Curre söker hem!

Min underbara, snälla och aningen försiktiga 4-åriga greyhound hane behöver ett nytt hem där någon kan ge han den tid och uppmärksamhet han behöver, då vi när som helst blir föräldrar och situationen inte längre känns rättvis mot honom.
Han vill komma till ett hem där dem gärna är greyhoundvana då han är en typisk greyhound med allt vad det innebär. Curre är ganska försynt av sig och skulle älska sällskapet av en annan hund. Hos oss har han bott som ensam hund och det har gått bra.
Curre är okastrerad, med endast en kula på plats. I ett par månader bodde han med en okasterad jämnårig hane (vinthundsblandning) här hos oss och det gick jättebra! Han älskar att ha sällskap av en annan hund men går lika bra som ensam hund. När han är med andra hundar så kan ha bli lite mer att han inte lyssnar lika bra som han gör när han är själv, men det är bara träning som gäller.
Curre älskar andra hundar, stora som små, tikar och hanar, och vill gärna leka, mycket. Han är även vad vid katter då han bor ihop med en i dagens läge. Han kan bli skrämd av saker som för mycket liv av sig och är inte förtjust i små livliga barn. Han kan klara av dem om dem håller sig på sitt håll, men om dem kommer fram och klänger eller springer fram fort så kan han bli tillbakadragen eller går därifrån och lägger sig på en lugnare plats. Han ligger gärna på typiskt vinthundsvis och sover om dagarna och har inget problem om man kommer och lägger/sätter sig vid honom i krogen/platsen.
Curre är väldigt snäll och älskvärd. Han är en hund med en personlighet som sätter sig som ett frimärke på en på alla sätt och  vis. Naturligtvis är han registrerad i SKK och har stamtavla. Curre är en greyhound-kappare och har aldrig tävlat utan endast varit sällskapshund.
Curre älskar alla som älskar honom. Han är inte så förtjust att vara i närheten av folk som har alkohol i kroppen eller när dem röker precis vid honom, antigen reagerar han med att gå undan eller så reagerar han med att vara kvar men drar svansen mellan benen. Det är helt olika beroende på hur situationen är med rökningen. Men alkohol föredrar han helst att gå undan ifrån. Han behöver ett hem som är stabilt, som kan ge honom massor av kärlek och mycket trygghet. Han är, som vinthund, tillbakadragen mot andra människor och kommer själv fram och hälsar snabbare om han blir framlockad och peppad med glada tillrop såklart och göra honom glad. Han hoppar gärna upp på en när man kommer fram om han är jätte glad men med träning så har vi lyckats få bort det skapligt mycket. Han är alltid överlycklig när man kommer hem även om man bara varit borta i tio minuter.
Han har ingenting emot att bli väckt om han sover. Han är jätte duktig när man klipper klor, han vill bara rycka undan tassarna om han står upp för balansen blir  jobbig om man inte sköter det snabbt. Curre går jätte bra i koppel, men han kan dra när han verkligen vill till något ställe och markera när man är ute. Han vill gärna gå först. Han älskar att åka bil och mindre motorbåt (man får naturligtvis tänka på hastigheten, hopp och svängar). Buss och tåg är han inte så jätte van vid man kan slappna av så länge någon inte går förbi honom, för då ställer han sig upp. Han älskar att springa med en om man cyklar eller åker inlines men vill helst inte springa i gräs eller gruskanter längs vägen utan föredrar asfalten.
Curre älskar att leka i snön, speciellt när den första snön kommer. När det blir alldeles för kallt så vill han knappt gå ut genom dörren eller gå en meter efter han gjort av sig sitt. Han är inte så förtjust i att bada utomhus men doppar sig gärna till bröstkorgen, han simmar inte. Han är duktig på att bli duschad i badkar som dusch hemma, dock vill han gärna sakta, sakta gå ut från duschen och badkaret står han gärna stel på klorna om man flyttar honom för att komma åt att schampoonera, en typisk greyhound. Han är en helt underbar hund som älskar att leka med bollar vid enstaka kast, dock jagar han gärna dem men han kommer inte tillbaka med dem i många fall.

Tillsammans med Curre så får du biakorg (100x100cm, rund), fleecetäcke, Back on Track täcke, flera koppel, flera halsband, bilbälte, flera selar, "tass bädd" (Rustas), 15 L fodertunna, matskålar + ställning, schampoo, flytväst, refelxväst, leksaker (som han dock inte använder så mycket). Det är säkert fler saker som kommer med honom och önskas inte någonting av det så är det självklart okej ändå.

Har ni några funderingar ang. Curre så fråga gärna.
Om du tror att du är den personen som kan ge han ett livslångt liv av kärlek, skicka ett mail och beskriv dig och din familj så kanske vi kan träffas. Vi vill fortfarande ha möjlighet att kunna träffa honom ibland så vi hoppas på en bra kontakt med den nya ägaren. Vi kommer vara noggranna med valet av ny ägare. Men tveka inte att höra av dig!
Ni som hör av er MÅSTE vilja ge honom ett livslångt hem, är ni det minsta osäkra på detta redan nu så hör inte av er alls. Att en människas situation kan förändras under en livstid, det kan vi förstå och det är vi ju exempel på själva, men man ska veta vad det innebär att ha hund och inte ångra sig.

Mvh. Johanna
[email protected]





18-02-2010 | 18 Dagar ♥

18 dagar kvar till beräknad födsel. Varför känns det som att tiden går så fort men ändå så långsamt? Jag älskar myset med magen. När man går och lägger sig på kvällen och Jimmy lägger sina varma händer på varsin sida om magen och pussar på magen och pratar med henne. Det är så mysigt. Sen kommer det en uff på revbenen eller blåsan, och det vill jag lova, det är det mindre mysiga. Jag avskyr känslan av att det känns som att mitt sista högra revben ska "gå av". Hon har nämligen fixerat sig sen några veckor tillbaka. Så hon ligger som hon ska med huvudet nedåt, sen vet jag inte riktigt var hon har placerat sin rumpa men jag tror det är mest på höger sida för det är alltid där det bular ut mest. Sen ska hon alltid retas med mig och trycka på högra revbenen och röra sig precis runt i kring solarplexus/mellangärdet.
Längtan blir bara större och större nu desto närmare man kommer. Och att allting är fixat och klart redan nu. Kläder, babysitter, badbalja, sängen, vagnen, fårpläd, blöjor (fast jag tror vi kommer behöva köpa hem några till. Än så länge har vi bara köpt två paket och två paket våtservetter. I helgen (om vi har fått lite mer pengar då) så ska vi nog åka till IKEA och köpa en byrå att ha alla kläderna i i barnrummet. Just nu har vi en ställning med 4 nätkorgar från IKEA och jag tycker knappt att kläderna får plats längre. Jag vill ha en större med mer utrymme och som är lite snyggare än den lilla saken. Men vi får se vad som händer.
Nu är klockan prick 12 och Jimmy bör när som helst komma hem för lunchen, så jag ska nog ta och knyta ner mig i sängen igen. Det känns som att jag börjar slockna redan här..
Uppdateringarna kommer komma oftare, så fort jag känner mig piggare. Just nu är det lite si så där, man är trött och seg hela tiden och bäckenet töjer sig och sammandragningarna + förvärkarna börjar verkligen kännas. :/

11-02-2010 | 25 dagar ♥

Efter att ha legat ner hela gårdagen med svettningar och frusen om vart annat så ringde jag upp ännu en gång till förlossningen. Dem talade om att jag skulle ta en alvedon och lägga mig och vila... Igen.. Suck.. Så jag gjorde som dem sa, men det blev inte det minsta bättre. Efter ett par timmar ringde jag upp till dem igen och sa att jag mår fortfarande lika dåligt. Jag känner mig inte bra när man känner sig yr och svimfärdig av att ligga ner. Det var inte förrän då dem ville att jag skulle komma upp och kolla hur mitt blodtryck var, protein eller något i urinen och om bebisen mådde bra. Och bara för att jag har sådan otur men ändå tur så var allting bra DÅ, när jag väl kommer upp! MORR! Varför mådde jag inte dåligt när jag väl var där? Var det för att man vet att man har folk omkring sig ifall det händer något? Eller var det för att jag hade varit ute och rört på mig? För att jag var nervös och spänd eller vad är det frågan om?
Mitt blodtryck var i alla fall bra igen, så det kan bara ha varit en tillfällighet att det var högt i tisdags, men man skulle ändå hålla lite extra koll så att det inte stiger så där igen. Och åter igen fick jag bara svaret "åk hem och ta det lugnt, så får ni ringa om det blir sämre".. Och hur många gånger har man inte hört det?
Det är skönt i alla fall att barnet mår bra trots att jag mår som en påse rostade nötter.
Nu tänkte jag palla mig iväg och ta lite frukost, snart kommer Jimmy hem för lunch också *mys*
Min dag lär väl bli spenderad i sängen idag igen. Imorgon 10.45 skulle jag vara hos BM så då kan jag ändå komma ut lite. Trist att ta sig fram och tillbaka bara. Jag och Hannah får nog ta och ragga taxi ner och eventuellt Jimmy på hemvägen ;)

09-02-2010

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera trots att många har velat att jag ska ha gjort det ett bra tag nu. Så här kommer ett.

Jag fick lov att gå själv till MVC idag då Jimmy inte kunde komma med eftersom hans chef är på budgetmöte och hans kusin hittar inte så mycket på den delen av arbetet. Han är mest van vid personbilar, så att komma till ett ställe med lastbilar och traktorer med mera så kan man förstå att han inte vet var allting är osv. Och tyvärr hinner inte ens Jimmy hem på lunchen för att ta ut hunden så jag får palla mitt arsle och göra det omgående.
Iallafall, för att komma tillbaka till vad jag ville säga.. :) ..Det gick bra idag med på MVC, vi fick kolla på en film om ammning och hur livet är/blir efter förlossningen. Sedan hade jag väldigt högt blodtryck så jag ska tillbaka på fredag och få mäta igen. Plus att jag hade äggvita i urinen så jag måste göra ett nytt sådant då också. Är inte blodtrycket bra då så kommer jag få bli skickad till läkaren och få blodtryckssänkande medicin. BM trodde att jag kan ha fått havandeskapsförgiftning. :(
Så här ser iallafall allting ut just nu så det är en skillnad idag.


(tryck för större)

Nu är det heller inte så lång tid kvar. Igår var det precis 4 veckor kvar. Idag är det 27 dagar kvar :) *längtar*
Jag skulle ha gått med Hannah och Timmy på stan nu vid 12, men det får jag inte. Jimmy har satt "utegångsförbud" på mig för att BM sa att jag etc. inte får springa omkring på IKEA utan att jag ska ta det lugnt hemma. Vad kan hända om jag inte gör det? Kan det bli mycket värre om jag inte ligger hemma och jäser? :/

Ne jag har inget mer att säga nu. Jag ska ta ut hunden på en sväng, sen tänkte jag lägga mig i sängen med lite tunnbrödsmackor och ett glas kall protein oboy.

RSS 2.0