Till och med två!

Jag har helt klart den bästa julen någonsin.
Idag hade vi avslutningen på Kunskapscompaniet och fick då våra truckkort samt intyg på kursen osv. Så lagom när vi börjat med fikat efter genomgång av alla praktikplatser så ringer Uniflex upp mig.
Tidigare var jag på intervju hos dem i september/oktober. Och nu när han ringde så sa han att dem skulle plocka ihop lite folk till Transcom. Tjänsten är på en 70% ungefär så han sa att den skulle bli utmärkt att ha då jag har extra anställning på Axfood, då kan jag kompletera ihop båda och får då en heltids tjänst så att säga.
Så från att ha inget till att faktiskt ha två jobb. Kunde jag ha fått en bättre jul? Hmm, nej jag är tveksam till det. Så skönt det ska bli att komma iväg från skiten att sitta och söka och söka och söka och inte hitta något som passar för utbildningar hit och dit och så vidare. Så nu kan ingen komma och säga att jag inte gör någonting för att hitta ett jobb. Speciellt inte när jag får två efter varandra, lagom innan julafton också.

Åh jag är så lycklig. Jag har världens finaste pojkvän och jag har världens underbaraste dotter. Allting är bara så perfekt just nu ♥

Och så har vi till och med turen att vi kommer kunna fira jul med min kusin och Petras familj. Julia är frisk från magsjukan som hon åkte på natten till tisdagen. Vi hade sån extrem tur att det var en så kort och ändå lindrig sjuka med 3 kräkningar och 2 blöjbyten. Så lagom passande att alla vi tre är friska nu innan så vi kan fira och få ha allting som planerat. Jag är så glad just nu så jag vet inte ens vad för ord jag ska sätta på sakerna.

Men nu ska jag ta och vara lite social med min underbara dotter som sitter och ritar så fint men ändå ropar på ett nytt papper när hon bara dragit ett sträck på det första.

Ha en God Jul och ett Gott nytt år om vi inte hörs någonting innan.

Jag har fått jobb!

Grattis grattis på mig. Jag satt och pratade med chefen idag och fick veta att dels så har jag ett sommarjobb klart redan nu och så har jag fått en extra anställning (månadsvis) men den kommer fortsätta löpande. Så från den 27e december så är jag en Axfood medarbetare. Yeay på mig!

Dålig uppdatering..

Jag ber om ursäkt för en skapligt dålig uppdatering, men just nu har jag inte mycket till ork eller lust heller att sitta vid datorn.

Jag kan berätta att det har gått två veckor med praktiken nu, alltså är det bara nästa och näst-nästa vecka kvar. Men som tur är så kommer jag få komma tillbaka, till en början med inventeringen som dem skulle ha den 30e december. Jag som slutar den 22a december är nöjd, så då får jag in lite mer fötter där också. Vi pratade om sommarjobb idag, jag och min handledare, och han sa att just nu så är det den sämta tiden jag kommit in, för det behövs inte alls så pass mycket folk under januari - februari att dem behöver ha mig där. Men jag ska nog klämma in samtalet igen och se hur jag kan göra då :)

Imorgon ska jag och Jimmy på julbord tillsammans med hans jobb också. Tyvärr så blir det ingen spabehandling för mig denna gång om jag inte lyckas få en tid när vi väl är där. Jag som är så smart har ju tänkt att jag inte skulle ha en men så pratade jag och Jimmy om det idag, och jag skulle hinna ringa och boka. Men tji fick jag. Vi slutade jobb - hämtade Julia - handlade - åkte till farfar M och hämtade kläder till Jimmy imorgon - hem och åt mat och nu är klockan alldeles för mycket för att boka.
Nåväl, jag får väl hoppas på morgondagen :) Och Micke som är så super snäll skulle vara barnvakt åt Julia också. Tack så super mycket!

Nej nu är klockan 20.20, dags att lägga tröttmössan (övertrötta piggelinaren) till dotter och sedan ha lite fredagsmys med Jimmy.
Ha en underbar fredagskväll mina vänner så hörs vi säkert snart igen (:

/Johanna

Fredag och äntligen är det helg

Ja nu har tiden precis som vanligt bara runnit iväg. Vi är redan inne i December månad, och det är hela 22 dagar kvar tills julafton. Det börjar kännas att det inte är så långt kvar, men ändå så kommer ingen snö. Jag saknar snön även om jag inte vill ha den. Snön är väl dock som alla andra väder, man vill ha det - man vill inte ha det. Så varför kan man egentligen inte bara finna sig i att det är så?! Nåväl.. Snart kommer den, hoppas jag.

Praktiken går jätte bra, jag kan knappt förstå att hela veckan redan är borta. Att det har gått så fort att hela veckan bara försvann, vart tog den vägen? Det kanske är för att jag börjar kl 7 och går till 16, så när man kommer hem är det bara matlagning och sen bara vara och njuta av tiden med Julia och sen är det sova för hennes del och bara jäsning för våran del. Sen är det dags att sova. Så det är egentligen inte så konstigt att man tycker att tiden försvinner. Man har ju fått tider nu som man inte alls är van vid, så jag hoppas att jag kommer känna mig lika effektiv på Axfood nästa vecka också som jag har gjort denna vecka. Chefen tycker att jag jobbar på riktigt bra och att jag har skött mig super. Så nu är det bara fortsätta visa framfötterna så kanske det leder vidare, han har ju trots allt sagt det till mig två gånger nu.. Vet inte om jag kanske ska ta det som ett tecken på att han vill säga någonting speciellt med det?! (;

Annars så har Julia fått åka hem från dagis i tisdags för att hon har matvägrat och varit jätte gnällig och pipig. Dagis märkte att hon inte alls är sig själv, och det har vi också märkt. Hon har matvägrat sedan i måndags kväll och igår så fick jag nog när hon inte ens vill dricka, så jag ringde 1177,  vårdcentralen, 1177 igen och sedan barnmottagningen. Jag stack hem tidigare från praktiken för att 1177 tyckte att vi skulle åka in med henne, men när jag kom hem så åt hon sin lunch (som Jimmy då hade kämpat med att få i henne i 3 timmar) så tyckte barnmottagningen att det var bra att hon åt lite. Och dem rådde oss att gå ner till affären och köpa godis, chips.. Ja allt onyttigt - för det gjorde ingenting just nu, eftersom chips är torrt och salt så kan det locka fram att hon blir törstig. (Jag kanske ska tillägga att jag lurade i henne två råa prinskorvar i tisdags kväll, sen var det stopp igen.)
Och idag har hon ätit lite bättre, men inte bra. Så vi har ostbågar står framme åt henne, och festisar står i kylen och vatten står framme lite överallt. Det är på väg att vända och jag hoppas att hon vänder det helt igen.
Eftersom jag berättade för barnmottagningen också att hon hade vägrat att äta en klubba till och med, så tyckte dem att vi skulle avvakta till idag med att åka in med henne. SKIT BRA TÄNKTE JAG! Jag tyckte det kändes helt onödigt att missa praktiken, få jobba över andra dagar för att Jimmy inte lyckades få i henne någonting. Men ändå så vet jag att det är det bästa för mitt barn, och jag gör allt för henne. Så på sitt vis (stora delen) så gjorde det inte så mycket, då kan jag ju få chansen att se hur det är på praktiken på kvällarna också och inte bara på morgonen/dagen (: Man ska alltid se det ljusa i det mörka ändå (;

För övrigt så har jag även varit rökfri nu i 5 dagar. Suget försvinner mer och mer. Julia ska inte behöva få växa upp med rökande föräldrar som jag fick. Sen var mina bara dumma i huvudet och rökte inomhus, jag har iaf varit utomhus. Men Julia får bättre syn på mig av att inte få se mig röka. Stolt som fan är jag i alla fall, det här kommer gå galant. Det värsta är ju bara att det är helg nu och det är oftast då jag blir mer röksugen när man hittar på saker osv. Så jag hoppas att jag klarar av helgen lika bra som jag har klarat av veckan nu.

Just nu så är Danne här (Julias gudfar), farfar Per är här och snart kommer Micke över också. Jag sitter här och bara kan vara (SKÖNT!), medans farfar håller på och spenderar sin tid med Julia och dem andra två karlarna håller på och diskar och gör pannkaka. Sen vem som gör vad, det struntar jag i. Bara jag får mat i magen, och det är snart. Annars finns det risk att jag tar mina ostbågar till middag. Jag är hungrig nu, jag vill ha mat!
Efter maten ska vi spela Finans också. Så då får vi se hur mycket jag kan hänga med i det nu när huvudet är som det är efter 203 packade påsar av Linas matkasse idag *gäsp*. Men jag ska nog kämpa mig till en vinst där. Jag klarar inte slå Daniel i Monopol (vi räknade ut i revanschen att vi hade räknat fel i första så dem poängen vet vi inte om dem stämmer).. Så jag ska klå Daniel i skiten!

Nu är det snart mat så jag ska sätta mig och lusläsa genom lite bloggar och se om det finns någon annan som har uppdaterat sin med något nytt. Och nu kommer Julia och vill se vad jag gör så nu blir det ostbågar överallt snart.

Ha en bra fredagskväll.

/Johanna
RSS 2.0