31-01-2010 | 36 dagar ♥

God kväll. Eller ska jag säga god natt? :)
Jag vet inte alls riktigt vad jag ska skriva då jag känner att jag börjar få skrivtorka igen. Men läsarna ökar dag för dag och det gör det roligare men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har ni några önskemål på vad ni vill veta mer om? Eller kanske lite mindre om? Tala gärna om det! :)
I övrigt så händer det inte alls mycket. Skolan går framåt, rörelserna blir kraftigare (eller ja.. Känns..) och livet knallar vidare.
Om en timme är det CSI NY och CSI Miami.. Om jag lyckas hålla mig vaken tills dess. Jag försökte göra allt för att hålla mig vaken till Wallander filmen som precis slutat.
Eftersom jag inte har så mycket att skriva om så avslutar jag detta udda (?) inlägg uppdatering av gissningarna av BF :)

1 Mars - Nanette
2 Mars - Linda
3 Mars -
4 Mars - Jag, Emelie
5 Mars - Hannah
6 Mars -
7 Mars -
8 Mars (BF!) - Hege
9 Mars -
10 Mars - Michaela
11 Mars - Therese
12 Mars - Jimmy
13 Mars - Viccan
14 Mars -
15 Mars -
16 Mars -
17 Mars - Melinda
18 Mars - Sussa
19 Mars -

26-01-2010

God kväll världen!
Jag vet att jag har varit jätte dålig på att uppdatera den senaste veckan nu.. Men det är väl inte mycket till nyhet ; )
Jag har faktiskt varit upptagen med att försöka ta det lugnt och försöka sova. Dock är inte det världens lättaste när man inte kan sova på något sätt alls. Den enda som verkar fungera just nu är vänster sida, liggandes på en kudde. Stackars Jimmy får inte så många kuddar nu längre. Han har ca 2 om han har tur, annars har jag resterade 5. En under mig, en mellan knäna och resten upp borrade runt huvudet.
Annars? Ja ni, jag ramlade på magen i förra veckan när jag skulle till att gå över vägen. J-a vägar att vara hala nu då. Det var inte världens härligaste. Men eftersom jag landade med höger höft och höger sidan på magen så ringde jag förlossningen. Dem frågade också om jag hade känt någon rörelse sen jag ramlade (alltså från jag ramlade tills jag ringde dem, vilket var ca 20 minuter) så kunde jag inte säga med än sanningen. Nix det hade jag inte gjort. Och dem trodde inte att det skulle vara någon större fara eftersom dem ligger i rätt mycket vatten och är så inbäddade som dem är. Men som hon sa.. För att jag inte ska oroa mig eller gå och tänka en massa så tyckte dem att vi skulle komma upp. Så Jimmy fick sluta en timme tidigare från jobbet, komma hem, åka till förlossningen och nästan somna i stolen bredvid mig medans vi lyssnade på hjärtljuden och rörelserna. Läkarn kom in efter caq 30-40 minuter efter att vi kom dit, hon klämde och kände lite och sa att allting verkade bra och jag skulle bara ta det lugnt hemma om jag fick ondare. IRRITERANDE! Dem kan väl inte känna om barnet mår bra genom att klämma på utsidan av magen när man ramlade där barnet låg?? :O Kunde dem inte ens vara kapabla till att göra ett UL så man fick se att barnet iallafall mår bra? Men icke sa nicke. Men barnet verkar iallafall må bra. Hon sparkar runt och härjar. Mest när jag ska sova faktiskt! När man väl kan sova så får man inte göra det istället. Suck! Men det är bara 41 dagar kvar idag så jag kan faktiskt stå ut de sista dagarna. När jag trots allt har stått ut med allting i 239 dagar nu ; ) Men jag måste säga att det måste ha sett rätt roligt ut när jag ramlade med tanke på att jag knappt höll på att komma upp själv. Utan jag låg där och krälade i halkan eftersom jag inte fick något fäste och sedan fick panik för att bilarna började komma. Tänk om dem inte skulle sett mig? Tänk om jag låg kvar där i 10 sek. till och dem inte sett mig förrän jag var jätte nära bilen och om dem bromsade, tänk om bilen bara gled eftersom det var så halt? Som tur är så kom jag upp själv, innan bilarna hann köra på mig : ) Men att se någon ligga och kräla mitt i vägen, med en hund i ena handen som ska leka (som tror att jag vill leka....) och ett paket i andra änden som skulle postas.. Jag tycker det är lite roligt i efterhand så där : )

Idag så missade jag även föräldragruppen. Jimmy blev magsjuk (kräktes natten till måndag) och jag känner mig bara väldigt illamående.. Ungefär som att man är på väg att kräkas men man lyckas ändå hålla det nere.. Så jag kände inte riktigt för att riskera att vara smittad med magsjukan och sen sitta där och smitta ner dem andra blivande föräldrarna. Det var ingen höjdare. Tråkigt att missa mötet men vad ska man göra?! Det är bara en vecka kvar och sen veckan därpå så ska vi på individuella möten med BM. Eftersom ingen BM ringde mig idag ang. en tid till det så får jag väl ta och ringa dem imorgon bitti och fråga när jag får den tiden.. Jag som ville mäta och se hur stor jag har blivit, höra hjärtljuden och se om barnet fortfarande ligger fixerad med huvudet nedåt. Nedrans. Från förra mötet (förr-förra veckan) till förra veckan när jag fick åka en efter min olycka på vägen så hade jag iallafall gått upp 2 kg. JISSES! Det gick fort! 2 kg på bara en vecka. Vad har jag ätit för något nu då? :O
Men jag ska förhoppningsvis träffa tjejerna från föräldra gruppen igen nästa vecka så jag får veta det mesta som sas på dagens möte då. Hoppas jag är frisk då så att jag inte har åkt på magsjukan då :/

Nej, det här fungerar inte längre. Jag orkar inte sitta här och skriva av mig till tusen. Det är inge roligt om ni tröttnar efter halva (vilket ni kanske redan gjort men tänker "har jag läst så långt kan jag läsa resten"...). Så jag sätter mig och spelar Wii med Jimmy istället.

Här kommer också listan på förra inlägget! :)

1 Mars - Nanette
2 Mars - Linda
3 Mars -
4 Mars - Jag, Emelie
5 Mars - Hannah
6 Mars -
7 Mars -
8 Mars - (BF!) Hege
9 Mars -
10 Mars - Michaela
11 Mars - Therese
12 Mars - Jimmy
13 Mars - Viccan
14 Mars -
15 Mars -
16 Mars -
17 Mars -
18 Mars - Anonym!
19 Mars -

17-01-2010

Jag har märkt att det är många som gissar när bebisen ska komma med mera. Därför tänkte jag passa på att se vad ni säger. När tror ni h*n kommer komma? :)
H*n är beräknad den 8 mars. Jimmy är en månad tidig och jag är två veckor tidig.
Jag kommer inte uppdatera förrän alla har gissat och då uppdaterar jag med datum och kön (om ni inte tror att UL har rätt då det har visat fel för andra tidigare)

Jimmy gissar: 12 mars
Jag gissar: 4 mars

På återseende!

13-01-2010

Usch och fy vad trött jag är. Jag önskar att jag bara kunde få ligga och sova ett par timmar till. Klockan ringde 8.50 imorse så jag har sovit mina 8 timmar, men jag vill sova mer! Fast det kanske är för att jag var uppe från ca kl. 06,00 igår fram till midnatt. *gäsp*
Nu har jag iallafall gjort klart allt i engelskan och matten. Svenskan ska bara renskrivas på datorn och sedan skickas in. Jag har tills på fredag på mig men det är skönt att ha det klart så fort som möjligt, desto snabbare jag gör klart svenskans renskrivning desto snabbare kan jag börja med nästa veckas matte och engelska i och för sig..  Jag tycker det är rätt skönt att försöka ligga ca en vecka före med uppgifterna ifall hon skulle bestämma sig för att komma till världen. Då behöver jag bara tänka på att göra närvarouppgifterna vilket är 3 frågor oftast.

Tack för de tankeställande och pushande svaren från förra inlägget. Det värmer <3

Sen har jag även träffat min faster, Kristiina. Pratat med min kusin Katri och mina systrar Joanna, Jeanette och Jenny. Sedan har jag även berättat för min pappa att han blir morfar snart :) Jag tycker det är riktigt kul att prata med dem, men det är rätt så svårt då dem inte förstår så mycket svenska och jag förstår ingen finska. Allting blir alltså på engelska.. Vilket är kul, men det är jobbigt i längden när man ska försöka lära känna varandra. Man vet iprincip inte alls vad man ska säga. Jag har kort på mina syskon, men herre gud vad tiden går fort. Jag har ett kort på Jenny (den äldsta) då hon är 14 år, och idag är hon 18 år och ska till att fylla 19. Jisses. Det är kul :) Dem håller också på med hästar och sådant, så någongång, när man kanske känner dem lite bättre och sånt så kanske man kan åka och hälsa på hos dem eller något :) Pappa skulle nog tycka om det jätte mycket. :) Sen har jag hört många andra dåliga nyheter men det är för personligt för att skriva här. Tyvärr. Det kommer nog komma ut när det är mer offeciellt, men inte just nu. Jag vill veta vad som händer i sådana fall lite mer.

Ne, nu ska jag ta arslet ur vagnen och renskriva svenskan.

10-01-2010

Just nu sitter jag och läser lite som Jimmy har skrivit på den bärbara datorn. Jag vet att han känner sig sviken för att han inte kan prata med någon. För oavsett vem han pratar med så tycker han att han blir förrådd. Det är mycket blandade känslor i det han har skrivit och det är lite för personligt för honom och mig att skriva ut här men jag känner att jag måste få skriva av mig lite grann iallafall, sen behöver jag inte berätta så detaljerat. Han verkar väldigt tom och väldigt.. ensam?! Jag förstår inte varför han inte kan prata med mig i sådana fall. Han frågar frågor som varför han är så j-a snäll hela tiden, att han önskar att han kunde säga ifrån till mer saker, att han beundrar mig över att jag minns saker och ting hela tiden. Kvävs han? Varför stänger han inne sig själv? Varför kan han inte bara komma till mig och säga att han vill prata med mig? Han säger att han inte kan förstå varför han inte kan vara glad längre. Är allting som jag ser bara en mask? Spelar han bara ett spel med mig genom att gömma sig bakom en mask? Han skriver att han känner sig tvingad till att vara glad hela tiden, vem är det som tvingar honom att vara det förutom han själv? Han skriver även att han önskar att han bara kunde gråta ut allting när han känner för det, varför gör han inte det om han känner att det skulle lätta honom något? Han säger iallafall en smart sak: Hur lättar man sitt hjärta utan att prata med någon?

Vi har svårt att kommunicera med varandra, men vilket par har det alltid lätt? Vi har provat prata tillsammans och berätta vad vi känner, tänker, tycker med mera när hans kusin kom hit en kväll. Det gick faktiskt rätt hyffsat då. Men ändå så verkar det inte som att det är nog. Jag vill inte bli /vara ensamstående men jag känner att jag inte kommer klara av att leva i det här förhållandet längre. Det fungerar inte att jag ska gå och vara som en "morsa" på Jimmy hela tiden, med att han måste lära sig att plocka undan direkt efter sig. Antingen är han bara jävligt lat eller så är det sant, att han aldrig behövde göra någonting, för att han fick påminnelser men ändå tog hans föräldrar hand om det tillslut. Men han är ju för fan snart 25 år, kan man inte plocka undan efter sig själv då? Kan man inte ta tag och se sig omkring vad som behövs göras? Om man kanske behöver dammsuga upp dammråttorna, hundmatresterna som hunden kastar på golvet, hänger in den torra tvätten som hänger, ställa in den torkade disken i diskstället?
Hur kommer jag klara det själv? Kommer jag klara av att ta hand om lägenheten? Räkningarna? Skolan? Hunden och katten? Trots att jag har en nyfödd snart och inte har någon annan inkomst än mammapenningen? Kommer allting räcka till? Kommer jag behövas flytta till en mindre lägenhet och få ha dottern inne hos mig hela tiden ända tills jag hittar ett jobb? Att hitta ett jobb är inte heller så lätt, jag pluggar nu och så ska jag plugga till ekonom eller något liknande till hösten och förhoppningsvis bli klar med det så fort som möjligt också. Kommer jag klara av allting själv? Jag är så sliten och så delad. Jag vet inte alls vad jag ska ta mig till. Jag har grannen och Robin som säger att det kommer lösa sig oavsett hur det kommer sluta, att dem två kommer finnas där och hjälpa mig så mycket dem kan, att Jimmy får komma hit på em./kvällarna och ta hand om barnet så jag kan få plugga/sova eller någonting en stund. Men jag vet inte vad jag ska tro på. Jag vet knappt ens vad jag ska tycka.
Nej nu ska jag fortsätta skriva min novell istället eller så sätter jag mig med matten. Brevet efter Jimmy blev lite mer omtumlade än jag trodde.
Ha det bra alla.

09-01-2010

Jag behöver hjälp med tips!  Jag ska nämligen skriva en Novell som har med en av de sju dödsynderna att göra, jag ska alltså använda det som motiv.. Högmod, Frosseri, Girighet, Vrede, Vällust, Lättja/Likgiltighet och Avund. Jag har ingen aning om vad jag ska skriv om. Om jag bara kan få något tips på vad jag skulle kunna skriva om så fungerar det ju. Men vad i just avund skulle jag skriva? Vad i just högmod skulle jag kunna skriva? Det är där jag sitter fast och jag har bara denna vecka på mig att skriva om det.

"Minns du filmen Seven med Brad Pitt från -95? Eller GB:s Magnumglassar Deadly Sins från sommaren -03? Dessa är två till synes skilda företeelser har ett gemensamt tema: de är båda uppbyggda kring de sju dödsynderna.

Kristendomens sju dödssynder är en del av vårt kulturarv och är ett återkommande motiv i böcker, filmer, konst och musik ända sedan medeltiden. Idag kan det vara svårft att föreställa sig en människa som aldrig begår dessa synder. Vem har inte frossat när släkten bjuder på julbord? Vem har inte länt likgiltighet när man skyndar förbi en tiggare i tunnelbanan? Vem blir inte avundsjuk när grannen vinner på hästar?

En novell beskriver alltså en händelse och dess upplösning, men det betyder inte att den måste vara sann. I en novell kan man tvärtom ta sig friheten att ljuga hur mycket som helst, så länge man inte bryter stilen. Eyvin Johnson lär ha sagt: 'Att dikta ör att ljuga sig fram till sanningen'. Att fantisera och ändra om i minnena kan rentav vara ett sätt att närma sig det som är svårt och smärtsamt. Man får, genom att skriva, chansen att berarbeta sina känslor och minnen.

När du skriver en novell - försök inte att skriva som någon annan, då tappar du lätt bort det du har att berätta. Var istället lyhörd för ditt eget sätt att uttrycka dig - arbeta på att hitta ditt språk! Berätta din historia utifrån ditt temprament!"

Det sista kan jag förstå själv att jag ska berätta ur mina egna ord, men jag sitter fast om vad jag ska skriva om. Jag suger på att skriva noveller. Snälla, snälla? Finns det någon som kan ge mig ett tips på om vad jag kan skriva om och om vilken av de sju dödsynderna det skulle kunna handla om? Jimmy och jag har gått och grubblat som tusan nu i 3 dagar om vad jag skulle kunna skriva och vi kommer inte på någonting. Bägge kliar sig till tusen i huvudet och dammkornen bara far runt och runt. HJÄLP MIG, snälla?!

08-01-2010

Förkylningstiderna är tillbaka. Jag har dragit på mig förkylning igen.. Eller kanske inte, den har setat i i två månader nu men jag har fått den värre än normalt. Nu är jag täppt i näsan, torr om läpparna, torr i munnen och hes. Frågan är om det är för att vi har ca -18 grader ute och +17 grader inne, eller om det bara är för att det är allmänt kallt i den här lägenheten. Jag kan bara säga att jag längtar bara mer tills vi flyttar till en annan, varmare och tystare lägenheten. Speciellt en där man slipper höra grannarnas små barn springa omkring, fram och tillbaka i lägenheten ända fram till halv 2 om nätterna. Jävla grannar och Kommunfastigheter har tummen i arslet och kan inte säga åt dem på allvar att folk stör sig på dem, utan man själv får lov att skriva ett brev till dem och hota med polisen om dem inte slutar springa eller låta efter kl. 22.
Usch! Jimmy kom precis in med Curre och det är -19.8 grader ute och så har vi +16.7 inne. JAG VILL HA SOMMAR!
Nu håller jag även på att hämta hem ljudboken Jenny S, men frågan är om jag kommer orka ta med genom den. Den är på 9 skivor och jag som har lätt att börja tänka på annat istället för att lyssna på musiken/boken. Men jag ska iallafall ge det ett försök :) Annars får jag väl gå ner och köpa boken eller ta och läsa Män som hatar kvinnor istället.
Är det någon som har läst båda dem böckerna som kan tala om vilken som är lättast att skriva en novell till?

Ne, nu ska jag ta och börja med Engelskan. Matten har jag hållt på med i någon dag och så tänkte jag köra en till tvättmaskin ikväll så jag blir av med den skiten någongång.

07-01-2010

Nu är det ett tag sedan jag skrev här men jag har haft ganska mycket att göra med papper som ska skickas till den ena efter den andra och många andra saker.
Både jul och nyår var iallafall helt okej. Och det nya året har väl börjat skapligt bra det också. Skolan sparkar igång på måndag men jag har redan satt mig och börjat göra uppgifterna så jag har dem klara i bra tid. Dock är det svårare att få hjälp när man kör på distans och endast har kontakt med lärarna via telefon eller mail. Jimmy är ingen idé att fråga för han kan ingenting om Matte B eller Engelska B. Mest är det matten jag behöver hjälp med då dem förklarar väldigt dåligt i boken, plus att jag tror jag fått fel bok av skolan. Vi ska ha Matematik B 3000 och jag har fått Matematik B 4000. Jag undrar om det är så stor skillnad på dem : / Och jag kan inte kontakta skolan om det heller förrän jag vet vilken lärare jag fått, vilket jag får reda på på måndag. Så under våren nu finns det chans att jag kommer vara extremt off. Jag pluggar 3 ämnen på distans, utan skola eller någonting, och så får jag barn i mars. Och studierna ska vara klara i maj. Jag kommer nog behöva hjälp från gud om jag ska klara av allting samtidigt, även när Jimmy jobbar om dagarna och jag har barnet + skolan + hunden och katten då. Dock klarar sig katten väldigt bra själv, men jag tror Jimmy kommer få ta med Curre till jobbet ganska mycket under våren nu. Vilket också blir svårt eftersom han får ny säsong med skiftningar, bort med vinterdäcken och på med sommardäcken. Stackaren kommer nog vara helt utpumpad. Vi får se hur allting löser sig helt enkelt.
Nu ska jag ta med hunden på en sväng till Ica och posta lite brev till Försäkringskassan så jag kan få rätt summa på min havandeskapspenning och mammaledighet. Sen kommer Jimmy hem och då ska vi åka iväg och köpa en ny miniräknade (då min gamla bara visade halva skärmen) och en roman att läsa i svenskan.
Någon som läst boken Jenny S av författaren Denise Rudberg som kan ge tips om den är så bra som den verkar?

Bara så du vet så hatar jag att drömma om dig! Drömma om att du avskyr mig. Om att du inte kan behandla mig med respekt och värdighet. Kom ihåg att ingenting är mitt fel! Jag var ett barn.

RSS 2.0