Duktiga tjej! <3

Åh min älskade flicka är så duktig. Hennes skratt är det bästa som finns och det värmer ända in i själen. Ikväll när jag skulle ge henne välling tänkte jag att hon skulle få försöka hålla flaskan helt själv utan att jag rör den. Tidigare har hon hållit i den men en själv har varit och hållit med för att hon inte fått in snitsen riktigt. Och ikväll lade jag henne ner helt själv (fortfarande i min famn dock) och hon höll upp flaskan själv! Och när hon tyckte att hon var klar så visade jag nappen bredvid flaskan och frågade henne om hon inte ville ha mer, och om hon inte ville ha flaskan så kunde hon ta bort den. Jag demonstrerade i luften två gånger för att hon skulle förstå vad jag sa. Och hon lyfte till och med bort flaskan själv och vred huvudet lite mot mig och gapade efter nappen, utan ett enda pip kunde jag till och med ställa bort flaskan på bordet, annars brukar hon bli lite små ledsen för att hon vill ha mer fast det är slut. Men i alla fall, sen vände hon på sig så vi hamnade mage mot mage och hon försökte sätta sig men jag hade ner henne två-tre gånger. Sen låg hon med huvudet i mitt armveck och snett över hela mig och pratade. Det tog runt 5 minuter sen sov hon. Hon snarkade till och med på mig. Mitt lilla hjärta. Hon är så duktig och allting med henne gör en så glad. Utan Julia är jag inte hel <3
Innan hon skulle byta om och få sin välling höll jag på att busa järnet med henne. Allt för att trötta ut henne lite extra. Jag kastade henne upp och ner i luften (inte att hon var upp och ned...) och hon skrattade så mycket och jag kunde inte göra annat än bara le och hålla om henne. Det är sällan hon skrattar så mycket när jag busar med henne och jag ville inte sluta, jag ville bara fortsätta höra henne så glad. Men jag blev för vimsig av allt kastande så det fick vara nog.
Och att hon har separationsångest från mig och att det bara är jag som duger gör det inte varken lättare eller svårare. Det beror helt på vad situationen handlar om.
För att berätta lite tråkigare "nyheter", så har Jimmy och jag separerat och till och med gjort slut nu. Vi bråkade alldeles för mycket och om det är meningen att det ska vara han och jag så kommer vi att hitta tillbaka till varandra. Man får helt enkelt se vad tiden har att utvisa. Först var det mer planerat att vi skulle vara tillsammans men vara särbos. Men eftersom vi båda kände att det kändes som att det var helt slut mellan oss så sa vi att det är lika bra att det är så och sedan, som tidigare sagt, märker vi hur det går för oss. Men jag saknar honom här så enormt mycket. Jag förstår emellanåt inte hur jag inte kunde uppskatta honom lika mycket när han var här som nu när han inte är här. Det där med att "man vet inte vad man har förrän man förlorar det".. ..Det stämmer riktigt bra, i alla fall i detta läget. Jimmy flyttade i torsdags och det är så enormt och redan tröttsamt att sitta själv och titta på tv;n om kvällarna. Man har ingen att prata med innan man somnar, nu är det en bok som får hålla mig sällskap tills jag sover helt. Det är inte alls lika uppskattat! Jag är redan trött på att bli ledsen av att titta i soffan och inte se Jimmy sitta där. Däremot så när jag ser honom nu så blir jag bara glad, jag får flibber i magen och jag blir bara så.. Så glad och varm. Det känns bra då och egentligen skulle jag bara vilja hålla om honom hela tiden och aldrig släppa honom, men det går ju inte riktigt. Det är ju inte mig han är ute efter att träffa när han kommer dit. Det är ju för Julias skull som han kommer. Hade vi inte haft Julia tillsammans så hade det säkert inte varit samma sak, då tror jag inte ens att vi hade pratat efter en separation.
Men Julia bor hos mig och jag är helt ensamstående med henne nu. Jimmy kommer lite då och då. Igår kom han en stund och var till och med kvar en stund efter Julia somnat för natten, otroligt nog. Dock somnade inte hon helt förrän runt midnatt. Och idag dök ingen Jimmy upp heller, som hade fått jobba över till halv 6 eller vad det var. Så jag får väl se om han kommer imorgon ens. Jag och Julia ska i alla fall ta en promenad/busstur till mormor och hälsa på över dagen, sen får vi se om vi stannar hela kvällen eller bara några timmar.
Nu tänkte jag sätta mig och se Navy CIS som börjar om tio minuter. Sen är det bartenderskolan och sedan är det sängdags för min del.
Puss och kram! :)

Underbara tjej! <3

Mammas duktiga tjej!
Idag har vi övat på att stå lite själv och hon har förstått vinken med det samma. Hon har dessutom tagit några steg själv, tror att det var 5-6 steg som hon tog tillsammans med gå bilen. Min duktiga tjej börjar bli så stor<3
Hon är så otroligt duktig och hon gör mig så stolt, mitt allt och mitt hjärta <3

Regn och mardrömmar :(

Åh, vad tråkigt! Finns det något värre än att man märker att det öser ner regn när man vaknar om morgonen? Jag som skulle pressa ner Julia i bärselen och gå till Malin idag! Vagnen skulle få stanna hemma då det är lite ont om utrymme att ställa vagnen när det blir 5 vagnar att trängas med. Jag skulle gissa på att jag kommer få lägga en filt om Julia utanpå bärselen så hon inte blir genom sur. Lilla tjejen kommer få se regn från ett helt annat perspektiv :)
Inatt vaknade Julia 3.13 och bara skrek. Först trodde vi att det var nappen som hon tappat, och jag bussar upp Jimmy istället då jag vaknade med världens mens värk. Sur som Julia blev av att få lägga sig igen så skrek hon ännu värre nu. Och det slutade inte. Så Jimmy tog in henne till oss och hon var nöjd så länge som hon fick sitta upp. Så fort man lade sig med henne på sin mage så blev hon jätte arg. Jag hatar såna här nätter. Det har hänt förut. Finns det någon som har varit med om detta? Vad har ni gjort åt det?
Jimmy tröttnade på hennes gråt, då hon antagligen hade drömt en rejäl mardröm, och gjorde i ordning en välling åt henne. Hon åt den så fint, men ville inte somna om efter, nej nej. Det var ju mycket roligare att få klättra på oss och häva sig över i hopp om att hitta något intressant på andra sidan om en. Jimmy försökte flertalet gånger att få henne och somna, till slut så tröttnade jag på hans envis het och lade in henne i sin säng med lampan tänd och radion igång. Det gick super bra. Hon ska ju inte tas i från sin säng heller även om hon drömmer hemskt. Då kanske hon kommer börja tro att sängen är en hemsk plats. Jimmy försökte med att men om hon drömt mardröm så får hon sova hos oss och jag förklarade för honom att det är inte hon som gör sin säng till ett hemskt ställe, det är han som gör det. Det var skönt trots allt att hon somnade om så fint i sin säng och vi kunde få fortsätta sova, mest av allt Jimmy, som skulle upp bara en ½ timme senare. Jag vaknade halv 9 och känner mig inte ett dugg utvilad. Julia sover fortfarande dock, hon har vaknat två gånger och pipit till och sedan somnat direkt igen. Snart är det dags att dra upp henne då vi ska äta lite också innan vi ska vara hos Malin kl 11.
Jävla skit väder! Vad trött jag blir på det här. Det är störningar i tv:n hela tiden så rätt vad det är hör man en störning och sedan får man se myrornas krig sen kommer störningen tillbaka igen och bilden med. Dock är det tv4 jag har på i hopp om vädret, men det känns inte som att jag orkar bry mig nu när det bara är krig mellan de svarta prickarna och de vita prickarna.
Nej nu ska jag kila iväg och ta fram Julias kläder för idag. Tanken var att hon skulle få ha kjol och strumpbyxor. I detta regn blev jag osäker så jag ska se om jag kan hitta någonting annat.
Ha en trevlig dag i regnet allihopa :) Jag ska hålla mig inne större delen av dagen!

ung förälder?

Hur pass ung är egentligen för ung förälder? Jag fick en länk idag av R till en tjej som är född -95 och är gravid. Hon är beräknad nu i början på december. Eftersom hon är en -95a så är hon 14 år. Är det för ungt eller vad anser ni? Personligen anser jag att det är alldeles för ungt för att bilda familj. 14 år.. Missa hela tonåren med att ha ett barn, ett annat liv att ta hand om. Inte kunna studera själv till det man kanske vill arbeta med när man blir äldre. Jag hade aldrig sett till att behålla ett barn vid den åldern och jag förstår inte hur man kan göra något sådant. Jag känner inte henne, jag har ingen aning om vem hon är så jag dömer inte henne, frågan är bara hur hon tänker? Varför vill man inte kunna leva sina tonår? Festa, resa, ha kul med kompisar och bara leva livet. Njuta medans man är kvar i skolan (efter skolan är det jobbigare att jobba ;)). Men seriöst.. Varför?! Jag har inte tittat genom hennes blogg så där jätte mycket, jag bara glodde genom det i alla hastigaste. Jag tänkte snart sätta mig och titta genom den lite mer, för när jag sneglade så verkade jag inte hitta pappan till barnet någonstans. Vad säger han om detta?! :S
Hennes blogg hittar du här: http://micahs.se/

Nu ska jag fortsätta titta på ensam mamma söker och imorgon ska Julia och jag traska hem till Malin och träffa Sofia + Olivia, Anna + Joel, Tammy + Alizée och självklart Malin med Johannas (det är dem andra mammorna från föräldragruppen). Så det ska bli roligt att komma iväg och träffa dem igen.
Just ja, innan jag går.. Om någon ser min laddare till min kamera (Nikon S2000) så kan ni väl hojta? ;) Jag hittar inte min förra laddare. Den är spårlöst borta och jag har finkammat vår källare, Jimmys pappas källare samt vind och så har jag finkammat mormors källare. Frågan är om den är uppe hos mormor någonstans kanske :S
Nej nu missar jag för mycket på ensam mamma söker. Uppdatering kommer imorgon :)

Så dålig uppdatering

Jag vill skriva mycket men finner sällan tid till att kunna sitta tillräckligt länge för att kunna uppdatera någonting. Julia har separationsångest från mig så hon är som ett plåster på mig samt att förhållandet med Jimmy har ett till svacka. Det med Julia är dock inget att göra åt utan bara gilla läget. Det med Jimmy vet jag inte ens längre vad jag ska göra. Det börjar bli för mycket med alla dessa svackor hela tiden och så himla få med-gångar.

Jag gjorde i alla fall ett tappert försök (bara för att byta samtalsämne..) med att ta kort på Julia så jag kunde göra "God Jul och gott nytt år" kort.. Det gick i så där. Dem jag är mest nöjda med är det ändå skavanker på. Som ni ser på bilderna så är det något med bägge! Kan man aldrig bara få ett bra kort på en så super bra tjej? :) Dock är det svårt för mig att sätta mig på golvet för att fota henne.. Hon kommer som skjuten ur en kanon och skrattar för fullt.. Vad tusan hände med korten Julia?! :/
(klicka på bilderna för en nogrannare titt)
Dagen idag så har i alla fall jag och Hannah varit till Barnens Hus och köpt Pippi docka och Pippi film åt Melina. Julia har flera julklappar redan så jag behövde inget köpa till henne då :) Och nu ikväll så har Hannah, jag, Melina och Jimmy ätit kotletter och potatisgratäng till middag. Jag tog vanlig potatis istället eftersom vi åt potatisgratäng igår. Jag tycker det blir så ut tjatat att äta det flera dagar efter varandra.
Just nu sitter Jimmy och spelar Giutarr Hero och Julia leker precis vid hans fötter. Tokfian ;)
Ikväll blir det Liar Liar så det blir en tid framför tv:n ikväll igen :) Åh på tal om det, jag har blivit mycket bättre.. Istället för att låta tv:n stå på hela dagarna för att ha "sällskap" så har jag börjat ha radion igång istället och försöker leka med Julia till musiken istället. Hon tycker det är lite roligare, så nu slipper jag väl vara en sån där tråkig mamma. Men samtidigt så sitter hon (som tidigare sagt) som ett plåster på mig, så det är rätt skönt när hon leker för sig själv.

Nu bjuder jag även på en bild när Julia tycker det är roligt att pappa tar kort, sen ska jag ta och glo vidare på Facebook och snart leka lite med snuttfian innan hon ska sova för natten :)



S: Vad vill du att jag skriver då om jag uppdaterar för sällan? Det känns inte som att det är någon som bryr sig så mycket om vad jag skriver längre. För något år sedan hade jag fler kommentarer ändå så då visste jag ju att folk läste. Nu är det mer... dött.. :S

Sjukstuga!

Varför är man sjuk, sjuk och sjuk hela tiden? Blir man någonsin frisk? Jag har förkylning, en mild sådan så jag är bara lite snörvlig. Jimmy är jag osäker på men han känner sig väl inte helt 100 % bra heller. Sen kommer vi till Julia. Efter antibiotikan hon fick för sin bakterie som hon hade i 3 ½ månad så blev hon bra i 3-4 dagar. Och nu är den tillbaka. Natten till torsdagen så vaknade hon kl 3 och skrek och skrek konstant. Hon var så trött så hon orkade inte hålla sig vaken. Ingen av oss vet vad som var för fel med henne om hon hade ont eller så, men hon fick komma in till oss och Jimmy och jag turades om att ha henne liggandes på oss och gunga henne upp och ner. Så fort man själv somnade så vaknade hon. Dagen efter var ingen höjdare för någon. Alla tre var helt slut av trötthet. Och av den natten resulterade det i att Julia är hes. Hon har ingen gråt röst kvar. Hon har så ont i halsen, stackarn. Jag skulle vilja ta det från henne och sätta det på mig själv istället.
Nu har jag precis fått henne att sova en stund och klockan 11.30 ska vi vara inne på vårdcentralen så ska dem få titta på hennes ögoninflammation som har kommit tillbaka ännu en gång (det var inte heller länge sedan hon hade). Sen får vi se hur allting går om hon nu får gå på en längre antibiotikakur eller vad dem väljer att göra. Jag antar att hon åker på detta och inte blir av med det för att det är iskallt hemma, jag tror det börjar som en lätt förkylning som sedan fortsätter och fortsätter och fortsätter på henne. Min lilla tjej, kan du inte bara bli frisk mitt hjärta <3
På torsdag ska vi även till barnmottagningen 11.15 för att utreda mer varför hon inte kunde bli av med sin bakterie och vad det är med henne, om det är som jag har en känsla av (förkylning som aldrig bryts ned av hennes immunförsvar) eller om det är någonting annat. Jag återkommer med resultat /vad vi gjorde på barnmottagningen till helgen.
Nej, nu ska jag ta och kila iväg och platta håret och förbättra mitt smink lite grann. Efter vårdcentralen ska jag i alla fall gå förbi de andra tjejerna från mammagruppen och säga hej :)
Ha en super bra dag i kylan och solen!

Ny testad produkt och magsjuka :(

Jag har provat en ny sort av hår schampo och balsam! Tresemme. Och den är verkligen super bra! "normalt" sett så har jag kunnat ha barnängen och vid enstaka tillfällen Vo5. Och Tresemme är rätt skaplig i pris. Men när vi var och storhandlade på Willys för några dagar sedan så hade dem två flaskor (500ml st.) för 75 kr. Visst kostar det men jag tänkte att jag måste få prova. Annars brukar det ju vara en flaska för 75 kr. Till och med Jimmy märkte skillnad. Vi har sådant hår att det är ganska strävt, jag måste (!) ha hårinpackning efter för att det inte ska bli lika strävt. Efter jag provade denna så tror jag inte alls att jag tänker byta. Min hårbotten gillade detta märke också (har lite problem med eksem/psoriasis). efter man tvättat håret så är det jätte enkelt att kunna borsta ur håret. Samt att när man tvättar håret igen (jag tar det varannan dag) så märker man att det blev super lent av bara vattnet. Jag är så himla nöjd!
Annars då.. Ja det händer inte mycket. Julia och jag hade super trevligt hos Victoria och Jamie. Julia skötte sig exemplariskt på tåget dit och en liten bit på väg hem. Efter Strängnäs ville hon inte sitta i vagnen och blev jätte arg. Jag tog upp henne en stund, hon blev nöjd men när jag väl var tvungen att sätta ner henne igen för att vi skulle kliva av blev hon jätte arg, igen! Suck! Men annars gick allt super och det var jätte roligt. Jag shoppade även en julklapp åt Julia, men ni får inte veta vad det är förren det är julafton ;) Samt att jag fyndade en höst /vårjacka åt Julia i st. 86 och en Lundmyrsmössa som är tunn som det står Gullunge på.
Vi kom hem från Stockholm i onsdags eftermiddag, och på kvällen där mådde jag verkligen dåligt! Torsdag morgon slutade med att jag hade magsjuka och kunde inte behålla någonting. Trots att hela mitt system var tomt på mat så var det som att jag fortfarande var tvungen att få ur mig allting. Jag vet inte hur det kom sig men det är sådant som händer. Fredagen mådde jag också som en påse hund skit.. Lördagen trodde jag att jag var frisk tills klockan blev 3 på natten. Då var det dags för äppelpajen att titta fram. Fy fan så jag mådde. Stackars Jimmy som fick ligga och höra mig mitt i natten. Och äntligen känner jag mig bättre. Jag vet inte om jag verkligen var frisk på lördagen men jag kände mig bra, det var ungefär som att jag insjuknade igen.
Men nog om sådana  tråkigheter!
Jag måste ändå ta och kila iväg lite nu. Tvätt nummer två blev precis klart så det ska hängas och sedan ska tvätt nummer tre in, sen har jag ingen tvätt kvar alls! WEI!..
Senare idag ska Hannah och jag ta en promenad bort till Lidl för hon skulle köpa tvättmedel. Julia som vägrar sova nu får väl proppa i sig lite lunch och sedan sova i vagnen :)
Puss!
RSS 2.0