malma marknaden..

Ja då var de dags för det nu igen, samma skit som varje år. Julia fick två nya par Foppa tofflor, ett par rosa med små hjärtan på och ett par svarta med döskallar på. Två för hundra tycker Jag inte är så farligt. Sen fick hon två mjukis djur som Jimmy drog åt henne. Själv fick man sig en ny t-shirt också, även denna är från ed hardy. Just nu får ni ursäkta om detta inlägg blir lite konstigt men Jag prövar logga in på bloggen nu från mobilen. Killarna (Jimmy och Micke) sitter och prövar ett nytt spel.. Micke har prövat en gång redan och ska nu visa Jimmy hur det fungerar.. Jag tycker det är äckligt så Jag förstår när den säger att de är de läskigaste spelet någonsin eller vad fan de nu var.. amnesia, så är du inte rädd av dig, testa de och gör som de säger med att sitta med hörlurar och i mörker.. Nu fick Jag inte ens ha tvn igång här för att de ska spela så Jag tar nog o bäddar rent i sängen och viker in tvätt, bara ljudet av spelet får mig att bli rädd. Ha en bra fortsatt fredagskväll :) Over and out

Länge sedan


Jag vet att det är jätte länge sedan jag uppdaterade sist, men jag har bara inte haft någon lust alls att sitta här och berätta allting som händer. Bilderna från semestern kommer komma upp. Jag lovar, jag ska bara fixa till mappen så jag kan ta bort dem som blev dåliga eller dem som är kopior.
Annars? Ja, jag fick VG på min andra inlämningsuppgift till skolan! YAY!
Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga.. Jag var till Babyproffsen så dem fick smörja vagnen, så nu gnisslar den inte och bromsen går i ordentligt och jätte enkelt. Så skönt med tanke på att man har fått lyfta vagnen samtidigt som man ska försöka trycka ner bromsen. Sen var Julia och jag och terrade Jimmy ett par timmar på hans jobb då han inte hade så mycket att göra. Tiden gick fortare än vad det kändes som tyckte jag :)
Efter jobbet blev det en till sväng till Babyproffsen då jag fick lov att tala om att jag har fått problem när man fäller ihop den, så hon skulle beställa in nya delar i nästa vecka.
När det var fixat och klart stack vi vidare till Tuna Park. Julia har fått 4 par nya skor nu så man har lite att byta med och så är hon snart inne i strl 23 så det kan vara bra att ha rätt storlek istället för några som är försmå.
Jag tyckte dessa var rätt fin/fula, Jimmy tyckte dem var fula men Julia fick dem ändå.
Stadium, strl. 22 (ombyte till nu..) Kostade bara 79:- (71:- då det var 10% rabatt på om man köpte en vara :))
Skopunkten! Dem svarta - 179:- i strl 23, dem rosa är också i strl 23 - 179 :- och så fick vi de svart/lila/vita i strl 24 för 99:- (Dock gratis eftersom dem har tre för två pris)..
Så lite bra känns det, Julia har fått nya skor, jag och Jimmy har fått nya telefoner. Jag var så snäll och köpte en ny till karln då hans var slut i högtalaren och lite sånt. Så jag passade på att ta en åt mig med, så jag har bytt nummer nu då jag blir trakasserad på mitt gamla ibland. Senaste gånger var för ett år sen, men nu (4 dagar tillbaka) så blir jag det igen, av ett dolt (okänt) nummer som ringer mig en gång varje kväll (alltid mellan 16 och 19). Jag hinner aldrig svara men dem ringer alltid bara en gång och varje dag. Jag det är så irriterande. Vill man mig något så kan man väl ringa två gånger. Men nu får jag väl se hur länge jag kan hålla detta nummer också innan någon terrar mig. Det förra var liksom dolt också då jag inte vill att en viss tant ringer och pratar med mig, så operatören gjorde att jag inte kunde hittas någonstans. Funderar på att göra så med denna med, det var rätt skönt, inte ens en jävla försäljare kan ringa och tjata på mig då ;)
Nej nu ska jag gå och vara social innan Julia ska sova. Så får jag se om jag får sovmorgon imorgon också, skönt när lillan har semester från dagis och sover länge, oavsett när man lägger henne.
Over and out!

Borta bra men hemma bäst!

Vad skönt det är att vara hemma igen. Det var så skönt att få sova i sin egna säng i natt och få vakna upp i sin egna säng.
Från hemresan som började med båten vid 14.10 så var vi inte hemma förrän vid 9 tiden på kvällen. Vi hade en väldigt trött (sovit dåligt över natten) och väldigt ledsen tjej som inte alls ville sitta i bilen så det blev ju inte bara ett eller två depå stopp längs vägen för att hon skulle få röra lite på sig. Personligen tycker jag att det där är lite skumt men nerresan går alltid bra medans uppresan alltid är ett helvete.
Men nog om det nu, vi är hemma och oskadda i alla fall och det är det som är huvudsaken.

Nere på Knarrholmen så blev det väl konstaterat att det är så skönt att få vara borta. Man hade inget internet, visst hade man allt annat men ändå inte som hemma. Det var två stycken spisplattor etc. med bara en kastrull och en stekpanna. Ön var underbar när det var fint väder (som vi hade större delen av tiden) men den var pest och pina när man har barn och det är dåligt väder. Det finns bokstavligen ingenting att göra när det regnar.
Det regnade bort en och en halv dag på ön och resten var jätte fint väder. Så nog är man solbränd nu alltid. Dock skulle jag nog behöva lägga mig i ett solarium och jämna ut den lite på benen och nedre delen av ryggen.

Eftersom vi kom hem vid 21 så somnade inte Julia förrän 22.40 och det gjorde vår sovmorgon idag, men det blir ingen middagslur nu så vi kan få tillbaka hennes dygnsrytm nu. Jag hatar när man vrider på dygnen för mycket så det är ett helvete att försöka få tillbaka dem. Tur att Julia är så liten så hon är lätt att justera ;)

Nu ska jag ta och packa upp min och Jimmys väska och så är Julias halvuppackad och första maskinen rullar. Hela veckan kommer bestå av att tvätta för min del :/ Och så klart mysa med vår lilla tös ♥

Men nu ska jag fortsätta med att äta min frukost. Ha en bra dag alla där ute.

Härliga Göteborg!

Ja, idag åkte vi till Göteborg (till Julias faster och kusiner). Det är så skönt att vara här, jag vet inte varför men det är alltid någonting som händer. Precis som hos min kusin, fart och fläkt hela tiden. Det är väl det som gör att man tycker att man har världens härligaste tjej. Hon och Linus har busat massor här i soffan ikväll och dem är bra söta tillsammans. Dem är något så sjukt lika också så man kan ju inte ta fel på släktet iaf. Jag antar att Jimmys utseende gener vann över mina. Men det får man se med åren om det håller i sig. Så jag vet att Julia har fått min inteligens i alla fall ;) Jag kallar dem inte dumma eller så men något ska hon ju ha fått av mig också ;)
.
Imorgon bär det av till Knarrholmen också. Först skulle vi åka med 10 båten, sen blev det ändrat att vi skulle ta 13 båten och nu ikväll fick jag vet att för tredje gången gillt skulle vi ta 16 båten (resan tar 20 minuter) bara för att vi ändå inte får "tillgång" till stugan förrän 16.20.. Så på dagen imorgon skulle Markus (Martinas make) handla någon fiske sak han var tvungen att ha, så jag och Jimmy ska passa på att införskaffa en badring som Julia kan sitta i (alltså som en stol i eller vad man säger...)
här om dagen var vi nämligen och badade med Mica och Daniel. Jimmy fick lov att ha Julia på armen hela tiden och hon ville ju upp till bryggan titt som tätt och passa på att springa över till andra sidan eller så. Det kändes bra osäkert så hon fick nöja sig i Jimmys famn. Inga problem med det men han var bra trött efter det badet. Förståligt, det tar att simma med 10.5 kg på armen ett tag :)
Jag vägrar göra så för jag tycker det känns allt för osäkert så vi kom överrens om att det kanske blir bättre om hon får sån badring, då kan hon ju vara med på ett annat sätt också. Julia hatar nämligen att få vatten i nacken/bakhuvudet.
.
Så nu har Martina, farfar och Jimmy lastat in Martinas och deras saker i bilen så slipper vi göra det imorgon, och nu är det dags för plump.
Ha en fortsatt trevlig kväll och sedan vecka. Jag kommer inte uppdatera under veckan som kommer nu då vi inte har något internet där. Vi har en USB internetsticka, men den är bara till för skolan, så det är lika bra att hålla den till det och inte till en massa annat som att sitta här eller så. Så nästa uppdatering kommer när vi kommit hem :)
Tjingeling ♦

Hemska semester start!!

kan man ha mer jävla otur på semestern eller vad fasiken är det frågan om? Tidigare har vi märkt att det blivit blött på mattan i bilen (passageraren bredvid föraren) men inte tänk så mycket mer på det. Ja det var väl ett hål eller något som ska lagas tänkte vi, sen är det inte mer med det. MEN så fick vi ju fin fina överraskningen efter att ha åkt si så där 30 mil också. Mattan var DYNGSUR!! Så Jimmy och Daniel slet ut indredningen och drog upp mattan och kontaterade världens pök under (NEEEJ!!).. Men då fick vi i alla fall konstaterat att det  var stopp i rören som kondensvatten från acn ska ut. Skit skoj, så vi har haft lufttorkare och jag vet inte vad i bilen ett tag för att få bort allt vatten så det inte skulle bli mögel. Så nu är det äntligen fixat. Tack och lov.
Men självklart ska nästa sak komma på det. Jimmy skulle hoppa över ryggstödet på soffan för att hämta en napp och det slutade med att han halkade och slog i tån bredvid lilltån så den är väl lite knäckt eller något, spricka eller så. Blå är den iaf och han haltar lite smått, inte lika mycket som tidigare så han börjar väl kunna gå lite med foten nu igen.
Bra då är änligen det också fixat!
Så i förrgår när vi skulle starta bilen så ville han inte, vi fick springa igång den. Så vi åkte väl en 6 mil eller något för att få motorn varm och se om det går att starta han igen eller om vi måste springa igång han. Igår testade grabbarna igen med att åka till ICA och handla med våran bil, naturligtvis fick dem springa igång bilen på parkeringen trots att det inte var länge dem var inne i affären. Så när dem kom hem så laddade vi, det hjälpte inte heller, vi tog ur batteriet och laddade det över natten. Självklart fungerar det INTE. Så vi konstaterade att vi måste köpa ett nytt bilbatteri. FAN också! Vi tog en tripp idag och kollade men dem som var billigast hade dem slutsålda och dem kommer in i morgon bitti. Annars så fanns det en affär som hade samma fast 300-400 kr dyrare. Då kan vi likväl vänta till imorgon bitti istället och köpa en. Så jag hoppas att detta äntligen är fixat också nu då. Det var nämligen bara 3 av 6 celler som fungerade i batteriet.
Toppen bra start på semestern (kanske inte....)
Så jag hoppas iaf att nästa vecka blir fasiken så mycket enklare än vad dessa 6 dagar har varit än så länge.. Det går inte att beskriva hur irriterad man blir och hur mycket man egentligen suckar av denna jävla semester start.
.
Som tur är så har vi i alla fall fått komma iväg till Gekås, och det blev en ganska dyr vända också. Hamnade på ett snitt på 3,333 kr. Inte illa att knäcka alla 3or, och nog tusan har vi fått lite nya saker allt. Jag fick en underbar tjock fårulls pläd som är så mysig så det finns inte, Jimmy fick en massa bilsaker och Julia fick massa kläder och leksaker.
Igår var vi också och gick i Kleva guldgruva. Så jävla häftigt. Ute var det runt 17-20 grader och där inne var det bara 2 grader. Is på väldigt många ställen så jag kommer lägga upp bilder på det när vi kommer hem från semestern.
Men det var allt för denna gång. Får se när jag uppdaterar igen nu under semestern. Något inlägg lär väl komma så det är väl bara hålla utkik ;)
Ha en underbar dag för det ska jag ha nu när solen tittar fram lite grann för en gångs skull. (Trött på alla moln vi haft hela tiden här nere i Vetlanda).
Puss o kram!

Småland och Vetlanda

Ja nu är vi i alla fall nere i dem nedre delarna av Sverige. Resan avgick igår runt ett eller något sånt och vi var väl framme runt fem tiden.
Heja mig också, jag var faktiskt vaken hela resan ner, det är en riktig suprice. Vi höll på att få oljetorsk i bilen också innan vi ens var framme, vi hade 6 mil in till vetlanda och 3 mil in till eksjö när den varnade om att det började bli lågt med olja. Nervösa som vi blev av att det kunde ta slut och Danne inte visste var vi var så blev det till slut rätt. Jag pratade med Danne för att få veta om det fanns någon bemannad station i närheten, vilket det naturligtvis inte gjorde. Bara obemmandade överallt, men nog så hittade vi en Shell i eksjö, men vad var det för olja då? Hmmm, ja det var spännande, det skulle matcha med Okq8s olja som dem hade i när den var inne på service där sist. Ett tag senare så gick det bra och vi fick rätt olja. Vi klarade oss hela vägen hem till Mica och Danne.
Där kom nästa problem istället.. Kondensvatten från ACn åkte in i bilen och dränkte mattan på passagerar sidan om föraren.. Jaha, skit också. Efter lite skruv och fix så hittade Danne och Jimmy var det felet satt.. Det var bara stopp i röret och så blev det världens pöl under mattan. Efter inredningsutslit så har en avfuktare fått stå under natten nu för att få bort det alla sista av vattnet (som vi naturligtvis hade tömt innan) så vi slipper mögel i bilen. Det är något som man naturligtvis inte vill ha.
men det blir nog bra snart.. På måndag ska vi också åka ner till gekås och ULLARED! YAY! Farmor skulle vara barnvakt men vi funderar på om det är bättre att ta med Julia i alla fall. Farmor kunde ta Julia från 12 och då är det så jäkla mycket folk oftast.. Men men.. Vi ska spana på deras hemsida först genom kamerorna om hur mycket folk det är omkring de klockslagen så att vi kan bestämma oss om vi ska ha med Julia eller inte. Vi har nämligen två val nu då.
* Antingen ta med Julia oh få springa och jaga henne nästan hela tiden inne i affären och inte hinna titta på någonting, få en skrikande / irriterad Julia för att hon inte får som hon vill
* Få barnvakt i någon timme och trängas med massor av andra folk (om det är så) och stressa bara för att farmor bara kunde mellan vissa tider..
Ja det är en sak att ta då. Enligt Jimmy som tittar genom kamerorna nu så är parkeringen smockfull vid denna tid. Åh jag som HATAR folkmassor.
Men men, nu ska jag ta och hänga med Daniel och handla luncher åt Julia och frukter åt mig.
Vårat väder här nere är halvbra iaf, varmt/kvavt MEN molnigt :( Hur är erat väder? :)
Ha en bra dag i alla fall.. Over and out!
RSS 2.0