Tisdag 23-03-2010

Grattis till Emelie och Jens som äntligen fått sin lilla pojke. Han var beräknad samma dag som Julia var (8 Mars) och fick lill killen igår strax före kl 16 på 4360 gram och 52 cm lång! Familjen här önskar er jätte mycket lycka till och vi tänker på er :) ♥

Grattis även till Malin och Petri som fick en son igår kl 11.06. Johannes är jätte söt och vägde 4490 gram och var även han 52 cm lång. Ta vara på tiden och när ni mår lite bättre så måste vi ses med knottarna! :) ♥

Nu sover Julia så jag ska springa ner fort och hämta Hannah och då ska vi fortsätta måla hennes spälsäng som står i Julias rum och Melinas två små stolar.

PS. Jag längtar till helgen och ni kommer få se (om jag har orken att sitta här) på söndag att se vad jag menar ;)


Min lilla skrutt blir 2 veckor och 6 dagar idag. Fy vad tiden går fort

♥♥♥

Måndag 22-03-2010

Goder kväller.
Ursäkta om jag inte uppdaterat på ett par dagar nu, men jag har inte alls haft någon ork till att skriva av mig. Julia har bråkat med oss om nätterna. Hon tycker att vi ska vara vakna och roa henne med någonting och själv så ska hon sova om dagarna. Visst, man kan inte förvänta sig så mycket när hon snart är 3 veckor, men man blir bra slut i huvudet och jag vill inte alls vända runt dygnet som hon har gjort.
Natten till fredagen höll hon på till halv 4 på morgonen (då jag somnade) och Jimmy sa att hon höll på till 4- halv 5. Så han fick drygt 1 timmes sömn och försovning till jobbet tack vare det.
Så Julias farmor tyckte att hon skulle ha henne igår och över natten och det fick hon väl så gärna med tanke på att vi typ inte hade något att säga (det var inte så hårt som det låter). Så igår från ca 16-17 så var vi barnlediga tills jag hämtade henne igen vid lunchtid idag. Jag har saknat henne något enormt, men det kände jag typ inte förrän jag hämtade henne och såg henne igen. Jag lyckades till och med från att ringa Monika 117 gånger. Jag litar på henne! :)
Sen efter jag, Hannah och Melina hämtade Julia så gick vi ner på stan och glodde runt i 1 ½ timme eller så. Sen konstaterade vi att det inte fanns så mycket att göra. Så det blev till att gå hem och när Julia och jag kom in genom dörren så var hon lugn och fin en stund. Sen visste hon inte riktigt vad hon ville. Mat? Sova? Blöja? Ja jag vet inte. Jag provade lite olika saker och hon körde powernaps i max 5 minuter, vaken 10, powernap igen i 5 minuter och sen tröttnade jag på hennes stånkande så jag lade ner henne i sin säng istället. Det gick tio minuter med gny och gnä, sen somnade till efter maten och då sov hon gott igen :) Skönt!
Nu ligger hon och protesterar igen i sin säng och verkar inte alls vilja vara där så jag ska nog ta och hämta henne och kela lite.

18-03-2010

Idag var Julia och jag på BVC besök. Min plutt kommer säkert bli en knubbis om hon fortsätter äta så här.
Hon vägde 3420 gram när hon föddes och gick ner till 3220 gram vid hemgång. BVC sa att dem normalt brukar gå upp till sin födelsevikt vid Julias ålder (2 veckor) när man har kommit hem och så. Och Julia har passerat det rätt bra. Hon vägde 3845 gram efter att ha spytt upp sin mat som hon åt en timme innan. Hon har även vuxit lite grann, hon var 49 cm vid födseln och nu är hon 52,5 cm.
Skruttan är redan 15 dagar också. Tiden har då gått fort även fast man inte tycker att den gör det om dagarna. Men sen kanske det är för att man koncentrerar sig så mycket på när hon åt sist, när man bytte blöjan, om hon bara vill gosa eller äta med mera. Men redan 15 dagar.. Folk säger att det går fort, och jag tvekar faktiskt inte alls så mycket på dem.
Jag tror inte att Julia och jag har haft en lugn dag hemma sedan Jimmy började jobba. I tisdags (dagen innan han började jobba igen) så var BVC på hembesök och Julia gall-skrek hela besöket (tråkigt nog), men det var bara för att hon blev väckt av dörrklockan och att Curre skällde till i samband med det. Så hela den kvällen var förstörd. Hon var övertrött hela kvällen fram tills klockan var runt 9 tiden. Och på tal om gall-skrik, Julia börjar bli förkyld så hon vet inte vad hon riktigt vill. Jag har fått peta bort snor på henne idag och så har hon bråkat med oss hela natten, jag tror klockan var halv 4 när jag senast kollade på klockan imorse :(
Men för att återgå till samtalet. Igår så var Hannah och jag nere på stan med barnen, först så gick Julia och jag bort till sjukhuset och mötte henne och sen ner till stan, fikade och sen blev vi fast i ammningsrummet. Julia skulle ha mat heeeela tiden :/ Och idag var det BVC besök nere på stan och imorgon så ska jag möta mormor och fika. Hannah kommer eventuellt följa med då hon ska lämna Melina på dagis själv ett par timmar.
Sen är det äntligen helg! WOHO! Men ändå inte. Det är lite tråkiga saker men ändå är det bra saker. Dem är bra och dåliga på sina vis kan man säga :) Sen är det en ny vecka igen. Men nu ska vi ta en dag i taget.
Just jävlar. Nu ska jag ta och plinga mormor medans Julia och Jimmy sover i fotöljen.
Update later! :P

Grattis Viccan till Jamie, han är super söt :)


16-03-2010

3.7 kg kvar, sen är jag nere på min vikt igen! Tur att det börjar bli vår så vi kan komma ut och röra påoss. Speciellt när Julia sover så bra i vagnen :)
Idag gick jag upp ganska skapligt och klädde på Julia och tog med hunden bort till Fröslunda för att hämta ut lite böcker som äntligen kommit. Det var riktigt skönt med en promenad på morgonen, det var bara synd att det blåste några isbjörnar :( När vi kom in igen så fick den sovande Jimmy ta en sovande Julia, så jag fick tid att diska undan och ta undan lite skit från gårdagen. Jag har till och med hunnit tvätta två maskiner tvätt och har en tredje igång nu. Det är riktigt skönt att vara hemma nu när det är rent, fräscht och mysigt hemma.
Och så slipper jag tänka så mycket på hur det ser ut om vardagarna då Jimmy slutar sina pappadagar idag. Imorgon blir jag och Julia ensamna hela dagen. Det ska bli intressant att se hur det kommer gå :)
Nu ska jag ta och plugga lite medans Julia ändå äter, så här kommer en bild bara på mitt mål :)


14-03-2010

Jag förstår emellanåt inte vad folk menar med att det är svårt att hinna saker och ting när man har fått barn. Jimmy och Julia har legat och sovit nu på soffan i ca 2 timmar, och under den tiden har jag hunnit vika in tvätt, sätta igång en ny maskin, hänga upp tvätt, varit nere i källaren och flyttat omkring en massa så vi får mer plats, ställt in disk, plockat undan en massa och dammsugit. Just nu har vi det så rent och trevligt att det iprincip inte finns någonting att plocka med. Det enda som vi har att "städa" eller plocka runt i är Julias rum, men det är ingen panik med då hon ändå inte vill sova någon annanstans än mellan mig och Jimmy på en egen kudde.
Jag tänkte försöka skriva ihop lite skit i skolan som jag hamnade efter med nu med en vecka, det är lika bra att passa på medans dem ändå sover. Och känner jag Julia rätt så lär hon fortsätta sova i 2-3 timmar till.. Om inte Jimmy måste upp på toaletten eller dylikt. Sedan ska jag, om jag har turen på min sida, skriva ihop en förlossningsberättelse :)
Åh så kom jag på att Wallander börjar ju om en kvart. Plugga vs. Wallander eller bägge och samtidigt?! Frågan återstår. Jag tycker det var rätt skönt med bara radion på tillsammans med Jimmys snarkande och Julias gnyande.


På återseende!

13-03-2010

Idag blir lill tösan 10 dagar, jag kan knappt tänka mig att det redan har gått tio dagar sen hon kom. Tiden går ruggit fort även fast man inte tycker att den gör det, men det kan vara för att allting kretsar nästan bara runt Julia just nu.
Igår var vi iallafall ute på en långpromenad - Bellmansplan - sjukhuset - ekängen - Lild/Hemköp - Stan - Bellmansplan, promenaden landade på 3 timmar ute i friska luften och den underbara solen som är. Det är bara fruktansvärt frustrerande att dem varken plogar nu när det börjar bli plusgrader eller sandar. Idioterna gör det istället när det är -20 grader ute när dem inte får med någonting. *irriterad*.. När vi kom hem så kom Julias farmor på besök och passade henne en liten stund medans Jimmy och jag fick duscha och tvätta lite och börja hänga in lite kläder. Konstigt nog så är det väldans skönt att ställa sig och diska nu, något som man tidigare tyckte var så jävla tråkigt. Jag undrar hur det kommer sig?! :S
Idag åkte Julia sina två första bussturer också. Vi tog en promenad ner till stan och bussen ut till Skiftinge där moster och gammel-mormor väntade. Julia fick även ligga i mosters famn en stund och hon var så himla söt, hon trivdes för när hon gnydde och var på väg till att gråta så "gungade" Janina lite, så blev Julia tyst och nästan somnade om igen. Lilla skruttan <3
Det var faktiskt riktigt kul att träffa Janina och Jocke igen. Vi träffas tyvärr inte så jätte ofta, men det blev många goda skratt och mycket värme. Jag har i alla fall världens bästa stora syster <3

Snart kommer Johan, Linda och deras lilla Oskar över på fika. Nu måste Julia ha mat igen så nu måste jag kila iväg igen.


11-03-2010

Nog älskar man sitt barn mer än någonting annat, men man blir bra trött i huvudet och humöret är inte på topp, speciellt inte på morgonen. Jag tycker synd om Jimmy som får stå ut med en sur mig på morgonen för att han har fått sova om natten men inte jag. Men han är lika underbar för det.
Vi har faktiskt kommit varandra närmare varandra under veckan som Julia har varit med oss. Det är en helt annan kommunikation mellan oss nu än vad det var innan, vi är gladare mot varandra, vi sammarbetar extremt mycket mer nu och vi har inte gnäll och tjaffs mot varandra heller. Är det bara för att Julia kom? Eller vad kan det vara?! Vårat förhållande blev hundra gånger bättre, för att ett barn kom till oss. Hur fick ni andra med erat förhållande när ni fick barn?
Nej nu har jag inte tid med detta, Julia sover i mitt knä och har gjort det den senaste halvtimmen typ. Jag tror jag också ska ta och lägga mig och sova med henne i sängen istället. Snart kommer hon vakna igen och vilja ha mat och blöjbyte.

På återseende en annan dag. Jag återkommer ev. senare med en förlossningsberättelse. Det är flera som vill veta hur allt gick med mera. Men Julia har setat som ett frimärke på mig hela tiden. Det är bara mer och mer för varje dag tycker jag, och då är det inte bara när hon vill ha mat, utan helt och hållet. Första dagarna dög bara Jimmy för henne, men sen i tisdags så har bara jag dugit och Jimmy har varit lite si så där med.
Ne, nu ropar sängen väldans mycket på mig.
Fast innan jag sticker nu så har jag en fråga åt dig. Hur känns det för dig att du inte får träffa detta barnbarn?

Bebis är här!

♥ Julia Nordström ♥

2010-03-03 kl. 9,51
3420 gram och 49 cm lång.

Mamma och pappa älskar dig, våran solstråle

RSS 2.0