Dagisfotograferingen

Jag måste bara få visa Julias första dagiskort.
Hon är så söt så det finns inte och hon är så sjukt lik sin far på det.



Våran älskade lilla solstråle, vårat allt ♥

 

(Ja kvaliten suger på den bara för att jag tog kort på det istället för att scanna in den). Men samtidigt.. Det är meningen också att det inte ska vara så bra kvalite på just denna. Det är ändå bara dem nära och kära till oss som kommer få en perfekt bild på henne ändå ;)

Fotografen hade till en början missat att skicka med Julias kort, så med lite strul och några samtal så fick jag det veckan efter alla andra, nämligen idag! Jag struntar i om jag fick det senare. Jag är bara glad att jag fick det på henne ändå och det är det som är huvudsaken.

Nu ska jag återgå med att kolla på Transformers 3 med Nyskogh (Julias gudfar) och min älskade man Jimmy :)

Imorgon är det ekonomiprov antagligen.. * Inte laddad, inte alls :( *

 

Onsdag 26-10-2011

Veckorna går allt fortare och fortare. Nu är det inte långt kvar till julafton. Men först är det två små busfrön som fyller hela 6 år och sedan är det kusins tur att bli "gammal" ;).

Idag har det däremot varit en sån där skön dag. Morgonen var seg som vanligt att gå upp, men man får lov att skylla sig själv när man lägger sig alldeles för sent. Vi kom iväg i tid som vanligt och allting, men så var min skjuts försenad, så jag började gå istället. Jag trodde han var sjuk men icke, vi möttes vid KC istället. Så nu har vi varandras nummer ifall man blir försenad eller är sjuk.
Sen skulle vi få tag i praktikplatser att ha i 4 veckor sen i vinter, och jag ringde först till Karl Hedin, men dem hade fullt. Bara för att dem hade en redan så kunde dem inte ta en till. På sätt och vis håller jag med honom om det, för man kan inte ha en stå och göra ingenting.. Så som han uttryckte sig så fint :). Så jag tog saken vidare och ringde Axfood istället, och dem sa ja direkt. Så vecka 47 ska jag ner och prova skjorta och sen få gå genom alla sakerna dem har där. Så det blir ju rätt skönt, då är den fixad.
Dock verkade jag vara den enda att ha en praktikplats kvar, så vi fick i uppdrag på eftermiddagen att åka runt och jaga praktikplatser hos olika företag. Sammanlagt har vi kommit över 10-11 st runt om i stan.. Så problemen är lösta.

Just ja.. Medans jag kommer ihåg det. I måndags så hakade jag på en av tjejerna från kursen ut till Hållsta för att rida. Och det gick bra över föräntan trotts att jag har lite panik för det sen en olycka för 10 år sen. Eftersom det gick så otroligt bra så tror jag mer att det är skillnad på när man är ute i det öppna eller inne i ridhuset. Så inte nästa vecka, men veckan därpå så blir det ut igen, förhoppningsvis. Jag ska se om jag kan få barnvakt och lura på Jimmy också. Han har ju haft häst förut, så jag skulle vilja uppleva att bara ens se honom på en hästrygg.
Återkommer om det senare om det gick bra eller inte :P

Nu pratar jag bara massa onödigheter så jag passar på att lämna er här och sätter mig och snackar skit med Micke istället.

Ha en bra onsdag :)

/Johanna

Vilken rolig start på veckan man får än så...

Vilken rolig start på veckan man får än så länge. Morgonen var seg att gå upp, vilket gjorde att jag blev lite sen att väcka Julia och klä oss. Jag måste verkligen lära mig att bre mina smörgåsar kvällen innan. Och Julia var inte på världens bästa humör heller. Hon var jätte arg hemma innan vi gick, för hon ville hellre leka med sin vagn än att gå till dagis. När vi väl kommer iväg så slänger hon ur kaninen. Så när jag slutar i eftermiddag så måste jag gå på kaninjakt. Hoppas att ingen annan tagit den.. dessutom så börjar hon med att slå en kille från avdelningen när jag ska ta våra väskor och allting. Hon förstod felet så ledsen som hon blev när hon skulle säga förlåt. Oj nu börjar läraren prata så nu måste jag kila. Ha en bra måndag :) /Johanna

Detta är mitt lilla fredagsmys. Jag kom n...

imag0227 (MMS)

Detta är mitt lilla fredagsmys. Jag kom nämligen på att jag hade två ramar i skåpet som jag köpte på ullared i somras. Jag har inte suttit och orka beställa massa bilder och sätta in så jag passade på att skriva ut de istället. visst blir det på vanligt papper, men vad har det för roll när dem ändå sitter i en tavelram? Jag har en till ram som blev två bilder på mig och Jimmy (över och under varandra) och så står det love mellan dem. Men nu är bara den stora frågan vad jag ska ha i sista rutan :/ blir nog att googla lite så kanske man kan få någon idé. dags att återgå nu en stund för ny blev jag utmanas i ishockey på xboxen. Wish me luck ;) /Johanna

dagen har väl varit som alla andra ...

imag0226 (MMS)

dagen har väl varit som alla andra dagar skulle jag vilja påstå. vi fick tillbaks provet idag från att vi gjorde det i måndags och jag låg precis på gränsen till vg. hade jag inte haft mina 4 slarvfel för att Jag läste fel i texten så hade jag klarat mitt vg. men jag är nöjd med min g iallafall, Jag menar.. det kunde ju ha gått så illa att man kunde fått ig. så på förmiddagen idag fick vi nytt häfte, emballage. och det var så kort häfte att vi ska redan ha prov på det imorgon. hur ska det gå då. när man knappt hunnit hänga med bland alla texterna i växter för att sedan besvara frågor och inte ha några rätt eller fel alternativ. så jag ska läsa genom boken innan jag lägger mig. idag slutade Jag även tidigare så jag hämtade hem Julia tidigare, gav henne mellis och sedan var det raka vägen till Jimmys jobb. roligare kunde man ju ha haft det då jag inte tycker det är så spännande med att byta däck men som tur var så var farfar och bonus farfar där och jimmys kusin. alla tre skulle nämligen ha vinterdäcken på. Jag konstaterade även att jag har det rätt bra att min karl är gummi gubbe. då slipper Jag hålla på och tänka på däcken och allt ;) efter det var klart så passade vi på att stanna förbi skopunkten och köpa nya skor åt Julia. Jag upptäckte att 22 är för smått så nu är det upp i 23. så det fick bli ett par till vinterstövlar (nu har vi två att byta med) och så blev det ett par röda vanliga jumpaskor. sen är det dem längst fram, jumpaskor med varmt foder i. visst kanske dem är halvdåliga att ha i snö, men dem är bra att ha innan den värsta snön kommer. så jag är rätt nöjd. nu har jag skrivit så mycket och mobilen börjar få taskigt med ström, då jag passar på och fortsätter halvsova i min luft framför tvn. god natt alla där ute. imorgon hoppas jag att regnet håller sig borta. /Johanna

Underbara fredag!

Då var denna vecka också slut och vet ni det tråkiga och roliga med det? Ja, allting har ju sina för och nackdelar. Fördelen med fredag är att Jimmy har varit och hämtat ut nya bilen idag och lämnat in Audin. Skönt det känns att få ha en ny bil som är fräsh och allt sånt.

Nackdelen är att inte fan fick man helg heller, nej då. Istället ska man sitta och renskriva sitt grupparbete man hade nu i förmiddags och sedan ska man göra en 14 sidor lång instuderings frågor i logistikens grunder. Just bara för att vi har prov i det på måndag morgon. Häftet är 85 frågor långt och dem räknar med att det ska ta ca 2 timmar att göra. Skoj skoj! Där blev min helg halv :/
Jag ska vara glad ändå, vi fick sluta vid lunch idag så det var bara hem och äta och sedan sätta sig och skriva rent samtidigt som jag lyssnar på How I meet you mother avsnitt. Om en timme har jag ett möte igen, och sen kommer älskligen och hämtar upp mig. Vi tänkte ta en sväng också och åka någonstans så man får känna hur skillnaden är. Jimmy sa när han provkörde den här om dagen att man "gungar" fram mer i den i gupp och sånt, medans Audin var stum. Så vi får se. Jag är nöjd. Jag fick den bilmodell jag ville ha i alla fall.

Nej nu är det nog om all små prat om ingenting och dags att återgå till att renskriva arbetet.

Ha en bra fredag och allt det där.


/Johanna

God morgon

Nu är det redan torsdag och veckan är snart slut.

Det är lite saker som är i full gång. Julia hade skolfotografering igår, så nu väntar jag ivrigt på ett sms så att jag kan få se hur bilderna blev. Sen har Jimmy och jag skaffat oss en ny bil, så nu försvinner penga- och soppa slukaren Audin och ersätts med en Volvo v70. Vi är lite små skeptiska till att det är en Bi-fuel, alltså blandning mellan biogas och bensin, men vi har sökt på google på alla sätt vi kan och hört oss för på flera ställen, och dem verkar inte så dåliga som man kan tro. Så vi ger det ett försök att testa den. Den är billigare i allt än vad Audin är, så det är lika bra att ta det steget och kunna få ner kostnaderna lite mer. Ju mer vi får över, ju bättre är det.

Lager och logistik utbildningen går som på räls, jag trivs som fisken i vattnet och har till och med fått 10 nya vänner. Alla är i blandade åldrar så det känns rätt bra också, att alla kommer så bra överrens trots att den som är äldst har åtta år kvar till pension.

Annars, annars..? Ja.. den första läkaren jag var hos sa att jag skulle till Vårdcentralen istället och träffa en läkare där, så igår tog jag modet till mig och ringde dem och bokade en tid, så nu ska jag dit någon gång i oktober/november. Minns inte exakta datumet men dem skulle skicka hem en kallelse så att jag kan komma ihåg den. Så nu hoppas jag på det bästa på att det verkligen kan gå min väg. Så lite nervös kommer jag nog vara när jag väl kommer dit, just nu försöker jag bara att inte tänka så mycket på det för då slutar det bara med att man blir orolig, nervös, spänd och så vidare. Och går man med det för länge så kommer det bara sluta i pannkaka.

Nej nu ska jag ta och vara social med resten av folket här.
Så ha en bra torsdag, det ska jag ha. :)

Jag har världens finaste tjej.

imag0196 (MMS)

Jag har världens finaste tjej. Ord kan inte beskriva hur stolt jag är över hur underbar, hur härlig och hur perfekt hon är för mig <3

SMS-inlägg

utvecklingssamtalet med Julia nu på morgonen gick jätte bra. dem tyckte hon var väldigt smart för sin ålder och som AM sa "ett riktigt a barn". Det är kul att man får höra så mycket om Julia hur hon är där och hur hon utvecklas där. Vi är så stolta över våran lilla tjej :) Just nu är jag på väg tillbaka till Kunskapscompaniet igen. Idag kommer det bara bli en kort dag på ca tre timmar där. Som jag har sagt tidigare om att jag ska på läkarbesök den 4e, som är idag och jag är sjukt nervös för det. Jag hoppas verkligen detta går min väg nu. Nej nu är jag snart framme så nu måste jag ta fram min mugg så jag kan få min oboy och lindra min hosta lite med det varma. Turen är att det är vatten oboy också. Ha en fin dag och försök att inte blåsa bort idag. /Johanna

1 oktober

Tiden springer, vi är redan inne i oktober månad nu. Jisses. Och om två dagar blir min "lilla" tjej hela 19 månader.

Idag blev det en sväng nere på stan och fixa nya BHar åt mig. Efter många om och men så hittade jag två som (förhoppningsvis) kommer kännas bra med. Jag hatar att handla sånt och sen vara missnöjd över att dem inte sitter som man trott eller så. 
Vi hittade även en skrivare/skanner så nu kan jag äntligen skriva ut alla papper och sånt som jag behöver själv, utan att behöva ringa Jimmy och säga att han måste göra det efter jobbet. Och sen att det är scanner på känns också riktigt bra. Det är sånt som alltid kommer komma till användning någon gång (:

Just nu håller jag på att fixar en lista på barnfilmer som jag måste få tag i så Julia kan ha. Igår kväll så hade Jimmy, Julia och jag lite fredagsmys framför Lejonkungen 3, som går nu igen.. Eller ja, gick, den slutade precis (:
Julia springer mer och härjar omkring just nu, men igår var hon duktigare på att sitta still, hela 35 minuter ungefär tills hon tröttnade på att sitta där.
Eftersom Jimmy och jag även gick till Lidl i Råberstorp igår och köpte tvättmedel så stannade vi till på dagiset och lekte lite. Så det kan ha varit en kombination av allt som gjorde att Julia slocknade direkt vi lade henne går. Vi har haft trotsen igen med att hon ska göra det till en lek med att springa ur sängen hela tiden och att vi kommer efter henne för att hon ska lägga sig igen. Kampen varar alltid runt 40 minuter och en timme. 
Så på måndag så kommer jag behöva säga till dagis att Julia endast får sova 50 minuter nu. Så får vi se om hon kommer somna lättare.

Nu är det dags att ta och göra lite mat här hemma.
Ha en fortsatt bra kväll och helg alla där ute.

/Johanna
RSS 2.0