Badkrukan är äntligen i! 😃

Den här lyckan är underbar.
Från en tjej som inte vågat doppa sig mer än till benen, samt en tjej som inte doppar sig mer än till midjan trots att vi är i vattnet (utomhus). I pool så skriker hon bara nej hela tiden för att hon inte vill vara i. Men igår så övervann hon sin rädsla och ville flyta omkring själv och lära sig ta simtag och sparka med benen. Det värmde så enormt i mitt hjärta att se min lilla tjej bli så stor helt plötsligt, till och med att hon knuffade bort oss några gånger för att hon ville simma själv och inte hänga på oss.
Det hela slutade i alla fall med en ledsen tjej för hon ville inte gå upp ur vattnet trotts att hon till slut frös så mycket att hela hon skakade och började bli blå om läpparna.
 
Hela helgen har varit så där underbar. I fredags fick Julia hål i öronen (efter ett års tjat), i lördags så kunde hon doppa sig lite utan skrik, i söndags så simmade hon - som tidigare sagt - runt helt själv. Om man tyckte det gick undan när hon var liten så börjar jag undra nu.. Allting känns så overkligt men ändå så fantastiskt.
 
Igår var syrran och hennes kille över här en liten stund för att fira Jimmy som fyllde år i lördags. När vi satt och diskuterade inte så konstaterade dem att det bara är ca 2 månader kvar tills dem står och jag har fått äran att vara både tärna och toastmadame. Det ska bli grymt roligt. Jag har inte bara nervositet nog nu med att skolan börjar om 3 veckor, utan jag ska få vittna till det vackraste också om 2 månader.
 
Nu ska jag ta och fortsätta vila med att hitta en ställning som är skön att ligga i / sitta i. Läkarbesöket blir efter 15 idag.. hoppas att jag hinner gå ner i tid tills dess utan att stressa med tanke på att jag går som en snigel nu :(
 
Ha en fantastiskt dag idag i det strålande vädret.. tänk på mig idag så sola lite åt mig också ;)
 
/ Jojjo
 

Ibland är vårdcentralen bättre än akuten!

För er som inte vet så har det hänt någonting med mig. Läkarna vet inte riktigt vad det är. Det kom bara så där, i fredags morse. Så vid lunch på fredagen så åkte jag in till akuten för att jag hade så ont när jag rörde mig eller andades.
Men blodprover och urinprov visade ingen inflammation eller avvikande. Vilket gjorde att läkarna hade noll koll för att jag låg och skrek och grät av smärtan när dem tryckte och slog på magen och ryggen för att hitta felet.
Dem började tro att det var något med magkatarr, njurarna eller gallan. Så jag började behandling emot magkatarren - en bedövnings shot och två tuggtabletter (som dem sa ska smaka mint, men jag lovar er - gå inte på vad läkarna säger om det för dem smakar banne mig inte mint! Trots det så hade jag konstant smärta och fick en timme senare en voltaren spruta i skinkan istället.
Jag reagerade så kraftigt på den att läkarna inte ville ge mig sån på recept så jag fick istället Diklofenak. Ifall det inte skulle hjälpa heller så fick jag kombinera den med Alvedon. Naturligtvis så blev det ingen förbättring men fortsatte inbilla mig att det blev bättre. Jag fick åka hem sen på kvällen med Diklofenaken.
Lördagen kom och inget hjälpte fortfarande, jag provade ta alla tre tabletter (Diklo, Alvedon och Ipren) i tron om att extra dos kunde hjälpa. Men inte det heller. Så natten till söndag åkte jag och Jimmy in igen och ville egentligen bara ha något annat smärtstillande. Men inte ens det fick jag. Dem gjorde samma prover igen som på fredagen, och allting visade fortfarande samma. Ingen skillnad.
Istället så fick jag tillsagt att jag inte skulle ta någon med Diklofenak om den ändå inte hjälper. Okej tänkte jag, vad ska jag göra nu då när det gör så jävla ont? Finns det inget som kan hjälpa? Vad är det för fel egentligen?
Jag blev hemskickad igen och tänker inte gå tillbaka till akuten något mer, inte sedan läkaren sa (innan jag fick åka hem) att jag har haft magproblem förut ganska många gånger, och det är många år sen. Men han tycker jag ska gå till vårdcentralen (VCT) istället för akuten när jag får så ont. Happ, allright, jag blir inte tagen på allvar och jag har inte haft så här ont - någonsin - samt att det har aldrig suttit i så här många dagar. Jag får till och med ont i ryggen för att jag har ont vare sig jag sitter/ligger/står/går.

Så idag är jag inne på 5e dagen med smärta och imorse vaknade jag av det kl 6 och gallskrek rätt ut. Både Jimmy och Julia vaknade. Jimmy sprang ner och hämtade alla 3 "smärtlindrande" och ett glas vatten i hopp om att det kunde hjälpa något. Men icke, det var mer vattnet som hjälpte.
Sen kom det och gick det hela morgonen. VCT gav mig en tid kl 13.30 idag, och han där var mycket bättre än akutläkarna. VCT kunde omedelbart utesluta gallsten för det var jag för smal för. Njursten skulle ha blivit avstickande i proverna så han har nu satt in mig på någon magmedicin som jag ska äta 2 ggr om dagen. Iallafall till en början tills vad gastroskopin visar på Torsdag.
För er som inte vet vad gastroskopi är för något så är det så att dem kör ner en kamera i halsen på mig för att titta i magen/magsäcken. Så jag blir hemma med krämpor hela veckan nu och sen får vi se från provet om jag blir sjukskriven eller om dem hittar vad det är för knas.

Det suger att vara hemma när jag sommarjobbar, och jag hoppas verkligen inte att jag blir sjukskriven längre. Det räcker med den här veckan. Men när jag frågade läkaren om hur länge han tror det tar, för jag får bara vara borta tills på fredag utan läkarintyg - så sa han att jag får ringa till dem på måndag i så fall så får dem fixa ett läkarintyg på sjukskrivning, men till en början så ska vi ta och se hur magen ser ut.

Jag är livrädd, jag vill inte ha en kamera nedkörd i halsen till magen! Usch!

onsdag som känns som en måndag

Den här dagen var verkligen inte rolig att vakna till.. Regn, regn, regn.. Det positiva med regn är att svamparna i skogen kommer mer och mer samt att gräset här ute kan bli lite grönare istället för mer brun än grön.
Egentligen har jag ingen lust alls att jobba idag, den här veckan går jag 9-18 och det är så trist, jag är den enda som vill sitta ute på rasten och det är nästan ingen mer som har rast samtidigt som mig - förutom 3 gubbar och två ungtuppar som är jätte tråkiga.. Men jag får bita i det sura äpplet och se det som att vi får in mer till sparande för när jag börjar plugga om en månad.

Meningen var att jag skulle ha uppdaterat min blogg igår men datorn var död på morgonen så jag hade inte alls någon lust att sätta mig vid den andra utan det fick bli idag istället.

Helgen var helt underbar! Och jag vill ha en till helg som är likadan - lika fint väder - lika roligt - lika mysigt. Garanterat så ska vi köpa en riktig ring och madrass att ha efter båten. När vi åkte med en traktorslang efter så försvann man mer under vattnet än på vattnet, så vi måste hitta något som är täckt i botten och tänkte testa både madrassen och ringen innan vi funderar på om motorn heller inte orkar riktigt (det gick lite segt också). Men jag skyller på traktorslangen :)

Mina två älsklingar!
 
Det här är den mest absoluta, finaste båtslinga jag har varit med om. Det är som att ingenting annat finns!
 
Sen var vi även på Parken Zoo i lördags och hade det super mysigt med Julias gudmor och hennes man och söta son. Dinosaurierna är något att göra om igen, även fast jag inte blev jätte  förvånad eller så - så var dem ändå skapligt fränt gjorda.
Ni är dem bästa!
Nu ska jag ta och göra mig iordning inför dagens arbete och hoppas den går snabbt och lite lika segt som igår. Igår när jag nästan bara satt hela tiden för att det aldrig kom några ordar. Det var inte allt för skoj.
Det som gjorde det skoj var att lite papper och information kom på posten igår från skolan. Spännande! Nu längtar jag ännu mer tills jag börjar. Lite surt att sitta och pendla men det är samtidigt värt det i mina ögon när jag blir färdig!
 
Ha en bra dag trots vädret.
 
/Jojjo

God morgon!

Tänk att det är redan onsdag, vad härligt va? Nu är det inte många dagar kvar tills det är helg igen. Men idag är det inget att klaga på, att vakna till strålande sol i ögonen på morgonen är också en variant - vaken blir man garanterat. Och med tanke på att Jimmy ska vara hemma med Julia (jag var hemma med henne igår) så fick jag sovmorgon idag och det lär behövas när jag jobbar till 23.30 i natt igen. Men det är sista kvällen som jag är schemalagd iaf. Min känsla säger att jag lär få samma nästa vecka och veckan där på, men det återstår att se...

Igår passade jag på att ta ut en gnällig och trött liten dam så vi tog en promenad ner till stan. När jag fyllde år fick jag ett presentkort på Gina Tricot, och sen jag har hört på radion att det är rea så passade jag på. Och nog hittade jag saker, två tröjor och två "sjalar"/snurrande grej runt halsen.
På köpet så hade jag stämpelkort där så den blev helt i fylld nu också. Nu tänker jag bara vänta på lite mer rea innan jag går ner. Och då tar jag med Julia - i omklädningsrummet satt hon (tröja ett)
Nej mamma! Den där är inget fin för dig.
Men när jag provar tröja 2 och hon ser att det är en stor döskalle på magen så säger hon högt "Den där mamma! Den! Den är jätte fin för dig".
Hmm, vad hände med att få ha lite färg eller få ha massa svart, vitt eller grått.. Jag vet svaret om min dotter skulle bestämma.

Nu ska jag ta och borsta tänderna innan jag ska hämta upp kollegan.

Ha en strålande dag i detta strålande väder.

/Jojjo

Åter en ny vecka

Helgerna går verkligen för fort. Eller går veckan också så snabbt bara att man inte alls känner av det för att den innehåller fler dagar? Hur som helst så har helgen varit full med saker. Jimmy och Julia sov i sommarstugan fredag till lördag så jag fick sova precis hur länge jag ville. Och det kan jag lova att jag gjorde. Jag gick och lade mig (med svårigheter att somna för att det var ensamt) vid midnatt.. Och gick upp ur sängen vid halv ett eller så på lördagen, åkte ut till syrran och hälsade på henne och vovvarna lite grann. Sen hämta jag hem mina käraste på kvällen och det var så skönt att få hem dem igen.
Nog för att man brukar längta något så kopiöst efter att få vara själv någon gång, så när man väl är det, sitter man i någon timme och tänker "Gud vad skönt att vara själv", men bara efter en två - tre timmar tänker man "Jaha, det här var ju roligt, vad ska jag göra nu då?". Det är nog för att man är så van att ha så mycket runt omkring en hela tiden. men skönt att sova, det var det ;)

Nu måste jag snart ta och dra iväg till jobbet. Hela veckan har jag torskat på ett pass mellan 9-18 och sen börjar jag nästa igen så fort jag ätit mat hemma och slutar inte förrän 23.30. Men att jobba dubbla pågår inte hela veckan, jag sliter bara ut mig måndag - onsdag nu.

Imorse när jag steg upp ur sängen så hittade jag en liten tös med denna sovstil
Minst sagt bekvämt, om man inte vet vilken kudde man vill ha huvudet på :)
 
Ha en fortsatt trevlig dag så ses vi förhoppningsvis imorgon bitti om jag har tid och ork med det efter jag lämnat karl och barn på jobb/dagis.
 
//Jojjo
RSS 2.0