt också så det ska bli intressant att se hur det kommer gå. Förvisso är den hunden ganska lätt att ha och göra med (förutom promenader i möte med andra hundar... Men det ska bli ändring på!) och Julia får känna på att ha hund här hemma.

I övrigt har det inte hänt mycket, som vanligt. Jag var med mormor min och handlade lite på stan idag, jag fick 3 nya t-shirts då några fler av dem jag inte använder kommer skänkas vidare till syster min. Så du vet nu Janina så har du några t-shirts du kan hämta här och göra dig av med några av dina gamla så du får plats i dina lådor nu. Sist var det trångt att ens få ut lådan och nu kommer det några till.. (;
Julia fick en ny t-shirt, nya fodrade byxor som behövs till vintern och den kalla hösten som kryper in sakta men säkert och så fick hon tydligen ett par vinterstövlar. Tanken var att jag ev. skulle lämna tillbaka dem då det är strl. 24 och hon har strl. 22 nu, nästan 23. Men dem var tvungna att sitta ihop med sån där plast grej som prislappar på kläder sitter fast med, och när jag skulle sätta på henne båda skorna för att sen bara ställa henne upp för att känna hur stora dem var så gick plastskiten av. Så tydligen blev dem köpta ändå. Hmp! Nåväl, man får väl räkna med sockor i också så dem kommer nog till användning. Hon gick lite med dem här hemma och hon tappade inte dem i alla fall så hon kommer kunna ha dem ändå.. Som tur är (:
Julia fick även en ny prinsess tavla i sitt rum och så fick hon lite vägg dekorationer idag. Mormor och jag kom överrens om att hon skulle köpa dem senare, närmare jul så att Julia skulle få dem som julklapp, men nästan väl vid kassan så skulle jag hämta dem ändå.
Resultatet blev detta:

Jag är riktigt nöjd ändå (:

Jag var även ut och sprang med Robin i skogen idag, vilket gick åt helvete bara för att Jimmy sa åt mig att äta en smörgås (en timme innan jag skulle iväg), vilket ledde till två smörgåsar och ett glas oboy. Resultatet blev håll och jag gick - sprang om vart annat på 2.5 km och Robin sprang iväg på 5 km. Jag hann så pass att jag sprang upp för halva Vilsta backen också och nästan ner igen när Robin kom springades.
Nästa gång ska jag inte äta så pass tätt inpå innan jag ska ut. Då springer jag hellre hungrig (:

Nu är kl 21.10 och jag ska ta och sätta mig och spela lite mer Battlefield med Jimmy och Micke, eventuellt Robin om han är inne också. Så ha en bra fortsatt måndagskväll alla där ute.

/Johanna

Jag kom in! (:

Den goda nyheten idag: Jag kom in på lager och logistik utbildningen som börjar redan om 10 dagar. Så från måndag den 26e kommer jag ha fullt upp fram till nyårsafton. Jag hoppas jag hittar en praktikplats där jag trivs och dem trivs med mig så pass att jag får stanna kvar. Vad skönt det känns. Känslan var helt still tills man fick svaret idag på posten. Eftersom det var 25 st på informationsträffen och det var bara 20 platser så visste man inte om man skulle få den hemska chansen att vara en av dem 5 som inte fick plats. Jag hade turen med mig och det är jag riktigt glad för. Så nästa vecka ska jag spendera lite tid på en truck och "prova på" lite innan kursen börjar så man inte har ett helt blankt papper och känner sig korkad när man börjar. Första veckan på kursen är just att få truckkortet.

Annars är det lugnt och stilla. Väntar svar på en annan arbetsintervju jag var på i onsdags men den kan man likväl få svar på om en månad eller två. Men jag hoppas väl på att få något svar alls (:

Tidigare idag när jag kände mig så otroligt rastlös efter det att fastighetsskötaren hade varit här och satt upp ett duschfäste på väggen och filmen jag tittade på var slut, så passade jag på att sy in mina jeans som har blivit för stora på mig. Det var inte bara ett eller två par heller, det blev 5 par att sy in. Nåväl, nu kan jag ha dem i alla fall utan att känna mig som en drunknad pinne. Ikväll funderar jag på om jag ska sy klart dem två svarta gardinerna som ska vara i sovrummet. Jag är klar med dem mörkrosa/lila. Dem skär något fruktansvärt, men dem skär på ett snyggt sätt ändå. Jag kan lägga upp en bild sen så kan ni få se hur jag menar (:

Nu är klockan 15.35 så jag ska nog ta och packa undan symaskinen innan det är dags att hämta hem min lilla skrutt från dagis. Äntligen helg och Jimmy är ledig hela helgen. Det är många helger sen som vi hade en hel helg tillsammans utan något jobb ivägen. Så all-in för helgen.

Ni får ha en underbar fortsatt dag alla bloggare/bloggläsare där ute, det ska i alla fall jag ha nu när solen till och med tittar fram så fint.

/Johanna

Svamp, svamp, skogens guld!

Från i torsdags kväll till söndags kväll så har Jimmy och jag varit ute i skogen varje kväll/dag och hittat massor av svamp. Skogens guld (kantareller) fick vi ca 2 matpåsar av, och en halv (ca) tratt kantareller och några, men ändå många trumpeter.
Så nu har vi svamp så vi klarar oss ett bra tag. Det blev inte fullt lika mycket när Jimmy och farfar kokade upp allt igår kväll. Ganska stor besvikelse. Många sköna timmar i skogen, många jobbiga timmar att rensa och sedan koka för att inse att det inte är lika mycket som när man plockade det. Men mycket är det ändå!

Annars händer inte så mycket, jag var upp till min mormor igår och lämnade lite trattisar och fick med mig ett gardintyg tillbaka i veulor (stavas..?!) så Jimmy och jag åkte till Jysk igår och köpte ett till sånt tyg i annan färg så jag har gardiner att göra in till vårat sovrum nu. Då kan Julia få tillbaka sina rosa gardiner också.
När jag även var upp hos mormor på dagen så ringde ett främmande nummer, och oturen jag hade så hakade mobilen upp sig också lagom när man verkligen vill svara för att veta vem det är. Efter personen hade lagt på så fick jag bråka lite med knapplåset på telefon och sen kunde jag ringa upp.. Då visade det sig att det var en arbetsgivare som ville prata lite med mig och träffa mig redan imorgon (!) och jag tycker än så länge att det känns bra. Frågan är bara hur man ska förklara att jag snart antagligen kommer gå en kurs inom lager och logistik.. Själv så hoppas jag ändå på att arbetsgivaren hör av sig först till mig och säger att jag får jobbet, för då behöver jag inte kursen. Kursen ska nämligen börja den 26 och vi ska få svar om man kommer med redan nu på måndag. Hmm, nåväl. Det är bara vänta och se, ta en dag i taget och hålla alla tummar och tår för att dem vill ha mig istället.
Hemma här ser det ut som skit också och jag har egentligen ingen som helst lust att ta tag i allting, disken efter all svampkokning, dammsugning efter alla kryp och övrig skit, plockning av alla dessa leksaker som alltid hamnar överallt för att lillfisen hämtar sak efter sak hela tiden. Men så är det med barn ;)

Jag måste även bara få säga att jag älskar att få hämta min tjej på dagis. Igår när jag kom in på parkeringen så såg hon mig från bänken dem satt på, pekade på mig och sa mamma. Lagom när jag hinner in från den första grinden ser jag en super glad tjej som ropar "mamma, mamma, mamma" och springer allt hon har till grinden i väntan på att jag ska komma dit. Åh det där leendet hon har och sättet hon gör allting på när man hämtar henne får en att bli så glad. Så fort man kommit in genom grinden (in till henne alltså) så kastar hon sig in i en och kramar åt benen så hårt hon bara kan och säger "heei". Åh min älskade tjej. Du är mitt allt Julia och du är det bästa som har hänt. Aldrig någonsin ska jag låta dig gå genom ett helvete. Du ska få det så bra du kan och lite där till. Jag kommer aldrig överge dig och inte pappa heller. Vi kommer alltid finnas vid din sida, genom allt ♥ Vi älskar dig!
Julia har även en fas där hon säger hej åt allt och alla. Och vinkar gärna hej då till alla också. Det är inte en tjej som är blyg inte när hon hälsar på precis alla föräldrar som vi möter på dagis eller någon annanstans överhuvudtaget.
Hon är så go, vår lilla tjej! :)


Ett enda rum ser bra ut och det är väl vardagsrummet om jag skulle jämföra alla. Usch nej, dags att ta tag i allt så det är bara plugga in Mp3n i öronen och köra på järnet nu. Ju fortare jag tar tag i det - ju fortare blir jag färdig.
Så ha en bra dag alla där ute i det ruggiga, blåsiga höstvädret som kommit in över oss nu.
Over and out!

Borta med vinden..?

Nej då jag är inte helt borta med vinden, jag bara har annat för mig än att sitta här och uppdatera vad som händer varje dag. Det är för mycket och ni verkar inte så intresserade ändå eftersom ni aldrig kan lämna ett spår efter er ;)

Det som har hänt är att vi har varit på 1 ½ års kontroll med Julia, hon har börjat blivit stor nu. Hon har gått upp till "normalkurvan" i längden och vikten är fortfarande precis under det "normala". Eller var det tvärt om..? Ja jag kommer aldrig ihåg vilken kurva som ligger var i BVCs papper. Allting gick bra trots att Julia var tok ledsen. Tiden hos BVC var halv 12, dagis äter lunch 11.15 och jag var tvungen att hämta henne 11. Så hon var både trött och hungrig under hela besöket, men det är smällar man får ta. Jag försökte ge Julia en banan så hon fick någonting i magen, både innan och efter BVC men icke! Hon kämpade emot ändå, så när vi kom hem så fick hon lite i sig och sen en sov tid.

Annars, annars?! Ja jo.. Julias gudmor är här på besök. Dem kom i söndags kväll. Dem svängde förbi här när dem ändå ska åka hemåt efter att ha kommit tillbaka till Sverige från sin Turkiet resa. Jag är SÅ avis på dem när man kollat på bilderna. Myspys!

Sen är det väl inte så mycket mer.. Jag håller på och bombar företag med Cv och brev osv. men det är inte en enda j*vel som behöver folk. Man blir bra deppad av att bara få nej nej nej hela tiden :(
Men jag ger inte upp. Jag SKA hitta ett jobb och så är det bara. Oavsett om jag ska springa omkring eller sitta och skriva ut alla papper hela dagarna och leta reda på vart jag har "kunskapen" till att kunna vara hos det företaget. Jag orkar inte med att vara arbetslös, jag vill kunna ha jobb, körkort och villa. Jimmy och jag har nämligen gjort upp en plan på obestämda år men det är så snart som. Och hade jag bara haft det där j*vla lilla körkortet så hade jag kunna ta 4 jobb vid det här laget.
Det är så när man inte är omtyckt av sina föräldrar också. Det är ju skit roligt att ha det i tankarna ibland också när man söker, dem får f-n allt men dem gör inte ett skit för mig. Nåväl.. Jimmy är snäll iaf, han ska extra knäcka i vinter så att vi kan betala mitt körkort ♥ Han är verkligen snäll och ställer upp för mig och för oss.

Åh jag läntar till den 4/10, men jag tänker inte säga än varför ;) Det får ni kanske veta då. Just nu går jag på helspänn och håller alla tummar och tår jag kan. Bara nästa huvuden efter också kan tänka efter. Åh jag är så glad och jag kommer vara världens gladaste om det sker. Fy f-n så bra jag kommer känna mig!

Nu avslutar jag här och fortsätter leta efter min mp3 som har fått fötter igen. Det är så man skulle kunna fråga allmänheten "om jag var en mp3, var skulle jag gömma mig då?" ;)

Ha en bra tisdag alla där ute.

/Johanna
RSS 2.0