29-07-09

Klockan är mycket och jag är trött. Jimmy har redan somnat, fast det är inte så konstigt när han varit uppe sedan 6 imorse och jobbat från 7. Jag har haft mer tur och varit ledig två dagar direkt efter semestern, de ni ; )
Dock är det tillbaka till jobbet imorgon kväll *suckar djupt* men det är bara dags att börja tänka "lön, lön, lön, bebisen" eller något liknande.
Detta inlägg kommer suga rent ut sagt, jag vet inte alls längre vad jag ska skriva men ändå känner jag för att kluddra ner en rad eller två.

Dagen idag har varit helt lugn, Jimmy och jag var och kollade på en 3:a på Tegnérgatan 1B idag och har konstaterat att den kan dem lura på någon annan för den vill ingen av oss ha. Jag tyckte den hade lite halvdålig planlösning och Jimmy tyckte inte alls att det fanns någonting som lockade med den förutom att det var stort badrum så man kunde få plats med tvättmaskinen, plus att det fakiskt fanns uttag för den! : )
När jag kom hem strax efter lunch och efter det så satte jag mig och tänkte kolla efter andra köpeslägenheter eller kanske efter ett hus istället. Våran plan var ju att vi skulle flytta in i en hyres när vi sålt denna och sedan leta efter hus om något år, men det börjar kännas mer lockande med hus eller annan köpeslägenhet iallafall. Jag hittade ett jätte fint hus ute i Slagsta som jag skulle visa för Jimmy nu innan han gick och lade sig, men det gick inget vidare då han somnade som en stock typ >.<

Jo, Jimmy och jag for till Västerås när han slutade jobba, och jag hittade äntligen mitt blåa Back On Track täcke till Noice. Vi beställde en i förra veckan från Re-dog, men dem ringde idag och sa att det inte har kommit då dem inte görs i blå längre, utan bara i svart. Jag har redan ett svart, till Curre. Jag vill inte ha ett svart täcke till en svart hund. Som tur var så kom jag på att Djurmagazinet i Västerås också säljer Back On Track täcken så jag ringde dit och fick lägga undan en blå. Det tråkiga var att när man kom dit och provade 63 (som passade hos Re-dog) var för liten. (Djurmagazinet säljer nämligen Re-dogs täcken hos sig, eller ja, dem gör reklam för Re-dog på sina täcken där). Det bästa var ju det att det fanns en storlek till som passade men det var strl 68-71, och jag trodde direkt att Noice skulle drunkna i den, men det gjorde han inte, snarare så blev han snyggare i den. Så nu har båda mina älsklingar ett varsitt täcke när det regnar kallt, blåser kallt eller när vintern kommer.

Nej nu har det gått för lång tid här och jag orkar inte sitta och lyssna på Jimmys snarkningar längre. Plus att det är jobb imorgon kväll igen så jag kan inte sova bort hela dagen : /

27-07-09

Dagen började som vanligt, man vaknar tidigt och kan inte somna om igen. Man sover till och mer som en kratta om nätterna för att man inte hittar någon bekväm ställning för fem öre. Jag vill inte ligga på mage längre för då börjar jag bara må illa istället, och på sidan (typ framstupa sidoläge) fungerar ett litet tag och ryggen, ja jag vet inte vad jag ska säga, den är jag trött på!
Men jag lyckades somna om efter några om och men. Jag vaknade redan vid 05.50, när Jimmys klocka ringde, och sen vaknade jag igen vid 7 och en gång vid 8. Sen lyckades jag sova till 10 iallafall, men då hade jag blivit så pass trött så jag ville ju fortsätta sova. Först ringde Jimmy och kollade så att jag var vaken och då fortsatte han prata med mig en stund för att pigga till mig lite. Sen ungefär 10 minuter senare ringer mormor och väcker mig och pratar med mig så jag ska piggna till lite mer.
Mormor och jag kom fram till att vi skulle åka ut till Coop Forum vid Tuna Park, men vi kom aldrig så långt, vi kom inte längre än ner till stan ^^, vi satte in pengar på mitt konto så jag kunde betala hennes räkningar och sen bar det av för käk! Dagens lilla frukost-lunch blev biffstroganoff med ris. Mums. Sen fortsatte vi kolla lite inne på Åhléns och jag visade mormor lite söta och lite udda kläder och jag har kommit fram till att det är svårt att hitta barnkläder i neutrala färger och mönster. Varför ska det vara så svårt? Visst, man kan köpa vit och biege, det är definitivt neutralt, men hur roligt är det att alltid bara ha sådana färger? Jag har iallafall bestämt mig för att ta reda på könet så man vet lite mer vad man kan göra ; ) Jag tänker inte göra som alla andra och vänta tills födseln med det : P

Ne, nu ska jag nog ta och knata vidare och kolla lite saker här! : )


Dessa tre bodys och de par byxorna fick jag av mormor idag. Tack mormor <3

25-07-09 (v.9)

Jag vet att jag har varit jätte dålig på att uppdatera nu, men jag har varit iväg på semester och när jag kom hem kände jag inte direkt för att sätta mig här och kluddra, det har jag faktiskt inte kännt på hela veckan. Det är inte direkt så mycket som händer heller runt omkring oss som jag känner att dela med mig av. Vi sitter och letar lägenheter och räknar ut hur allting skulle bli om chefen inte sätter mig på dagspass istället för kvällspass. Jag känner mig nämligen inte bra med att stå själv där på kvällarna när jag heller inte ens mår bra. Jag ska först och främst ta kontakt med M på facket och se vad hon har att säga om vad chefen kan göra med mig nu och inte göra med mig nu. Sen får vi helt enkelt se vad han har att säga om den saken. Om han kan sluta vara snål och sätta in en till med mig på kvällarna eller om jag inte kommer få några tider alls då. Åh, jag orkar inte med att gå runt och fundera och gno mig på det men jag kan samtidigt inte låta bli att bolla med tanken om vad som händer när och hur.
Nej, nu ska jag gå och göra lite frukost åt mig och Jimmy som är ute med hundarna, sen ska vi baka äppelpaj *mums* !

13-07-09

Äntligen har jag och Jimmy två underbara veckor tillsammans. Jag hoppas bara att dem veckorna inte går alldeles för fort, jag vill inte komma tillbaka till arbetet igen. Jag vill ju vara hemma med Jimmy <3
Vi åkte ner hit till Småland igår, jag låg och drog mig lite extra länge på morgonen då jag hade jobbat på kvällen så vi åkte inte förrän halv 11-11 någongång, vilket ledde till att vi inte var framme förrän vid halv 5. Vi var bra trötta efter resan ner och hade mest planerat på att bara ha en hemma kväll med Micha och Danne. Dock gick inte det som planerat, Micha skulle åka till någon Cocker Spaniel uppfödare, som var mer än social och extremt mer än pratglad. Hennes mun pratade mer än någon annans jag kan minnas har pratat på två timmar. Men bra gick det och Curre fick på sig två fästingar på en gång trots att han bara var ute ur bilen, gick till två olika ställen. Jag tycker verkligen att dem borde förintas..! Noice som tur var klarade sig helt från dem.
Direkt efter frukosten var det bara till att sätta på dig kläder och borsta håret, Micha hade nämligen tänkt sig att vi tre och hundarna skulle gå en lång promenad. Vi gick ner genom stan och in i skogen, till ett väldigt fint naturreservat med små forsar här och där, broar lite här och där, och väldigt fint överallt. Den promenaden tog oss omkring två timmar, och desto närmare vi kom "hem", desto kvavare blev det. tillslut var det bara till att byta till mer sommarkläder istället, jag trodde nämligen att det skulle bli regn och rätt kallt, vilket det inte blev istället. Sedan hann Micha precis äta lunch, sen var det bara dags att sätta sig i bilen och skjutsa iväg henne till Eksjö lasarett, det var dags att börja jobba. Stackars krake har ingen semester ; )
När vi lämnade av henne åkte Jimmy och jag vidare till Gränna och gick runt lite. Jimmy har nämligen aldrig sett hur dem gör när dem gör polkagrisar, och då tänkte jag vara snäll och visa det, dock missade vi det på varje ställe, första rundan vi gick så hade ingen börjat och  när vi sedan bara vände och gick tillbaka på samma väg igen så var alla nästan klara. *muttrar bittert*. Men men, han fick iallafall se lite grann hur man gör, iallafall precis i slutet när dem klipper, gör större och längre och klipper lite till.. Men vi ska vara glada, det kom ut en kille från bageriet när vi stod och valde rullar, och han kom ut med så färsk smet att den fortfarande var varm och kunde formas, jisses å gud vad god den var. Så nu kommer vi helt klart få hål i tänderna, så mycket godis som vi köpte med oss ; )
[ Jag tyckte vi åkte ner med mycket saker, men nu börjar jag tveka, jag undrar däremot om hur mycket vi kommer komma hem med istället. På onsdag eftermiddag / kväll åker vi nämligen vidare till Martina, Lucas, Linus och Markus i Göteborg. ]
Efter resan till Gränna så åkte Jimmy och jag till Tranås för att se hur pass litet det egentligen var. Det var inte så jätte litet men det var ändå inte stort, det var ungefär som vårat Torshälla fast inte med lika mycket hus och lite mer shopping affärer. Vi bestämde oss för att vi skulle hitta något matställe, men det gick mindre bra, helt plötsligt började det ösregna  och vi sprang tillbaka till bilen igen, och for tillbaka till Eksjö för att vänta på att Micha skulle sluta arbeta. Det vill säga att vi hade det extremt tråkigt i väntan (3-4 timmars väntan) så vi stannade vid en Shell station och köpte en korsordstidning för att kunna roa oss med någonting. Tillslut slutade hon och våran 3 mils resa hem till Vetlanda hade börjat igen.. Så jag satt och tränade lite hjärngympa med både Jimmy och Micha. Jag hittade några frågor med bland annat Geografi, Sport, Blandat, Natur med mera. Jag tyckte det var rätt kul att höra deras svar när dem inte kunde frågorna. Hihi.

Nej nu ska jag gå och mysa lite mer Jimmy till slutet av Beck. Imorgon är Daniel hemma halv 4 och Micha hemma kvart över fyra, så då tänkte vi (om det blir fint väder) åka iväg och spela lite bangolf..

10-07-09 (v.7)

Idag går jag in i V. 7 och jag har hittat två tjejer som är lika långt gångna som jag. Emelie går in i v. 6 idag så hon ska ha veckan efter mig. Och Viccan är dagen gången före mig. Hon är alltså lika långt gången som jag. Gud vad det är roligt att hitta fler om är lika långt gångna. Dessa två hittade jag på Libero, så jag tror jag ska fortsätta snoka runt där lite mer ; )

Idag är det även näst sista arbetsdagen. Så kvällarna kommer gå väldigt fort för mig nu. Jag har ett liv att tänka på i magen så jag får inte stressa för mycket på jobbet, och så tänker man bara att "bara ikväll, så är det bara imorgon kväll och sen har jag semester i två veckor".. Åh det ska bli så skönt! : D
Åh, klockan är bara två.. Vad ska man göra i en och en halv timme till? Jag orkar inte sitta här och glo hela tiden. Jag är trött på att glo här. Jag har redan gjort allt mitt, kollat bloggar, kollat bdb, libero.. Okej, jag har en snabbtitt kvar på Facebook och sen FL, sen är jag klar här. Usch och usch. Nej, jag ska nog lägga mig och vila en stund till, med tanke på att jag inte fick det tidigare idag när Jimmy ringde och väckte mig.

För er andra som var/är gravida, jag har en enkel fråga. Jag fick rådet att ta ur min navelpiercing under tiden man är gravid, just för att den kommer ändå förändras och att det kanske skulle finnas risk till att kroppen stöter bort den, eftersom den har massor med annat att tänka på just nu

Hur gjorde ni, behöll ni den/behåller ni den eller tar/tog ni bort den?

05-07-09

Det känns som att tiden aldrig går. Det känns som att allt står stilla. Det känns inte sant. Det känns inte som en verklighet. Det känns inte om att det är någonting kvar. Det känns som att allt är förlorat. Jag vet att det lilla livet som snart kommer förändra vårat liv fortfarande ligger där inne och växer och utvecklas. Mitt illamående har börja på att försvinna och istället är jag trött hela tiden.
Och bara för det ska jag jobba ikväll igen. Men jag får tänka positivt, ikväll, fredag kväll och lördag kväll och sen åker Jimmy och jag på semester! Först Småland och MICHA sen är det vidare till Göteborg och Martina (Jimmys syster)

Nej nu ska jag vara social med Jimmy och Johan också innan jag börjar jobba, vilket är om en timme.


03-07-09 (v. 6)

Det är rätt annorluna att känna när man är gravid eller när man inte är det. jag fick reda på det i förrgår att jag var gravid. Och igår mådde jag illa nästintill hela dagen och något fruktansvärt mycket på morgonen. Men denna morgon var inte samma sak. Jag vet inte om det var för att jag vaknade av ett ryck eller om det bara inte var så just då. Dock känner jag att det är påväg att komma nu (efter oboyen)..
Snart kommer Jimmy hem så då ska jag ta och kolla om han har kollat med sin chef ännu om han kan vara ledig en timme eller så från jobbet på måndag då vi ska till MVC (mödravårdscentralen) och prata lite innan inskrivningen. Jag hoppas verkligen att allt kommer gå som det ska göra under hela graviditeten.
Sedan går jag även in i v. 6 idag och har fått reda på att vår BF (beräknad födelse) är den 4 / 3 -  2010
Jag är super nyfiken på att ta reda på könet för att jag vill kunna veta vad man kan skaffa till barnet och hela det kittet, men Jimmy vägrar, han säger till och med åt mig att jag inte får titta. Gosh! Hur ska jag kunna hålla mig? Jag vill ju veta! Jag tror jag ska ta reda på det i smyg ; )
Usch nej nu mår jag för illa för att sitta här. Jag ska kika runt lite på andra sidor, sen kommer Jimmy hem för lunch..



Du kan vara illamående på morgonen, vid matlagning eller vid andra syn eller luktintryck. Att börja komplettera din kost med kosttillskott kan vara en bra idé. Livmodern är nu stor som en clementin. Slidan har fått en blåaktig eller violett ton. Brösten förändras, vilket beror på att de körtlar som ska producera mjölk stimuleras av hormoner.

Barnet du bär på är nu fyra veckor gammalt och har huvud och bål. Från huvud till stjärt mäter det ca 4-7mm långt och växer häpnadsväckande fort. Ett anlag till hjärnan börjar växa fram. Hjärtat är inte större än ett vallmofrö, men slår starkt av egen kraft. Andra organ som lever och njurar fortsätter att utvecklas. Nervröret som förbinder ryggmärgen och hjärnan sluter sig.

Bukhåla, brösthåla, ryggrad och matsmältningssystem börjar bildas. Det som så småningom ska bli äggstockar eller testiklar ses bara som ett cellknippe. Små arm och benanlag börjar växa fram. I slutet av den sjätte veckan börjar blodomloppet att fungera. Käken och munnen utvecklas och det finns 10 tandanlag i båda käkarna.




02-07-09

Oj vad tiden knallar iväg.
Det är mycket som händer nu på en och samma gång. Jimmy tycker egentligen att det är onödigt att jag går ut med detta nu eftersom det är så tidigt och man kan även förlora't när det är så kort tid. Men jag gör det ändå, Vi är gravida : )
4+5 än så länge. Så 33 dagar har jag gått. Och jag har det inte roligt. Jag mår mer illa än en kokt räka gör.. Fy fan!
Vi fick nämligen veta det av en akut-mottagningsläkare när vi var in där igår. Jag hade nämligen kramper i magen efter det att Jimmy och jag hade haft sex på lunchen.. Vilket ledde till att Jimmy _inte_ kunde åka tillbaka till jobbet när lunchen var över, utan sitta med mig på akuten och få veta varför jag hade smärta i magen och svagt illamående. Det är helt enkelt för att han har "puffat" på något boll.. Minns inte vad den heter men det är någon grej som är för att behålla graviditeten innan moderkakan tar över.
Så nu får vi allt se vad som händer. Jag har redan registrerat mig igen på Kommunfastigheter efter en trea, och så passade jag på att ta Jimmy där på samma gång ; ) Det kanske är lättare om båda söker än om en av oss gör det : )

Nej nu ska jag sitta och glo runt efter andra bolag som kan ha hyres o köpeslägenheter lediga : ) Lika bra att börja på en gång. : )

 
RSS 2.0