TIPS!

Jag vill göra om min blogg men jag vet inte hur. Finns det någon som kan komma på några bra tips? :)




29-10-09

Nu är det inte många dagar tills man kan få hämta nycklarna till nya lägenheten. Jätte skönt. Jag har börjat packa ner en massa böcker och igår när jag höll på med det så konstaterade jag att jag har mycket böcker, herregud vad mycket böcker jag har. Om man tänker att 4 fälgar (till en bil då) ska få plats i två kartonger, 3 st sådana kartonger blev nästan fulla. Jimmy sa att jag inte fick packa ner för tungt i kartongerna eftersom dem ska orka bära upp dem till 3:e våningen. Sen har jag bara packat ner bebisens kläder och sängkläder, spjälsängen är också isär skruvad nu. Jag vill ju flytta nu ju! Varför kan det inte bli måndag idag så vi kan få hämta nycklarna?
Hon som bodde där innan oss hade tydligen tappat bort en nyckel också, och hittar inte hon den så måste dem byta lås innan vi får flytta in och så skulle dem visst diskutera lite ang. fläckar på tapeterna. Hoppas vi får välja nya tapeter om det är så pass att det måste tapetseras om! : )
Och hoppas det är i bebisens sovrum också, då kan jag välja en passande tapet där med.

Min måndag kommer bli full också, den är helt uppbokad. Först på morgonen så ska jag vara på Tingsrätten (kl 9.00) och man har ju ingen aning om hur lång tid det kommer ta, samma dag klockan 12 (som tidigast) så får vi hämta nycklarna och det jag har en känsla av att vi inte kommer kunna hämta nycklarna förrän på eftermiddagen runt 14-15 annars kommer det nog inte bli förrän på tisdagen. Men det hoppas jag inte, för på tisdag har jag personalmöte.... Åh nej, på tal om jobbet. På lördag ska jag vara med på inventeringen och sitta halva dagen inne på lagret och räkna, räkna, räkna för att sedan sitta och räkna en massa inne i kylen. *burr* Det ser jag ju inte fram emot! Som tur är får man väl tänka på pengarna eftersom det är 3x OB : )

Ne, om jag ska ta och skruva ner en lampa och byta den också då den lade av igår kväll/igår natt för Jimmy, det börjar bli mörkt här inne.


27-10-09

Så där ja, nu har man skrivit på kontrakt för en trea också på 65,5 kvm. Den är inte så jätte stor men den duger iallafall tills det att man hittar en fin på Östermalm igen. Inflyttningsdagen sker nästa vecka, vi får hämta nycklarna på måndag efter kl. 12 men jag funderar på om jag ska ringa fastighetsägaren och kolla om nyckeln har kommit in tidigare och om vi får hämta den tidigare då det var tomt i den lägenheten.

Just nu sitter jag halv sovandes och glor lite på Alla Älskar Raymond i väntan på att Förlossningskliniken ska börja : )
Och så pratar jag med Emelie, hon är också (precis som jag) beräknad att föda den 8 mars. Hon vet dock inte könet men hon har en känsla av att det är en flicka där också : )

Nix, det var allt för mig.

26-10-09

Här kommer två bilder till på magen som Jimmy tog inatt efter jag slutat jobba. Detta är alltså i v. 21 (20+5)


Framifrån                             Från v. sida

Det är vad jag tänker bjuda på för ikväll.

Under veckan kommer det komma upp massor med bilder på vad vi har hittat för mer kläder.

25-10-09

Morgonen har varit jätte seg för både mig och Jimmy. Det verkar vara en sån dag som man bara vill ligga och sova hela tiden och man gäspar konstant.

Efter frukosten så kände jag hur hon började röra sig igen. Man såg till och med på magen hur det rörde sig när hon sparkade när Jimmy petade in ett finger i magen. Åhh, jag blev så rörd att jag till och med började fälla tårar och skratta av allt mys. Nu har jag även märkt att Jimmy kan skaka/ruska magen utan att jag mår illa. Och det är jätte skönt.
Alla händelser som sker hela tiden, hur man känner allting tydligare när man ätit, när man sätter sig eller lägger sig ned, det är så mysigt och så obeskrivligt. För er som inte har varit gravida någon gång kommer förstå vad jag menar. Och för er som har barn förstår nog precis vad jag menar : )

Nej nu ska jag gå och göra någon nytta innan man somnar sittandes istället.


23-10-09

Löning plus helg igen. Jag kan knappt förstå att det redan är november om en vecka. Allt går så fort. Jag hoppas det absolut inte går lika fort när bebisen är hos oss.
Idag var iallafall jag och Jimmy ut till kyrkogården då det är bra många månader sedan jag var ut och lade på någonting. Så jag lade på en åt min mormors bror + fru och åt mormors föräldrar samt min morfar. Men när jag (som jag gick till först) skulle gå till min systers grav så finns den inte kvar. Vem kan ha tagit bort hennes grav? Om det är "mor" som bestämt det, hur kan man välja att ta bort sin egen dotters grav? : / Nej, det är någonting jag aldrig kommer acceptera att dem gjort och jag blev något förbannad att den är borta. Men jag lade hennes blomma på mormors föräldrar istället så dem fick två stycken fina ljungar...

Stephanie har börjat röra sig mycket, mycket mer om dagarna och kvällarna. Eller så är det att jag bara känner det tydligare. Vissa dagar tycker jag att det känns obehagligt när man bara känner en dylik knuff men om morgonen och kvällen så tycker jag bara det är mysigt.

Nu jobbar jag bara en kväll och en är jag ledig i två och en halv vecka. Super skönt! Så jag hoppas att vi får 3an på bellmansplan med inflyttning 1/11, då kan jag ägna dagarna lite mer åt att packa saker än att bara försöka komma på någonting att göra hela tiden för att fördriva tiden. Håll tummarna åt att dem ringer i veckan och säger att vi fick den ; )

Sen på måndag nästa vecka, den andra november ska man på rättegång för 3:e gången detta år. Jag undrar om jag inte kommer slå rekord i antalet gånger med besök som vittne eller utsatt själv för brott detta år.
Jag vet inte vad jag ska säga om det. Jag gillar det inte alls. Trots allt inte när det är ens gamla vän heller, en vän som jag stod jätte nära och som jag har skrivit om i tidigare inlägg (utan namn). Då han var en väldigt bra vän till mig så vill jag inte nämna hans namn för många gånger och hänga ut honom helt och hållet trots att han varit dum i huvudet och antagligen kommer få skaka galler i några år. Han var en vän. En korkad vän som aldrig lyssnade på mig.

Nej nu orkar jag inte sitta här längre. Jag ska gå och prova mina nya och enda par (!) mamma-byxor innan jag slänger mig i soffan och nördar framför någon dålig film.




Rättegången

19-10-09

God kväll världen.
Dagen började med en väckning av Jimmy kl. 08.58 och en till av mormor kl. 09.05 så det var ju bara till att gå upp, jag kände att det inte fanns någon mening med att ligga kvar och dra mig om folket ändå ska ringa och väcka mig hela tiden : /
Jag hann lagom ta på mig kläder och ta ut hunden på en promenad så skulle jag ner på stan och fika frukost med mormor (jag tror jag somnade om ändå i 20 minuter eller så gick klockan väldigt, väldigt fort..). Efter frukosten som bestod av 5 för varmt värmda pannkakor så var det att gå runt lite grann. Jag hittade två vinter tröjor på H&M för drygt 400:- ....


En rosa                                        och     en grå

....Klockan tickade på som vanligt och Hannah kom ner till stan med Melina och umgicks lite. Vi började med att gå till ett nytt ställe som jag aldrig hade varit på, som Hannah tyckte var bra med plats för barnvagnen. Man mättade magen åter igen med en Ost & skink baguette tillsammans med en Cola och lite skit snack om allt och ingenting. Efter det så gick vi in i affär efter affär efter affär och vi båda blev bara varmare och varmare hela tiden. Jag tror nog för att vi blev trötta av allt omkring gående hit och dit. Jag hittade iallafall två tröjor till på Vero Moda för drygt 640:- ....


En gröddvit                                  Och           en vit

..Vidare gick färden på Kappahl med lite bebis kläder åt lillan. Hannah tyckte att jag skulle köpa mer nattkläder till bebis blir större, så jag köpte två till då jag inte har så jätte många. I samma veva köpte jag även Tre-För-Två bodys och två par strumpor till bra pris. Summan där slutade någonting på 300/400:- ....

1. Grå med små lejon, biega/biegt-vit-randiga strumpor, svart body, svart vit body med hjärtan.
2. Nattkläderna, en med små tassavtryck och en med små pandor som snarkar

...Färden fortsatte till Åhléns och kolla på kläder till Melina, jag köpte en body åt henne medans Hannah köpte byxor + tröja med matchande tryck på som bodyn. Jag tyckte Hannah förtjänade att få en sak av mig så hon fick det iallafall till Melina.
Hannah och jag blev iallafall bra trötta på stan så vi gick upp till mitt jobb där Jimmy sedan kom och hämtade oss. Jag följde med Hannah att lämna Melina hos hennes far och vi gick tillbaka till jobbet för att åka och hämta hem våran nya barnvagn som hade kommit idag. Jimmy och jag fick till och med en hotell check på valfritt hotell i hela Sverige för två personer. Åh vad mys <3 Vi som ska till Trosa i december och bo på hotell (Jimmy ska ha personal julfest typ) och då ska jag få en spa timme som kallas "I väntans tider" och det kommer bli så underbart. Men åter till saken.. Vi har någonting mer att göra i vinter då. Frågan är bara vart vi ska åka. Någon som har något bra tips på en fin stad att övernatta i som även finns någonting att se eller göra för ett par som väntar barn? : )
Barnvagnen står iallafall placerad hos mormor i väntan på att lillan ska komma och på att vi ska få en större lägenhet med mer plats i då vi inte får ha någonting framme när det är visningar.


Crescent Classic <3

*Mmmm, blir smekt över ryggen*...

Nej nu får det räcka för mig. Många bilder blev det iallafall att kolla genom och så måste jag avsluta med en bild på magen från ikväll (19+6) v. 20



God natt på er alla : )

16-10-09

Jaha och vad fan händer nu då? Jag är less på allt.. Det enda jag ville av dig var att du ska vara den som du egentligen är. Istället ignorerar du mig så fort du ser mig, vänder dig om och inte alls ser mig. Din man ser mig och skiter i mig han med. Vad är det för någonting? Varför ska jag ta första steget? Jag vet att det är för att du är för "bra" eller vad man ska använda för ord.. "fin" kanske...?... för att ens kunna säga ett ynka "hej" men jag anser inte att jag har någon anledning att ta ett steg mot dig när du beter dig som du gör. Folk säger att det är för att du "bryr dig om mig", men...? Hur kan du bry dig när du ignorerar mig, inte ens vågar säga hej, inte ens tar någon slags kontakt? Vissa blev förbannade och vissa blev irriterade för vad jag skrev till dig, men jag tycker bara att det är väl det enda sättet att förmedla något till dig. Jag menar, jag är ju bara en vägg, en främmande människa, en i mängden bland befolkningen för dig. Och eftersom det är så jag blir behandlad av dig så är det så du blir behandlad av mig. Du kommer inte få tillbaka din dotter så länge du inte kan visa att du faktiskt är en bra mamma.
And guess what, du ska få ett till barnbarn (vilket jag antar att du fattat). Trevligt va? Men okej, jag kan säga så här. Förlåt för att jag lät hård emot dig sist. Jag vill bara veta varför du är så intresserad och nyfiken på mitt liv när jag inte är någonting för dig?!

Annars då? När Jimmy kom hem i tisdags så var det bara att åka direkt, stackarn hann inte ens ta en macka men han fick ändå en korv på mitt jobb medans Hannah och jag lastade in Melina och barnvagnen i bilen. Färden bar iallafall vidare till Barnens Hus då vi (mest jag då ; ) ..) ville ha hem barnvagnen nu istället. Egentligen kunde jag vänta tills februari men jag vill bara ha allting hemma så jag vet vad som fattas. Och just nu tror jag inte att det är någonting, jo.. En får pläd från IKEA att lägga i vagnen och lite babyleksaker. Annars får vi det mesta sen.
*kom ur spåret, tillbaka till början*
Och det gick ju direkt så vi får den i nästa vecka någongång skulle jag tro.. Sen åkte vi vidare till Parken Zoo för att jag skulle få vaccineringssprutan dos 1. Det gick rätt fort, vi hade väl tur att Hannah hade Melina och barnvagnen med sig för annars hade vi fått stått i en trapp-kö i minst en 20-30 minuter iallafall. Vi fick ju då ta hissen upp och dem visste inte exakt var i kön dem skulle klämma in mig så jag ställde mig killen som dirigerade och han sa åt mig att gå till bord 13 direkt för hon var ledig. Och jag säger bara det, fy fan vad ont det gjorde i armen efter ett par timmar. Damn! Dem sprutar ju in det där nedrans vaccinet rakt in i muskeln så långt upp på armen det bara går. Jag har fortfarande ont av det och det är.. Fredag natt nu.. Det har dock börjat dämpa sig lite iallafall, nu kommer det mest när jag anstränger den, typ bär en tyngre matpåse eller något..

Eeehm, ja annars? Jag sitter och pratar lite med norska Hege nu som fick en dotter för inte så länge sedan. När hon berättar hur man kan se könet pojke eller flicka nu så är jag 110% säker på att det verkligen är en dotter vi kommer få : ) Världens sötaste och underbaraste lilla.. ajj.. Stephanie.. Som gillar att uffa runt om kvällarna.

Nej nu ska jag försöka sova lite med hennes små bravader där inne : P
God natt på er : )

12-10-09

Ultraljudet var helt.. Magiskt idag. Jag ville aldrig att hon skulle sluta dra apparaten över magen. Jag önskar så mycket att hon kunde fortsatt ett par timmar tills, ungefär tills man inte vill tjata ut det mer.
Barnmorskan som vi var hos sa iallafall att det är med störst sannolikhet att det är en liten flicka men hon ville inte lova någonting. Hon tyckte iallafall att det såg ut mest som en liten flicka. Våran lilla Stephanie <3
Vi fick även ett nytt datum som hon blir beräknad på. Det var tydligen inte världens lättaste att få fram exakta datumet men hon satte 8 mars. Det kommer nog skilja någon dag plus eller minus. Men jag har fortfarande gått halva tiden. Åh, varför kan du inte komma ut nu för? Måste jag vänta ända till mars? det är ju 20 veckor dit. Det känns som en evighet.
Dessa fyra bilder fick vi med oss hem iallafall som vi ska kopiera på mitt jobb så dem håller extra många år :D

Bild 1. Ansiktet i profil.  Bild 2. Ansiktet rakt fram. Bild 3. Fötterna         Bild 4. Upp och ned


Mammas lilla varelse <3

11-10-09

Idag blev det till att vakna med en chock då Jimmys kusin Johan ringde och väckte oss 10.42 och frågade om vi ville hänga med på barnloppis i Kungsör, självklart ville vi det så det var bara att gå upp och åka bums i princip.
Vi hittade iallafall två mattor som vi ska ha på väggen då dem är väldigt fina (dem som sålde hade också haft dem så för att bevara dem antagligen).
Obs! Min fot ska vara där för att jämföra hur (ungefär) stora dem egentligen är..!


Igår var Jimmy och jag uppe hos min mormor precis hela dagen. Vi var nämligen upp och skulle sy ett nytt täcke åt Curre i fleece. Det tog inte mer än drygt 5 - 5 ½ timme att göra. Det var jobbigt att sitta så länge men det var så kul att se hur det blev finare och finare hela tiden.
Mormor var snäll och sydde det medans jag fick tala om hur jag ville ha det. Och som tack för att hon hjälpte oss så åkte Jimmy och jag iväg och köpte pizza åt oss alla tre. (Observera att Jimmy låg och sov i sängen med Curre nästan hela tiden som mormor och jag fixade med täcket.. :).. ) Mormor var välldans glad att vi hade varit där hela dagen och att hon fick äta pizza som hon inte gjort på flera månader nu. Sötnöt <3
Täcket blev perfekt:


Imorgon är det stort också, vi ska på Ultraljud och få se bebben. Då får vi även se om det är en eller om det är två, plus att vi kommer få veta i ungefärliga procent om vilket kön det kommer bli. Gud vad jag längtar tills klockan blir 11 och Jimmy kommer och hämtar upp mig. Vi ska vara på förlossningen 11.30 men jag vill vara i tid för vi har ingen aning om var vi ska där inne : / Det är något som återstår att se : )

Nej nu ska jag se om det finns något bra på tv och sen ta lite macka och té för kvällen.


09-10-09 (v.20)

Visningen gick bra. Det kom inte så många men jag trodde nästan inte att det skulle komma någon istället eftersom visningen bara pågick i en halvtimme. Det var tydligen ett ungt par som blev intresserade av den. Det är ju bra, men vi får se vad dem säger för bud till mäklaren. Bara det inte är någon skambud istället. Mäklaren sa att hon skulle höra av sig idag om det, och jag som jobbar nästan hela kvällen. Om hon ringer mig (vilket det är mig hon måste för hon har bara mitt nummer) så måste jag nog hänvisa till Jimmy och det är nästan som att tala om någon för en vägg ibland och minne som en guldfisk.
Imorgon ska jag upp till mormor och sy ett nytt täcke åt Curre i fleece. Nu ska han få ett grått med gröna kanter på att ha när det är kyliga kvällar innan det blir minus grader och Back On Track täcket ska fram.
Vad händer annars? Jag har ingen aning.. Eller jo.. På tisdag ska jag till Parken Zoo och få vaccin mot svininfluensan, dos 1. Jag undrar hur många doser det är? Någon som vet?

Jo just, idag går jag in i v. 20 också. Så nu har jag lika lång tid kvar att gå. Gaaah! Känns som en heeeel evighet ju. Schemat på jobbet är omgjort och jag fick mindre tider, det vill säga mer tid hemma. Hur tusan ska man få tiden att gå fortare då? : /

Tack Sussa, jag står på mig så mycket jag kan, men ibland är det svårt : )

Nej nu ska jag kila och ta en smörgås eller två innan jobbet kallar på mig. Jag får till och med en cykelmotionstur dit idag.

08-10-09

Det är redan torsdag. Det är helt sjukt vad fort allting går. Just nu vill jag att det ska gå fort också för på måndag ska vi till förlossningen på UL : ) Det ska bli jätte spännande och roligt att få se den lilla krabaten röra sig, höra hjärtslagen.. Åååh, varför kan det inte bara vara måndag idag för? : ) Ända sedan jag kände barnet röra sig för 3 dagar sedan så känner jag helt plötsligt något litet bara rör till. Känslan är underbar <3

Igår var Becka här igen och hälsade på oss. Jimmy var jätte duktig och gjorde kycklingsallad medans Becka och jag skulle ha färgat mitt hår, men jag tog smörgås och hon satt vid datorn så det blev färgning efter maten istället : ) Nu är jag äntligen svarthårig igen. Fast inte i hela huvudet så klart, bara under och mitten. Över så har jag brun.

Idag är det visning av lägenheten, så katten kommer få flyga över till grannen bredvid som erbjöd sig att ha henne så länge och Jimmy och jag ska ta med Curre och åka till Sveaplan och köpa fleecetyg. Jag måste nämligen börja sy ett nytt täcke åt Curre som han kan ha nu när det är småkyligt ute. Han har nämligen åkt på en förkylning och det är alldeles förtidigt att börja med Back-on-track täcket nu om det ska hålla när det är mer mot -10, -15 grader kallt ute.

Sen är det personalmöte idag också men jag kan inte medverka eftersom mäklaren är här då. Så jag har istället fått i "uppdrag" att skriva upp allt det dåliga och allt det som är bra så ska dem ta upp det åt mig. Allting som sägs kommer ändå bli uppskrivet så jag får ändå veta i efterhand vad det är som har sagts. Mest vill jag nog se chefens min när vi kommer ta upp allting som han inte har en aning om vad det är. Vi måste ju få uttrycka våra åsikter också.

Nej nu ska jag plocka undan frukosten och byta om så jag kan börja städa så det är rent och fint här igen till visningen ikväll.

"mor": Varför ska du läsa min blogg? Vad har du med mitt liv att göra? Jag kan svara på det åt dig om du vill, svaret är INGENTING! Det spelar ingen roll om hur länge sedan det hände, du har ingenting med mig att göra, mitt liv att göra och framförallt så har du ingenting med mitt barn att göra! Sluta försök lek intresserad om mig när du vet att vi inte ens känner varandra, vi har ingenting gemensamt, vi är ingenting för varandra. Du är bara en.. ja.. det behöver jag nog inte säga.. Men snälla bara, lägg ner någongång och inse själv att du redan är död för mig och för oss! Till och med Jimmy håller med mig om att du inte kommer ha någonting med detta eller något annat barn jag får att göra. Och kommer du ge oss någonting kommer vi lämna tillbaka det så lägg ingen energi på oss. Du är egentligen inte ens värd att skriva om... Jag vill bara säga åt dig snällt att sluta läs mig blogg för du har ändå inget med mitt liv att göra!! Kom ihåg det!

Barnet lever loppan!

Jimmy och jag sitter bredvid varandra och sitter vid varsin dator, när jag helt plötsligt hur det rör till i magen. Jag kände två gånger och Jimmy fattade på en gång att det måste vara barnet som rör sig så han "kastade" sin hand på min mage och kände på fingrarna hur någonting rörde till på fingrarna! Han blev super glad. Jag var bara tvungen att ta bort hans hand och känna själv med min hand och kände då att någonting rörde sig över fingrarna, inte alls på samma sätt som Jimmy kände. Han kände bara en dutt och jag kände drag. Åh vad coolt det är!! Jag blev bara så glad och när jag såg Jimmys min och kände rörelserna så kom tårarna utan att jag ens grät eller så. Det är bara för underbart <3
Jag längtar så mycket till UL på måndag så det finns inte <3
Våran ängel och vårat under <3
18+3 enl. UL den 1/7

05-10-09

Nu har det hänt många roliga saker denna helg. I lördags så var det ju jobb från 12.30 - 21.15 så den dagen var väl inte så där jätte rolig eller spännande, men i söndags var det roligare. Vi var med Johan och Linda plus deras son Oskar på barnloppis i Torshälla och vi hittade massor med kläder och diverse för ynga 267 kr. Detta är vad vi hittade : )


  • Bamse set (Tröja + byxa) stl 68 - 60:-
  • Sovpåse (Typ?) strl 56 - 50:-
  • Fotoram - 15:-
  • Fotoalbum (med plats för viktskrivning, längd, datum, klocka m.m.) - 20:-
  • Kuddöverdrag (text Älskling) - 10:-

  • Nattkläder (med små sjömansnallar) srl 56 - 4:-
  • Grå tjockare jacka (finns även tillhörade byxor) strl 50 - 5:-
  • Brun-vitrandig body (finns tillhörande byxor) strl 56 - 15:-
  • 2 st body (med bamse tryck) strl 68 - 2st. 25:-
  • T-shirt (med bamse tryck) strl 50-56 - 4:-

  • Halvbody (?) strl 62 - 15:-
  • Mörka Jeans strl 68 - 30:-
  • Skor strl 15/16 (2-6 månader) - 20:-
  • Vita byxor (ifall man får ett litet barn) strl 44 - 5:-
  • Mellanmörka Jeans strl 68 - 10:-
  • Grå mjukisbyxor strl 68 - 15:-
  • Grå tjockare byxor (finns även tillhörande jacka) strl 50 - 4 :-
  • Brun-vitrandiga byxor (finns tillhörande body) strl 62 - 10:-
  • Mörk gröna byxor (med bred mudd) strl 56 - 10:-
Och för att hitta allt det där för det priset så kan jag ju garantera att jag kommer gå på barn loppis igen :D
Eftersom dem även har allt mellan himmel och jord till barn (sängar, vagnar, skötbord, kläder, leksaker m.m)


Idag så kom Jimmy hem kl 11 idag också, jag blev väldigt chockad då han inte brukar komma hem förrän 10-15 över 12. Men det var av anledningen till att vi var tvungna till att åka in till akuten.. (Antagligen inte för sista gången på detta år).. Jimmy har nämligen fått något skit i höger öga från jobbet i torsdags och det har bara blivit värre och värre, tills idag, då han fick nog och han fick inte tag i sin husläkare. Akuten nästa.. *not funny* Men som tur är tog det bara en halvtimme lite drygt på akuten så blev vi uppskickade till ögonläkaren som konstaterade direkt när dem tog hand om oss (vilket var direkt när vi kom dit) att Jimmy har en infektion på insidan av övre ögonlocket. Så vi fick med oss en massa klegg hem som vi ska smörja in hans öga med i 10 dagar, 3 gånger om dagen. Jisses, jag ska upp halv 6 då och så ska jag orka jobba till 12 vissa av dem dagarna.. Oj oj oj.. Hmm.
*orden försvann*

Nej nu ska jag lägga upp lite bilder på bilddagboken också och sen nörda lite på Facebook också. Jimmy och jag racer nämligen i Farmville om vem som har mest pengar och mest sådda saker >.<


02-10-09 (v.19)

Gud vad dagarna går fort. Jimmy och jag låg och pratade om det igår innan vi somnade, det är redan fredag. Jag tyckte nyss det blev söndag.. Måndag.. Och nu är det redan fredag. Veckorna går nästan lite för fort. Jag går till och med in i v. 19 idag och det är redan 14 veckor sen vi fick reda på att vi skulle ha barn. 14 veckor.. Nej, jag tycker det var här om veckan bara som vi fick reda på det.

V 19:

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

 

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr. Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.





Mäklaren var ju här tisdags också och satte pris på lägenheten och vi skrev kontrakt och små snackade om lite allt och ingenting. Vi tycker definitivt att MälarMäklarna var mycket trevligare än Skandia Mäklarna, speciellt eftersom hon höjde priset också ; ) Dock inte så mycket som tänte (jag tänkte i helt fel bana..) Men lite bättre blev det iallafall
och idag ska hon komma och ta kort så att hon kan lägga ut den på annons. Hon tror att det kommer gå fort, grannen (som sålde sin för ca 2-3 veckor sen) tror också att det kommer gå fort. Så vi får väl hoppas på att det gör det. Och att vi snart kan få ett besked om lägenheterna som vi har satt anmälan på.. Det är bara vänta och se.. Annars får jag väl ringa ner dit när budgivningen är klar eller redan innan nu och säga att vi behöver en ny lägenhet för att vi har precis sålt våran. Dem kan ju inte sätta ut oss på gatan, och dem som köper den vill väl antaligen ha den så fort som det bara går.
Jimmy skulle komma hem på lunchen och packa in dem sista kartonerna och skräppåsarna i bilen innan mäklaren kommer, men hans lunch blev försenad för att han tydligen hade ett viktigt/bråskande jobb att fixa klart.
Jag tror jag ska ställa mig och sminka mig nu innan jobbet. Annars lär jag väl inte få någon tid. Jimmy kommer snart, mäklaren kommer mellan 2 och 3 och jag börjar kl 4 och måste ut med hunden innan  *bråttom*..

Nu är det slut på detta stökiga och halvointressanta inlägg ; )

RSS 2.0